Norge vant 8-0: – Det burde vært tosifret

SAN MARINO/OSLO (NRK): En skadet Joshua King klarer ikke glede seg over Norges storseier mot San Marino.

Joshua King

SKADET: Joshua King scoret to mål mot San Marino før han ble byttet ut.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Spør du meg burde det vært tosifret, sier King til NRK.

Han scoret to i åttemålseieren over San Marino torsdag kveld, men var likevel ikke fornøyd etter kampen.

Årsak: Han ble skadet.

Og dét er dårlig nytt for en spiss i flytsonen med en lang Premier League-sesong foran seg.

– I dag hadde jeg ikke vært happy selv om jeg hadde scoret både tre og fire, for det er viktig for meg å holde meg frisk og jeg kjente noe på baksiden av låret, og det føltes ikke veldig bra, sier Bournemouth-proffen.

– Jeg tar ingen sjanser og leker ikke med kroppen. Det skal mye til for at jeg spiller mot Nord-Irland. Nå skal jeg til hotellet og undersøke dette ordentlig. Dette var helt ok personlig, men bra for laget, legger han til.

Markus Henriksen

MÅLFEST: Markus Henriksen spilte en strålende kamp mot San Marino. Her feirer han scoring.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Full kontroll

Og det har han rett i. For selv om Norges kanskje for tiden beste utenlandsproff ble skadet, ble det ble en etterlengtet opptur for landslaget.

Mot San Marino torsdag kveld scoret Norge halvparten av de 16 målene de har puttet i løpet av hele VM-kvaliken til sammen.

– Vi kontrollerte dette som vi skulle fra start til slutt. Etter den tidlige scoringen var det full kontroll, sier Mohamed «Moi» Elyounoussi til NRK.

– Taper man en slik kamp, så sitter det i hodet. «Jeg vil ikke se slurv og bristende konsentrasjon», var det siste jeg sa før kampen, og jeg er glad jeg ikke fikk se det heller, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

Det norske fotballpublikumet har ikke vært bortskjemte med mål det siste året. Og håpet om VM i Russland neste sommer var for lengst ute da Norge reiste til San Marino denne uka. Men i miniputtstaten ble det i hvert fall en sjelden målfest - den største på 25 år.

Norge san marino

MÅL: Norge stoppet ikke før det sto 8-0 i San Marino.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rekord fra 1992

Etter at Elyounoussi vartet opp med hat trick torsdag var det lenge håp om at Norge skulle slå 10-0-seieren mot nettopp San Marino fra 1992, for hjemmelaget var sjanseløse fra første spark på ballen.

– Keeperen har vært en av de beste spillerne i laget deres, og det sier vel mye om resten av laget, kommenterte NRKs Olav Traaen underveis.

Det startet allerede etter sju minutter da Markus Henriksen skjøt via San Marino-forsvaret i mål. Deretter gikk det slag i slag med både straffer og frispark.

Stjal frisparket

Først satte Joshua King inn en sikker straffe til 2-0 før han la på til 3-0 like etterpå fra kort hold.

Og før han forsvant fra banen fikk King se lagkamerat Elyounoussi score på en frispark-perle. Etter kampen avslørte Elyounoussi at det egentlig var kaptein Håvard Nordtveit som skulle ha tatt straffen.

– Men nå er det ingen tvil om hvem som skal ta frisparkene fremover, sier «Moi» med glimt i øyet.

Da Norge fikk et frispark til like før pause fikk Nordtveit likevel prøve seg. Men bommet.

– Jeg prøvde å være litt gavmild da, det var jo han som skulle ta frisparkene, men nå tror jeg den diskusjonen er lagt død, sier «Moi».

– Nordtveit skulle ta frisparket, ikke «Moi». Har ikke spurt dem om hva de avtalte, og det er vanskelig å kritisere noen når de gjør det så bra, sier landslagssjefen på sin side.

Ole Sælnes scoret 6-0, det var faktisk 23-åringens første scoring, både på klubb- og landslag, på over to år.

Like før slutt fastsatte Martin Linnes resultatet til 8-0. Linnes ble kastet inn som erstatter for Jo Inge Berget like før start. Berget sliter med ryggen og King altså med låret. Det kommer trolig Norge til å merke når de møter Nord-Irland - og langt tøffere motstand - på Ullevaal til søndag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag