NRK Meny
Normal

Northug og «Pølsa» sjanseløse mot Russland

Etter en skuffende tolvteplass lørdag, ønsket Petter Northug å slå tilbake på søndagens sprintstafett sammen med Øystein «Pølsa Pettersen». Slik gikk det ikke.

Petter Northug og Øystein "Pølsa" Pettersen klarte ikke å tukte hjemmehåpene under lagsprinten i Sotsji, Russland. De norske endte til slutt på en femteplass. Se innspurten her.

Petter Northug slet tungt i de russiske motbakkene på søndagens lagsprint. Her ligger han utslitt etter den svake femteplassen.

De norske guttene hadde rett og slett ingen sjanse til å holde følge med det russiske førstelaget på søndagens sprintstafett i Sotsji.

Dmitriy Japarov og Maxim Vylegsjanin viste seg fullstendig overlegne på hjemmebane, og viste konkurrente ryggen fra første stavtak.

– Russland har virkelig kontroll inn mot neste års OL. De er helt overlegne, sa NRKs kommentatorduo Jann Post og Torgeir Bjørn.

Brakk staven

For Norges del ble det en kamp om å havne på pallen. Det så det lenge ut til at de skulle klare, men «Pølsa» Pettersen tapte ti sekunder til utfordrerne på Norges nest siste etappe.

Sprinteren, som er tatt ut til VM i Val di Fiemme som reserve, var svært uheldig da svenske Emil Jönsson tråkket på staven hans. Det gikk som det måtte gå - staven brakk og «Pølsa» fikk mange meter opp til løperne foran.

Dermed fikk Petter Northug en umulig oppgave i den tøffe sprintløypa. 27-åringen

som i forkant av rennet uttalte at han skulle vise et nytt gir, klarte ikke å hente inn forspranget. I stedet måtte han se Sverige og Tyskland duellere om de to øvrige pallplassene, mens han selv måtte gi tapt mot det russiske andrelaget i kampen om fjerdeplass.

Norge måtte dermed nøye seg med en skuffende femteplass, uten at «Pølsa» Pettersen tok det så altfor tungt.

– Det var harde bud, gliste han til NRK mens han viste fram den ene staven sin til publikum og det norske støtteapparatet.

Vanskelig føre

I tillegg til stavbruddet, slet den norske duoen også med det vanskelige føret i Sotsji. Sterk sol og varme temperaturer gjorde konkurransen utfordrende, både for smørerne og de norske løperne.

– Det var vanskelig føre, nesten sommertemperatur når det stod på som verst, sa Northug til NRK.

Uten at han ville forklare femteplassen med noe annet enn at konkurrentene var meget sterke.

– Vi var slått av noen som var sterkere enn oss, sa Northug.

– Verken Øystein eller Petter gikk særlig bra i dag. Førstnevnte fikk det veldig tøft på sin siste etappe, mens Petter virket sliten etter å ha gått løp både fredag og lørdag, sa langrennsekspert Bjørn til NRK.no.

Ny fjerdeplass for Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til nok en fjerdeplass.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

På damesiden måtte Astrid Uhrenholdt Jacobsen nok en gang bite i det sure eplet i Sotsji søndag. På lagsprinten gikk hun sammen med Celine Brun-Lie inn til sin tredje 4.-plass for helgen.

De norske jentene kunne ikke hamle opp med Finland. Anne Kyllönen var suveren på siste runde og gikk finnene inn til sprintseier. Bak Finland tapte Brun-Lie kampen om pallplassene for Russland og Canada, som ble nummer to og tre.

Opp til en plass på seierspallen skilte det 1,7 sekunder for de norske jentene. Også i semifinalen hadde Jacobsen og Brun-Lie fjerde beste tid.

Jacobsen åpnet helgen med å bli firer på skøytesprinten i den kommende OL-løypa i Sotsji. Lørdag var hun 0,4 sekund bak 3.-plassen i skiathlon.

Kari Vikhagen Gjeitnes og Mari Eide var også oppført på startlista i søndagens klassisksprint, men deltok ikke.

Siste nytt

 • Per-Egil Flo klar for ny klubb

  Per-Egil Flo forlater tjekkiske Slavia Praha til fordel for sveitsiske FC Lausanne-Sport. Den tidligere Sogndal- og Moldespilleren har fem landskamper for Norge, og skal spille på nivå to i Sveits etter at FC Lausanne-Sport rykket ned fra førstedivisjon forrige sesong.

  Fotballandslaget trener.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Fjorårets toer bryter Touren

  Rigoberto Urán trekker seg fra årets Tour de France etter å ha pådratt seg skader i en velt søndag. På onsdagens etappe rullet colombianeren i mål over 26 minutter bak etappevinner Geraint Thomas. I fjor ble 31-åringen nummer to i sammendraget.

  Uran
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale