Moan: – Synes bare synd på de andre

FALUN/OSLO (NRK): Magnus Moan og de andre på kombinertlandslaget er svært revansjesugne og har skaffet seg et utgangspunkt som lukter gull før langrennet i ettermiddag.

Komm.: Christian Nilssen og Fred Børre Lundberg.

-YES!: Håvard Klemetsen jubler i snøen.

 • Se langrennet på NRK1 og nrk.no fra kl. 16.00.

– Forhåpntligvis får vi et bedre underlag og en løype som er mer jevn, og da synes jeg bare synd på de andre. Jeg er i kjempeform og gleder meg til å få vist hva jeg er god for. Så forspranget, de trenger en to-tre minutter tenker jeg, gliste Magnus Moan, etter å landet.

Like etter landet Håvard Klemetsen på 101 meter og kuttet forspranget til ledende Tyskland til 28 sekunder. Det er noen få sekunder mer enn da det ble gull i Sotsji.

– Vi er på skuddhold nå, og nå har vi i utgangspunktet kanskje et enda sterkere langrennslag. Vi skal bli harde å slå i alle fall, mente Klemetsen etter hoppinga.

Alle over 90 meter

Jørgen Graabak og Mikko Kokslien åpnet showet med 90,5 og 91 meter i de to første puljene.

– Jeg dro ned gardina og klinte til, sa Kokslien etter hoppet sitt.

– Jeg var fryktelig nervøs i dag og da er det desto artigere å få det til. Jeg skal nå i alle fall gå til jeg er helt kake i dag, lovet han.

Magnus Moan fulgte opp med 91 meter.

– Det er ikke rå hopping, men jeg er fornøyd. Jeg må ut og inn av bommen et par ganger, og det er ikke lett, forklarte han på sletta i etterkant.

Komm.: Christian Nilssen og Fred Børre Lundberg.

91 METER: Mikko Kokslien hopper 91 meter og fornøyd med innsatsen.

Spennende langrenn

Jørgen Graabak hadde et godt utgangspunkt etter hoppingen fredag, men et dårlig langrenn i tungt føre gjorde det til en tung opplevelse. Det bruker han som ny motivasjon i lagkonkurransen.

– Det har gått en liten faen i meg etter den konkurransen der. Det var selvfølgelig surt å ikke klare å være med i toppen, sånn som jeg hadde håpet jeg skulle være. Jeg har tatt noen runder med meg selv og har funnet igjen gnisten, sier Graabak.

– Vi er bedre enn det vi viste på fredag, spesielt i langrennløypa, så vi skal vise det nå, sier han.

– Jeg forventer å gjøre et rått langrenn. Jeg skal gi dere en artig forestilling, sier Magnus Moan.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Siste nytt

 • Norge tapte gruppefinalen i para-VM

  Et allerede kvartfinaleklart Norge fikk det tøft mot Russland i siste gruppespillskamp i para-VM i ishockey i tsjekkiske Ostrava. Oppgjøret endte 1-18.

  Det norske laget hadde muligheten til å stikke av med seieren i gruppe B da de tirsdag møtte et sterkt russisk lag til gruppefinale. En svak norsk åpningsperiode ødela derimot sjansene for en enklere motstander i onsdagens kvartfinale. (NTB)

 • England-duo mister EM-kamp

  England må klare seg uten Mason Mount og Ben Chilwell i tirsdagens avsluttende gruppekamp i fotball-EM mot Tsjekkia.

  Det bekrefter Det engelske fotballforbundet tirsdag. Mount og Chilwell er isolerte etter at de har fått status som nærkontakter til sin koronasmittede Chelsea-lagkamerat Billy Gilmour.

  Chilwell og Mount blir sittende i isolasjon frem til kommende mandag.

  Britain England Euro 2020 Soccer
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sprintdronning til Bislett Games

  Steinar Hoen kunne i dag stadfeste at den dobbelte olympiske meisteren på 100 meter Shelly-Ann Fraser-Pryce blir å sjå på Bislett Games i år.

  – I år kjem det som kan kallast verdas raskaste kvinne, Shelly-Ann Fraser-Pryce, til Bislett Games, seier Hoen til NRK.

  Dette er fyrste gongen Fraser-Pryce kjem til arrangementet.

  – Då vi hadde Usain Bolt med prioriterte vi 100 meter for menn, men i år har vi prioritert 100 meter for kvinner. Då er det ekstra morosamt i eit OL-år at vi har ein av OL-favorittane på plass, seier Hoen.

  -gMpLweFuiw
  Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal