Ødegaard med nådeløs dom: – Vi er horrible

MARBELLA/OSLO (NRK): Martin Ødegaard er kritisk til både seg selv og laget etter å ha sluppet inn to altfor enkle mål mot Hellas.

Ødegaard

SKUFFET: Martin Ødegaard og resten av Norge hang med hodet etter 2-1-tapet for Hellas.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Helt i starten er det helt OK. Og så skjer det noe, og vi er horrible. Vi er skrekkelige. Vi prøver å gå litt mer og sette dem under trykk, men de spiller seg ut hver gang, sier Ødegaard til TV 2.

– Førsteomgangen er horribel, oppsummerer landslagskapteinen.

En tydelig misfornøyd Ståle Solbakken gjorde hele tre bytter til pause, la om formasjonen og mante de norske spillerne fremover i 2.-omgang.

Landslagssjefen fikk også betalt, og det norske håpet ble tent da Stefan Strandberg headet inn reduseringen etter en drøy times spill.

Men selv om Norge løftet seg flere hakk, klarte ikke Solbakkens menn å rette opp skaden fra 1.-omgang.

Ødegaard klarte heller ikke å finne frem de avgjørende pasningene eller avslutningene.

– Jeg har ikke et godt svar på det. Det er ikke godt nok fra min side, heller. Vi kan ikke spille så dårlig som lag og forvente at for eksempel Haaland skal score tre-fire mål. For meg handler det om laget, og da tror jeg enkeltspillerne kommer til sin rett, sier Ødegaard.

– Altfor enkelt

Norge var egentlig i ferd til å feste et grep om kampen også fra start, men plutselig kom baklengsmålet ut av intet:

En upresset Dimitrios Pelkas fant Georgios Masouras, som enkelt løp seg fri mellom Kristoffer Ajer og Birger Meling.

Der hadde han ingen problemer med å sette inn ledermålet:

– Det var fryktelig svakt forsvarsspill. Det var altfor enkelt. Norge har tilsynelatende kontroll, men så tas det ikke ut nok dybde. Det var fryktelig forsvarsspill, kommenterer NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Vi kan rett og slett ikke forsvare oss mer, skrev tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

– Roter det til

Ajer slo ut med armene og kastet et blikk på keeper André Hansen, men sisteskansen hadde nok få svar på hvorfor Masouras fikk tid og rom til å løpe seg fri.

Isteden skulle vondt bli verre for Norges backrekke.

Knappe ti minutter senere ble nemlig rødtrøyene straffet av nok en personlig feil: Stian Gregersen klarte ikke å klarere et innlegg, og ballen ble snappet opp på bakre stolpe.

I feltet kunne en helt upresset Athanasios Androutsos sette inn 2-0:

– Det er som det var da Solbakken tok over. Det er personlige feil, og det blir ikke mindre snakk om det nå. De (Hellas) er i forkant, mens Norge roter det til for seg selv, sier Torp.

Tidligere landslagsbauta Rune Bratseth oppsummerer det slik:

– Vi er ganske langt unna et bra forsvarsspill på begge scoringene. Det er veldig svakt. Det gjøres individuelle feil. På 1-0 er det ingen kommunikasjon mellom Ajer og Meling når spissen får løpe mellom dem. På 2-0 bommer først Gregersen, før det gjøres en veldig svak jobb i feltet, sier Bratseth.

Flere endringer

Ståle Solbakken begrunnet valget med å starte Gregersen på høyreback med at han gjerne vil se Molde-spilleren i denne posisjonen før den viktige VM-kvalikkampen mot Nederland i september.

Etter 25 minutter hadde han tilsynelatende fått noen svar da han skjøv Gregersen inn i midtforsvaret, og Ajer ut på høyrebacken, i resten av omgangen.

– Det var min feil. Det var ikke mer pust igjen. Den må jeg ta på meg, sier Solbakken om grepet.

Samtidig fikk Kristoffer Zachariassen sin landslagsdebut, mens Martin Ødegaard tok plass i en 10-errolle bak Erling Braut Haaland.

Hellas stilte på sin side med en uvanlig fembackslinje.

Hvittrøyene hadde kun tapt én kamp i løpet av de siste 15 oppgjørene, og nå kan de altså skilte med enda bedre statistikk.

Siste nytt

 • Forren klar for 4. div.

  Tidigere Brann-spiller Vegard Forren er klar for 4. divisjonsklubben Eide og Omegn FK, melder nettstedet norskfotball.com.

  Forren ble 11. august enig med Brann om å terminere kontrakten etter det mye omtalte nachspielet på Brann Stadion.

  – Vegard er en av syv nye spillere vi har signert i dag. Det er en spiller som vil utfylle stallen vår og gi våre unge spillere en del input. Vi opplever at Eide og Omegn er en attraktiv klubb som stadig vekk tiltrekker seg nye spillere, sier styreleder Wiggo Kanck til norskfotball.com.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Brann (0-1)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • TV 2: Sier nei til Uno-X

  Edvald Boasson Hagen slår ikke til på tilbudet fra det norske Uno-X-laget. Sykkelveteranen forlenger i stedet kontrakten med TotalEnergies, erfarer TV 2.

  Rudsbygdingen har takket nei til å bli en del av Uno-X-satsingen. Det bekrefter lagets sportssjef Jens Haugland.

  – Vi må bare erkjenne at det vi kom opp med, ikke var attraktivt nok for Edvald, sier han til TV 2.

  Tanken var at Boasson Hagen kunne komme inn på laget som en mentor for et ungt mannskap.

  – Vi skulle naturligvis ønske at han kom til oss, men har full respekt for hans valg. Edvald er en legende i norsk sykkel, og det hadde vært spennende å lære litt av alt han har vært med på, sier Haugland.

  TV 2 har kilder på at Boasson Hagen fortsetter oppholdet i franske TotalEnergies. Han kom til laget foran årets sesong.

  – Ingen kommentar, svarer 34-åringen på spørsmål om hvor han sykler i 2022.

  Tour de France - Team Dimension Data News Conference
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • Bekrefter Anfield-utvidelse

  Liverpool vil fortsette arbeidet med å øke kapasiteten på hjemmebanen Anfield. 7000 ekstra seter skal etter planen stå klart til starten av 2023/24-sesongen.

  Det vil utvide kapasiteten til 61.000. Liverpools administrerende direktør Andy Hughes er glad for at det skjer etter mange års planlegging.

  – Vi trengte sikkerhet for at dette prosjektet skulle gå framover og er nå i posisjon til det. Vi begynte denne reisen i 2014 og er takknemlig overfor alle bidragene som har tatt prosjektet til dette stadiet, sier han.

  Liverpool-fans.
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal