Norge fortsatt best i verden

De norske hopperne slo knockout på verdenseliten i Lahti.

Norge vant dagens laghopp i Lahti.

Bare én uke etter at Norge vant sitt første VM-gull i laghopp siden 1993 fortsatte de norske guttene å imponere.

Etter å ha knivet mot Polen og Tyskland i en jevn førsteomgang traff tre blad Anders - Bardal (129,5 meter), Jacobsen (124,5 meter) og Fannemel (127,5 meter) - på sine hopp. Og da Rune Velta satt igjen på toppen som siste hopper ledet Norge med hele 35 poeng.

Spørsmålet var bare hvor stor seieren skulle bli. Lommedølingen landet på 123 meter, noe som ga Norge en seier med 28,9 poeng.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Komm.: Christian Nilssen og Kjetil Strandbråten.

– Nok en stor norsk dag

Clas Brede Bråthen var et eneste stort glis etter konkurransen, der Norge stilte med de fire samme hopperne som ble verdensmestere i Falun.

– Dette er nok en stor dag for oss som bryr oss om, og som jobber for norsk hoppsport. Gutta leverer igjen på et nivå som gjør det vanskelig for andre lands løpere å slå oss. Spenningen om nasjonscupen øker, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Bråthen til NRK.

Tyskland ble nummer to, mens Japan tok den siste pallplassen.

Siste nytt

 • Tre nykommere på årets hopplandslag

  Hopplandslaget utvides fra 12 til 15 utøvere. Anders Håre (20), Thea Minyan Bjørseth (16) og Eirin Kvandal (18) er nye på laget. Kvinnelandslaget blir utvidet til seks utøvere, mens ni utøvere er tatt ut til herrelandslaget. Landslaget innleder med samling på Lillehammer denne uken.

  Hopp
  Foto: Gorm Kallestad
 • Lundby mottok Raw Air-prisen

  Maren Lundby vant som kjent Raw Air sammenlagt i mars, men turneringen ble avbrutt på grunn av koronautbruddet. Nå har hun imidlertid mottatt beviset på at hun gikk til topps i den prestisjefulle hoppturneringen. Lundby vant samtidig verdenscupen sammenlagt.

  Maren Lundby
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • RBK henter landslagsspiller

  Kristine Minde forlater storklubben Wolfsburg til fordel for Rosenborg, melder klubben på sine nettsider. Minde, som har 107 landskamper for Norge, er spilleklar for RBK fra 1. august 2020 med kontrakt ut 2022.

  Minde
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal