NRK Meny
Normal

– Vi har jobbet hardt for å komme oss opp igjen mentalt

KRAKOW/OSLO (NRK): Norge trekker protesten i håndball-EM. Landslagssjef Christian Berge innrømmer at det har vært noen krevende timer etter semifinale-dramaet.

Christian Berge

MØTTE PRESSEN: Landslagstrener Christian Berge på trening i Krakow lørdag morgen. Etterpå møtte han pressen for å snakke om protesten som nå er trukket.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norge spiller bronsefinale mot Kroatia søndag.

Det er klart etter at de lørdag morgen trakk protesten som ble lagt inn etter semifinalen fredag kveld.

– Jeg er veldig opptatt av at kampen skal bli avgjort på banen. Det ble den i går og vi vet ikke hva som ville skjedd i de siste sekundene, sier landslagstrener Christian Berge.

Lørdag formiddag møtte han et samlet norsk pressekorps for å snakke om de siste timers dramatikk i EM.

– Vi legger denne saken død nå. Vi hadde en økt tidligere i dag og vi har jobbet hardt for å komme oss opp igjen mentalt, sier landslagstreneren.

Norge - Tyskland

BEVISET: Det var ingen tvil om at Tyskland hadde åtte spillere på banen, altså én for mye, i sluttsekundene av kampen. De brukte en ekstra utespiller (med gul drakt) samtidig som keeperen også var på banen.

Vil ikke spekulere

Etter det knepne 34-33-tapet i EM-semifinalen mot Tyskland fredag kveld, protesterte Norge på at Tyskland hadde for mange spillere på banen i sluttsekundene.

TV-bildene viste tydelig at dette var tilfellet, uten at dommerne grep inn og straffet tyskerne.

– Jeg skal ikke spekulere i om de gjør det med vilje, sier Berge.

– Vi hadde ønsket at kampens delegat/sekretariat i den aktuelle hendelsen hadde reagert når feilen skjedde, skriver så forbundet i en pressemelding.

Intervju med Christian Berge. Reporter: Signe Opsal. Fotograf: Odd Iversen.

VIL VIDERE: Landslagstrener Christian Berge sier laget nå har lagt saken om protesten helt død. Se interjuet han gjorde da han møtte pressen lørdag formiddag.

– Dommerbordet følger ikke med

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten mener det er dårlig av Norge å trekke protesten.

– Jeg synes de burde beholdt den for å vise at man ikke aksepterer at det faktisk sitter noen på dommerbordet og rett og slett ikke følger med, og da ikke får med seg viktige ting som kunne hatt en avgjørelse for kampen, sier Tvedten.

– Poenget er at kampobservatøren tydeligvis sitter og tenker på helt andre ting på slutten av kampen enn å følge med på hva som skjer og det holder faktisk ikke, sier Tvedten.

Norge har levert protest.

VIDEOBEVIS: Her tipser NRKs håndballekspert bevis til landslaget (Foto: Odd Iversen).

– Skurkaktig adferd

Det var Tvedten som tipset lagledelsen om regelbruddet etter kampslutt fredag. Det ble da noen hektiske minutter før Norge valgte å legge inn protest.

Det internasjonale håndballforbundet (EHF) skulle i utgangspunktet starte behandlingen av protesten kl ni lørdag morgen, og en avgjørelse var ventet innen kl 12.

Det ble spekulert i om det var aktuelt med omkamp, men eksperter hintet allerede fredag kveld om at slike protester vanligvis ikke blir tatt til følge i mesterskap.

Nå er protesten uansett trukket, men Norge har sendt et brev til Det internasjonale håndballforbundet (EHF). Der skriver de at det må bli strengere regler for å tukle med bytter i sluttsekundene.

– Det kan ikke være lov til å være skurkaktig i slutten av kamper og komme unna med det, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

– Vi har sendt en helt tydelig melding om at de må se på regelen og gjøre noe med den. Slik obstruktiv adferd må straffes hardere, legger han til.

Tyskland og Spania møtes i EM-finalen søndag kveld.

Det sier Norges hovedleder Heidi Tjugum.

SE VIDEO: Se intervjuet med Norges lagleder, Heidi Tjugum, som ble gjort etter kampen fredag. Intervjuet er altså gjørt før beskjeden om at protesten er trukket kom. (Foto: Odd Iversen).

Siste nytt

 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

 • Bjørgen og Falla går lagsprint

  Marit Bjørgen går den første, og Maiken Caspersen Falla den andre etappen på lagsprinten onsdag, bekrefter landslagstrener Roar Hjelmeset. – Bjørgen har ikke gått en sprintstafett siden forrige OL, men hun har gått veldig bra her nede, sier han.

  Bjørgen Falla
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
 • NM flyttes til 28. februar

  NM i hopp skulle vært arrangert før OL, men ble avlyst. Nå er ny dato klar. Hopprennet er satt opp onsdag 28. februar i Holmenkollen.

  Rennet blir det første for de norske hopperne etter OL.

  Holmenkollen
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport