NRK Meny
Normal

Norge holdt hemmelig trening før skjebnekampen

DEVENTER/OSLO (NRK): Landslagssjef Martin Sjögren overrasket journalistene med å droppe den offisielle treningen før Danmark-kampen. Treningen var allerede gjennomført.

Sjögren

HEMMELIGHETSFULL: Martin Sjögren og Maren Mjelde under søndagens pressekonferanse.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi har trent ferdig for i dag, ja. Vi har hatt en trening tidligere i dag, som vi trengte å gjennomføre i «lugn og ro», sier Sjögren til NRK på søndagens pressekonferanse.

– Hvorfor det?

– Ja, det er samme grunnen til at vi har stengt visse treninger. Slik det er nå, passet det bra å ta en trening alene og gjerne litt tidligere på dagen, også, svarte Sjögren med et smil.

– Sansen for det

Landslagssjefen og Norge står overfor en svært tøff oppgave når Danmark venter i den siste gruppespillkampen mandag kveld.

Etter to skuffende tap mot Nederland og Belgia, er Danmark nødt til å slås med minst tre mål.

Samtidig må Nederland slå Belgia.

Da kan det hjelpe med noen ess i ermet.

Lise Klaveness

HAR SANSEN FOR DET: NRK-ekspert Lise Klaveness liker taktikken før den viktige kampen.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Det er kjedelig for media, men jeg har litt sansen for det. Da har vi ikke kastet alle kortene, sier NRK-ekspert Lise Klaveness.

La angrepsplan

Norge står altså med null scoringer så langt i mesterskapet. Under Sjögren har Norge i gjennomsnitt scoret under ett mål per kamp.

Nå må de norske kvinnene ha minst tre.

– Vi må score tre mål. Vi er fullstendig klar over det, men vi er også klar over at hvis vi slipper inn ett, må vi har fire. Vi trenger en god balanse i starten av kampen. Hvis det fortsatt er 0-0, må vi legge om mer offensivt. Vi må være smarte i starten, sier Sjögren.

Han la heller ikke skjul på at det var angrepsspillet som ble terpet under den hemmelige treningen.

– Vi har jobbet med angrepsspillet. Vi har jobbet med hvordan vi skal spille mot Danmark og deres svakheter. Hvordan vi ønsker å skape sjanser, sier Sjögren.

Siste nytt

 • Solbakken hissa seg opp

  FC København vann 1–0 heime mot CSKA Sofia og 4–2 samanlagt i Europaligaen. Likevel var FCK-trenar Ståle Solbakken sint. Ifølgje NTB var grunnen at lagets scoring vart vist på storskjerm i Parken. Bileta viste at målscorar N'Doye står i offside.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Rønningen står over friidretts-NM

  Sprinteren Helene Rønningen er skadd og har meldt forfall til helgens NM i friidrett i Byrkjelo. Hun har fått en skade under i plantarfacien, bindevevshinnen som går under foten. Rønningen deltok på 100- og 200 meter under friidretts-EM i Berlin.

  Helene Rønningen, Bislett 2018
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner