Alstad: – Jeg er her først og fremst som reserve

KOLDING/OSLO (NRK): Ida Alstad har ankommet Danmark for å styrke Norges forsvar mot kvartfinalen. – Hun har de kvalitetene laget trenger nå, sier NRKs håndballekspert.

HANDBOLLS-EM 2014

FORSVARSKJEMPE: Ida Alstad skal styrke det norske forsvaret i kvartfinalen.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Det har hersket uro i det norske forsvaret etter at Mari Molid har vært ute med skade og måtte se åttendedelsfinalen mot Tyskland fra benken.

Forsvarssjefen fikk en kjenning i kneet under kampen mot Spania i gruppespillet og er dermed en usikker brikke videre i mesterskapet.

Ida Alstad ankom Danmark mandag kveld, og er klar til å bidra om det trengs.

– Jeg er ikke tatt ut i noen tropp, jeg er her først og fremst som reserve. Men uavhengig om det blir på tribunen, benken eller banen, så er det alltid bedre enn å sitte hjemme, smiler Alstad.

Ble overrasket

Alstad fikk beskjed om å sette seg på flyet tidlig mandag morgen, og har så vidt snakket med landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Jeg har bare snakket med Thorir på telefonen i tre minutter. Så det eneste jeg vet er at jeg har kommet ned hit som reserve og skal være nær laget om det blir behov, sier Alstad.

Hun innrømmer at hun ble litt overraske over beskjeden.

– Ja, det ble jeg. Det har vært mye snakk om det, men når jeg ikke har hørt noe, så har jeg vært hjemme og hatt juleferie, sier hun.

– Alstad vil styrke Norge

Norge tok seg videre i mesterskapet med en 28-22-seier over Tyskland søndag, men Thorir Hergeirsson skal nå ha tatt et nytt grep for å styrke forsvaret mot kvartfinalen som spilles onsdag.

Geir Oustorp

– EN STYRKE: NRKs håndballekspert, Geir Oustorp, mener det er helt riktig å hente inn Ida Alstad i den norske VM-troppen.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– De er nok usikre på Molid siden hun er skadet. Og Alstad er en god forsvarsspiller og et soleklart god valg, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Han tror Norge blir klart bedre stilt i forsvar med Alstad, enn de var i søndagens kamp mot Tyskland.

– De har vært usikre. Og kvartfinalen blir en krig. Da er det viktig å få inn de beste. Ida Alstad har helt klart de kvalitetene det norske forsvaret trenger nå.

– Om jeg får sjansen til å spille kan jeg bidra med styrke i forsvar. Men Norge har mange gode 3-ere, så jeg tror ikke jeg får den største rollen om jeg skulle få en plass i troppen, sier Alstad og legger til:

– Jeg er reserve og kan bidra med å gi sosial energi utenfor banen.

Tror Ingstad går ut

Dermed blir det rokeringer i Norges forsvar før kampen mot enten Montenegro eller Angola, men hvor store de blir er fremdeles usikkert.

– De kan vente til en time før kampen med å offentliggjøre lagoppstillingen. Hvis Molid ikke er klar, går Alstad inn for henne. Men er Molid klar for spill tror jeg Vilde Ingstad går ut, sier Oustorp.

Siste nytt

 • Ruud videre i ATP-turnering

  Casper Ruud tok seg videre til 2. runde i ATP-turneringen i Hamburg etter å ha vunnet over nederlandske Robin Haase med 2-1 i sett i tirsdagens kamp på rødgrusen. Settsifrene ble 6-3, 3-6 og 6-1. I 2. runde venter russeren Andrej Rublev.

  Casper Ruud i Wimbledon.
  Foto: Tim Ireland / Ap / NTB scanpix
 • Christiansen til VM-finale på 800 m

  Henrik Christiansen er klar for finale på 800 meter fri i svømme-VM i Gwangju i Sør-Korea.

  Han fikk tiden 7.46,46, som var femte beste tid, og var 0,83 sekunder bak italieneren Gregorio Paltrinieri, som var best.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Kim Hong-ji / Reuters
 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal