NRK Meny
Normal

Norge holdt hemmelig trening før skjebnekampen

DEVENTER/OSLO (NRK): Landslagssjef Martin Sjögren overrasket journalistene med å droppe den offisielle treningen før Danmark-kampen. Treningen var allerede gjennomført.

Sjögren

HEMMELIGHETSFULL: Martin Sjögren og Maren Mjelde under søndagens pressekonferanse.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi har trent ferdig for i dag, ja. Vi har hatt en trening tidligere i dag, som vi trengte å gjennomføre i «lugn og ro», sier Sjögren til NRK på søndagens pressekonferanse.

– Hvorfor det?

– Ja, det er samme grunnen til at vi har stengt visse treninger. Slik det er nå, passet det bra å ta en trening alene og gjerne litt tidligere på dagen, også, svarte Sjögren med et smil.

– Sansen for det

Landslagssjefen og Norge står overfor en svært tøff oppgave når Danmark venter i den siste gruppespillkampen mandag kveld.

Etter to skuffende tap mot Nederland og Belgia, er Danmark nødt til å slås med minst tre mål.

Samtidig må Nederland slå Belgia.

Da kan det hjelpe med noen ess i ermet.

Lise Klaveness

HAR SANSEN FOR DET: NRK-ekspert Lise Klaveness liker taktikken før den viktige kampen.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

– Det er kjedelig for media, men jeg har litt sansen for det. Da har vi ikke kastet alle kortene, sier NRK-ekspert Lise Klaveness.

La angrepsplan

Norge står altså med null scoringer så langt i mesterskapet. Under Sjögren har Norge i gjennomsnitt scoret under ett mål per kamp.

Nå må de norske kvinnene ha minst tre.

– Vi må score tre mål. Vi er fullstendig klar over det, men vi er også klar over at hvis vi slipper inn ett, må vi har fire. Vi trenger en god balanse i starten av kampen. Hvis det fortsatt er 0-0, må vi legge om mer offensivt. Vi må være smarte i starten, sier Sjögren.

Han la heller ikke skjul på at det var angrepsspillet som ble terpet under den hemmelige treningen.

– Vi har jobbet med angrepsspillet. Vi har jobbet med hvordan vi skal spille mot Danmark og deres svakheter. Hvordan vi ønsker å skape sjanser, sier Sjögren.

Siste nytt

 • Sverige klar for semifinale

  Sverige slo Danmark 26-23, og er klar for semifinale i håndball-VM. Det er svenskenes sjette strake seier i mesterskapet.

  Sverige møter Frankrike eller Montenegro i semifinalen førstkommende fredag.

  ha
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

Sendeplan

Kl. Program Kanal