Norge ga VM-favoritten kamp

Norge ga VM-favoritt Frankrike respektabel motstand i Jönköping. NRK fulgte kampen minutt for minutt.

Video Hør Norge - Spania direkte på P1 her!

Hør P1s direktesending fra Vm-kampen i videovinduet over.

60. Slutt.

Hederlig norsk innsats, må vi vel kunne si. Ga VM-favoritten kamp nesten til døra.

60. 26-31. Frankrike setter sitt siste mål i kampens siste sekund.

59. 26-30! Espen Lie Hansen scorer igjen.

58. 25-30. Frankrike øker igjen, og avgjør nok kampen.

57. 25-29. Karabatic for Frankrike.

57. 25-28. Vegard Samdahl.

56. 24-28. Fantastisk scoring av Abalo fra høyrekanten.

55. 24-27. Einar Sand Koren scorer fra strek.

55. 23-27. Fernandez gjør slutt på tolv og et halvt minutts måltørke for Frankrike.

54. 23-26! Vegard Samdahl for Norge. Og Frankrike har ikke scoret på over ti minutter!

53. 22-26!

53. Ege IGJEN. Redder sin fjerde straffe! Aldeles fabelaktig.

50. Steinar Ege har virkelig fulgt opp Ereviks gode førsteomgang. God redning igjen.

49. 21-26. Flott kontring av Norge! Bjørnsen avslutter sikkert i nettet.

48. 20-26. Kristian Kjelling scorer fra distanse.

48. Igjen! Steinar Ege tar nok en straffe. Hans tredje etter at han kom inn.

47. Steinar Ege redder straffe!

45. 19-26. Kristian Kjelling har kommet inn for Lie Hansen nå, og takker for tilliten med scoring.

43. 18-26. Christoffer Rambo med flott langskudd.

43. 17-26. Accambrey igjen.

43. 17-25. Sand Koren scorer fra strek. Fint innspill av Samdahl.

42. 16-25. Bertrand Gille øker igjen for Frankrike, som later til å gjøre mer eller mindre som de vil.

41. 16-24. Norge åtte mål bak, nå.

41. 16-23. Karabatic for Frankrike.

40. Ny utvisning til Bjarte Myrhol. Han tåler ikke en til.

38. 16-22. Accabray setter sitt tredje.

37. 16-21. Myrhol!

37. 15-21. Frankrike kontrer. Norge blir hardt straffet for alle feil nå.

36. 15-20. Steinar Ege redder sjumeterforsøket fra Joli, men franskmannen klarer å sette returen i nettet.

35. 15-19. Accambray øker for Frankrike.

33. 15-18. Espen Lie Hansen leser det franske spillet og snapper ballen. Er også sikker alene med keeper.

33. Steinar Ege har tatt over for Erevik i det norske målet.

31. 14-18. Honrubia scorer og Bjørnsen blir utvist i Frankrikes første angrep. Litt skeiv start på omgangen for Norges del, med andre ord.

30. Norge kaster i gang andreomgangen.

30. Pause.

Norges unggutter har imponert i første omgang, og holder følge med det som kanskje er verdens beste håndballag. Sterkt, og det når verken Kjelling, Ege eller Mamelund har spilt et eneste minutt!

- Fantastisk håndball, det er bare å fortsette som dette, sier Hedin til TV 2 i pausen.

Selv om han mener angrepsspillet er noe slurvete, lar han seg imponere av Espen Lie Hansens seks mål.

- Veldig bra, det viser at han vil være med, sier Hedin.

30. 14-17! Espen Lie Hansen har scoret seks mål i denne førsteomgangen. Bredeli i kommentatorboksen hevder at Flensburg-treneren lovte å signere unggutten om han scoret ti - i så fall har han bare fire igjen!

30. 13-17. Abalo kontrer Frankrike opp i firemålsledelse.

30. 13-16.

29. 13-15. Også Myrhol kan lobbe, og reduserer på nytt for Norge.

28. 12-15. Espen Lie Hansen lobber inn sin første sjumeter over kanskje verdens beste målvakt. Frekt!

28. 11-14.

27. 11-13. Frankrike reduserer umiddelbart etter time out.

27. 11-12. Samdahl spiller elegant inn til Sand Koren, som er sikker. Frankrike tar time out nå.

- Det ser bra ut, sier Robert Hedin.

26. Erevik redder - for niende gang!

25. 10-12. Norge reduserer fra høyrekanten.

24. 9-12. Frankrike scorer over hodet på Skoglund.

23. 9-11! Lie Hansen fortsetter der han slapp mot Spania. Banker inn sitt fjerde!

22. 8-11. Espen Lie Hansen scorer sitt tredje.

22. 7-11. Karabatic spiller fri Honrubia på venstrekanten.

21. 7-10. Nytt kjempeskudd av Lie Hansen!

21. 6-10. Frankrike scorer igjen, og Robert Hedin tar time out.

20. 6-9. Bertrand Gille plukker en norsk feilpasning og setter fart mot det norske målet. Sikker alene med Erevik.

18. Ole Erevik har startet kampen svært bra i det norske målet. Redder igjen.

17. 6-8. Vegard Samdahl!

17. 5-8. Joli scorer sikkert på kampens første sjumeter. Løke blir utvist i situasjonen som fører til straffen.

16. 5-7. Tvedten spiller inn til Frank Løke, som vender på en femøring og setter ballen i mål.

15. 4-7. Strekspiller Gille scorer nok en gang for Frankrike.

14. Ny utvisning til Norge. Sand Koren denne gang.

13. 4-6. Fin norsk kontring avsluttes sikkert av Håvard Tvedten.

12. 3-6. Frankrike scorer fra kanten ved Honrubia.

11. 3-5. Frankrike øker ledelsen umiddelbart. Bjarte Myrhol får en utvisning i samme angrep.

10. 3-4. Espen Lie Hansen! Flott langskudd av 21-åringen.

9. 2-4. Christoffer Rambo slipper ballen ned til Myrhol på strek, som kliner den opp i krysset.

7. Norge får kontret, men Sand Koren bommer alene med keeper.

6. 1-4. Oi, da. Frankrike scorer tre mål på 30 sekunder.

6. 1-3.

5. 1-2. Karabatic snapper ballen og kontrer på egenhånd.

4. 1-1! Børge Lund utlikner!

3. 0-1! Gille scorer for Frankrike.

2. Børge Lund setter ballen i mål, men blåses av for skritt.

1. Erevik redder kampens første avslutning.

1. Kampen er i gang! Frankrike begynner med ballen.

** Robert Hedin forteller rett før kampstart at Erlend Mamelund står over kampen med ryggproblemer. Rambo går inn offensivt for Haslum-spilleren.

** Norge stiller med følgende lag:

Erevik - Bjørnsen, Mamelund, Lund, Myrhol, Lie Hansen, Tvedten.

Mest overraskende er kanskje Espen Lie Hansen (21), som gjorde et fantastisk innhopp mot Spania søndag.

OL-kampen ikke over

Det er topp mot bunn i hovedrundens gruppe 1 når Norge og Frankrike møtes i kveld. Norge har som eneste lag null poeng, mens Frankrike topper tabellen med fem.

Les:

Norge er nødt til å ta poeng i kveld eller mot Tyskland tirsdag for å ha en sjanse til å nå sjuendeplassen i VM.

Før VM hadde man som mål å komme til en semifinale. Når man nå møter to av VMs beste lag kan håpet om 7. plass, som gir kvalifiseringsmulighet til OL i London, fort også bli i tøffeste laget.