NRK Meny
Normal

Norge gikk på trynet

Norge var et par nummer for små mot Tsjekkia, og gikk på et klart tap.

Marius Holtet (t.v) i duell med Tomas Rolinek

Marius Holtet (t.v) i duell med Tomas Rolinek.

Foto: Misha Japaridze / AP

Mandagens VM-kamp i ishockey endte 5-2 til Tsjekkia.

vantet knuste etter kort tid
Foto: PATRICK B. KRAEMER / AP

Men kampen startet svært dramatisk. Bar femten sekunder var spilt før vantet knuste og kampen ble stoppet.

Fornøyd til tross

Anders Bastiansen ser likevel klare forbedringer hos det norske laget etter kampen mot Tsjekkia.

- Vi starter dårlig og kommer inn i kampen igjen, det viser stor moral. Det skal ta med oss videre. Det var godt at vi fikk to mål, og vi tar med oss det positive videre til neste kamp, sier bastiansen til NRK.

Også målscorer Tommy Jacobsen var godt brukbart fornøyd til tross for det klare tapet.

- Det er ikke noe nytt for oss at det blir vinn eller forsvinn, men vi er godt rustet til kampen mot Danmark, sier Jacobsen.

Overkjørt i første periode

Norge brukte en periode på å skjønne alvoret. Da hadde Tsjekkia tatt ledelsen med 3-0 og kampen virket allerede kjørt.

Roy Johansens gutter slet kraftig mot Tsjekkia i første periode i den andre VM-kampen. Da det var spilt drøye 12 minutter sto det 0-3 på lystavla etter ett mål i fem mot fem og ett mål i fire mot fem. Pål Grotnes hadde ingen god dag i det norske målet, og de norske spillerne hadde heller ingen god dag på isen.

Klasseforskjell

De norske tapte dueller over alt på banen. Det tsjekkerne er best på i verden er at de får lede en kamp og kontrollere. Det fikk de god anledning til mot et tamt norsk lag innledningsvis.De norske krigerne ville det annerledes og kom til annen periode med en helt annen innstilling og innsats, samtidig som at tsjekkerne gikk ned på intensiteten i sitt spill.

Andre Lysenstøen ble satt inn i det norske målet og målvaktsbyttet ga
det norske laget nytt mot.

Første scoring

Etter å ha spilt 81.49 minutter VM-hockey var det klart for det første norske målet. Kaptein Tommy Jakobsens skudd fra blålinjen smatt forbi den tsjekkiske målvakten.Tsjekkerne gikk opp i 4-1 før de norske spillerne satte sin annen puck i mål i årets VM. Mats Zuccarello Aasen flotte håndleddsskudd med åtte sekunder igjen av perioden ga nytt håp.

Scoringen kom med to tsjekkere i utvisningsboksen.I avslutningsperioden skrudde tsjekkerne opp tempoet igjen, men denne gangen slapp de norske spillerne unna med bare en baklengs.

Onsdag er det Danmark som er motstander i den siste gruppespillkampen. Den blir avgjørende for hvem som går til mellomspillet eller nedrykksspillet.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst