Hopp til innhold

Ødegaard med nådeløs dom: – Vi er horrible

MARBELLA/OSLO (NRK): Martin Ødegaard er kritisk til både seg selv og laget etter å ha sluppet inn to altfor enkle mål mot Hellas.

Ødegaard

SKUFFET: Martin Ødegaard og resten av Norge hang med hodet etter 2-1-tapet for Hellas.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Helt i starten er det helt OK. Og så skjer det noe, og vi er horrible. Vi er skrekkelige. Vi prøver å gå litt mer og sette dem under trykk, men de spiller seg ut hver gang, sier Ødegaard til TV 2.

– Førsteomgangen er horribel, oppsummerer landslagskapteinen.

En tydelig misfornøyd Ståle Solbakken gjorde hele tre bytter til pause, la om formasjonen og mante de norske spillerne fremover i 2.-omgang.

Landslagssjefen fikk også betalt, og det norske håpet ble tent da Stefan Strandberg headet inn reduseringen etter en drøy times spill.

Men selv om Norge løftet seg flere hakk, klarte ikke Solbakkens menn å rette opp skaden fra 1.-omgang.

Ødegaard klarte heller ikke å finne frem de avgjørende pasningene eller avslutningene.

– Jeg har ikke et godt svar på det. Det er ikke godt nok fra min side, heller. Vi kan ikke spille så dårlig som lag og forvente at for eksempel Haaland skal score tre-fire mål. For meg handler det om laget, og da tror jeg enkeltspillerne kommer til sin rett, sier Ødegaard.

– Altfor enkelt

Norge var egentlig i ferd til å feste et grep om kampen også fra start, men plutselig kom baklengsmålet ut av intet:

En upresset Dimitrios Pelkas fant Georgios Masouras, som enkelt løp seg fri mellom Kristoffer Ajer og Birger Meling.

Der hadde han ingen problemer med å sette inn ledermålet:

– Det var fryktelig svakt forsvarsspill. Det var altfor enkelt. Norge har tilsynelatende kontroll, men så tas det ikke ut nok dybde. Det var fryktelig forsvarsspill, kommenterer NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Vi kan rett og slett ikke forsvare oss mer, skrev tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

– Roter det til

Ajer slo ut med armene og kastet et blikk på keeper André Hansen, men sisteskansen hadde nok få svar på hvorfor Masouras fikk tid og rom til å løpe seg fri.

Isteden skulle vondt bli verre for Norges backrekke.

Knappe ti minutter senere ble nemlig rødtrøyene straffet av nok en personlig feil: Stian Gregersen klarte ikke å klarere et innlegg, og ballen ble snappet opp på bakre stolpe.

I feltet kunne en helt upresset Athanasios Androutsos sette inn 2-0:

– Det er som det var da Solbakken tok over. Det er personlige feil, og det blir ikke mindre snakk om det nå. De (Hellas) er i forkant, mens Norge roter det til for seg selv, sier Torp.

Tidligere landslagsbauta Rune Bratseth oppsummerer det slik:

– Vi er ganske langt unna et bra forsvarsspill på begge scoringene. Det er veldig svakt. Det gjøres individuelle feil. På 1-0 er det ingen kommunikasjon mellom Ajer og Meling når spissen får løpe mellom dem. På 2-0 bommer først Gregersen, før det gjøres en veldig svak jobb i feltet, sier Bratseth.

Flere endringer

Ståle Solbakken begrunnet valget med å starte Gregersen på høyreback med at han gjerne vil se Molde-spilleren i denne posisjonen før den viktige VM-kvalikkampen mot Nederland i september.

Etter 25 minutter hadde han tilsynelatende fått noen svar da han skjøv Gregersen inn i midtforsvaret, og Ajer ut på høyrebacken, i resten av omgangen.

– Det var min feil. Det var ikke mer pust igjen. Den må jeg ta på meg, sier Solbakken om grepet.

Samtidig fikk Kristoffer Zachariassen sin landslagsdebut, mens Martin Ødegaard tok plass i en 10-errolle bak Erling Braut Haaland.

Hellas stilte på sin side med en uvanlig fembackslinje.

Hvittrøyene hadde kun tapt én kamp i løpet av de siste 15 oppgjørene, og nå kan de altså skilte med enda bedre statistikk.

Siste nytt

 • Reiten hjalp Chelsea å vende til seier i byderby

  Chelseas kvinnelag kom tidlig under i det utsatte byderbyet mot West Ham, men Guro Reiten hjalp laget å vende til 3-1-seier.

  Den norske landslagsstjernen hadde assist på Fran Kirbys utligningsmål i slutten av første omgang og var involvert også i Sam Kerrs ledermål i den andre omgangen.

  Dagny Brynjarsdottir nikket West Ham i en tidlig ledelse på hjørnespark mens Kerr sto passiv ved siden av henne. Senere skulle Chelsea vise offensiv kompetanse på hjørnespark, og Kerr fikk sitt første mål på sesongen på et av dem.

  Den engelske landslagsstopperen Millie Bright stusset inn 3-1 på nok et hjørnespark.

  Women's Super League - Chelsea v Manchester City
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • RBK røk ut tross sjokkstart mot Real Madrid

  Rosenborgs kvinnelag var levnet få muligheter etter 0-3 hjemme mot Real Madrid, men rystet den spanske klubben i returkampen på vei mot et hederlig tap.

  Real Madrid vendte til 2-1-seier og sikret plass i gruppespillet med sammenlagt 5-1.

  Rosenborg hang veldig godt med i den første omgangen og kom til flere gode muligheter. Ett minutt på overtid i første omgang var det veldig nær 0-2, og da ville det vært kamp igjen om avansement. Skinnes gjenvant ballen inne i feltet, og den spratt til Cesilia Andreassen. Hennes skudd gikk rett utenfor.

  Men ved hjelp av Caroline Weir og Athenea del Castillo snudde spanjolene kampen og er dermed trygt videre til gruppespillet i Mesterligaen.

  Champions League play-off: Rosenborg - Real Madrid.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Innhopp for Maanum da Arsenal slet seg til CL-plass

  Frida Maanum kom inn i sluttfasen og hjalp å dra seieren i land da Arsenal sikret seg plass i mesterligaens gruppespill med 1-0-seier borte mot Ajax.

  London-klubben levde farlig etter 2-2 på hjemmebane i første kamp, men et Ajax-lag med tidligere Vålerenga-profil Sherida Spitse som kaptein ble senket av den nederlandske stjernespissen Viviana Miedema.

  Spissens scoring tidlig i 2. omgang ble kampens eneste, og dermed får Arsenal plass i mandagens trekning av gruppespillet.

  Maanum måtte igjen starte på benken, men hun kom inn for Miedema i det 83. minutt og hjalp Arsenal å tette igjen gjennom resten av ordinær tid og seks tilleggsminutter. (NTB)

  Landslaget i fotball 2022: trening
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste