NRK Meny
Normal

Norge fortsatt best i verden

De norske hopperne slo knockout på verdenseliten i Lahti.

Norge vant dagens laghopp i Lahti.

Bare én uke etter at Norge vant sitt første VM-gull i laghopp siden 1993 fortsatte de norske guttene å imponere.

Etter å ha knivet mot Polen og Tyskland i en jevn førsteomgang traff tre blad Anders - Bardal (129,5 meter), Jacobsen (124,5 meter) og Fannemel (127,5 meter) - på sine hopp. Og da Rune Velta satt igjen på toppen som siste hopper ledet Norge med hele 35 poeng.

Spørsmålet var bare hvor stor seieren skulle bli. Lommedølingen landet på 123 meter, noe som ga Norge en seier med 28,9 poeng.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Komm.: Christian Nilssen og Kjetil Strandbråten.

– Nok en stor norsk dag

Clas Brede Bråthen var et eneste stort glis etter konkurransen, der Norge stilte med de fire samme hopperne som ble verdensmestere i Falun.

– Dette er nok en stor dag for oss som bryr oss om, og som jobber for norsk hoppsport. Gutta leverer igjen på et nivå som gjør det vanskelig for andre lands løpere å slå oss. Spenningen om nasjonscupen øker, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Bråthen til NRK.

Tyskland ble nummer to, mens Japan tok den siste pallplassen.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal