Hopp til innhold

Norge følte seg bortdømt fra seieren

WILLINGEN/OSLO (NRK): Det norske laget følte seg bortdømt da seieren røk med 0,6 poeng mot vertsnasjonen Tyskland.

Forfang

FØLTE SEG BORTDØMT: Johan André Forfang skjønte lite av at han fikk så dårlig betalt for sitt hopp.

Foto: Matthias Schrader / Ap

På grunn av vind ble lørdagens lagkonkurranse i hopp avsluttet etter én omgang.

Tyskland vant 0,6 poeng foran Norge på hjemmebane i Willingen.

Landslagstrener Alexander Stöckl pekte på at Johann André Forfang ble bortdømt i det siste hoppet, noe som førte Tyskland forbi Norge.

Forfang selv er enig.

– Jeg hørte det der. Det var kjedelig. Jeg følte selv at det var et solid, ordentlig nedslag. Det er kjedelig, sier Forfang, som var ankermann for det norske laget.

Superhopp av Tyskland

Et superhopp på 149,5 meter av tyskernes fjerdemann, Severin Freund, sendte vertskapet til 538,6 poeng. Norge endte på 538.

Østerrike fulgte på tredjeplass med 506,2 poeng.

– Det er litt kjedelig at det skulle så lite til. Vi var i angrepsposisjon nå før 2. omgang. Det var kjedelig med en gang at det ble avlyst, men vi er nå fornøyde med 2.-plass, sier Forfang til NRK.

Også Kenneth Gangnes mente Forfang ble straffet av dommerne.

– Han fikk jo bare ett hopp også. Det er litt kjipt, men vi må ta med oss at vi er fornøyde med 2.-plass.

– Det var så lite som skilte, og jeg synes Johan fikk for lite i stilkarakterer på sistehoppet.

En uke til VM

Andreas Stjernen, Daniel André Tande, Kenneth Gangnes og Johann André Forfang hoppet for det norske laget. Det er nå én uke til VM i Skiflyging i Kulm.

Da venter årets viktigste lagkonkurranse.

– Vi er godt fornøyde med 2.-plass i dagens lagkonkurranse i Willingen. Det er synd det ikke ble noen andre omgang siden jeg tror vi kunne tatt tyskerne... Men vi satser på revansj om kort tid. Det er gledelig å se Daniel i god fremgang mens resten holder stø kurs, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Best var Forfang med sitt hopp på 140,5 meter, noe som var kveldens fjerde lengste hopp.

Gangnes landet på 139 meter, Tande hoppet 129,5 meter, mens Stjernen fikk Norges svakeste poengsum til tross for et svev på 136 meter.

Søndag skal det etter planen gå et nytt individuelt hopprenn i Willingen.

Siste nytt

 • Haaland undersøkt i Barcelona etter landslagsforfall

  Erling Braut Haaland ble sendt rett til Manchester Citys spesialister i Barcelona etter at han måtte trekke seg fra Norges landslagssamling med lysketrøbbel.

  Haaland pådro seg skaden i FA-cupkampen mot Burnley noen dager før det norske landslaget samlet seg i Spania foran de to første EM-kvalifiseringskampene.

  Der ble det tidlig klart at jærbuen ikke kunne være med videre og ta del i oppgjørene mot Spania og Georgia. Han forlot laghotellet tirsdag og reiste deretter til Barcelona for videre undersøkelser, opplyser far Alfie Haaland til TV 2.

  – Det var veldig overraskende. Jeg visste ingenting. Han ringte meg og sa at de hadde tatt noen bilder og funnet noe som ikke var bra, sier pappa Haaland.

  Manchester City sender ofte spillere til et samarbeidssykehus i den katalanske hovedstaden for å undersøke skader.

  – Ja, Manchester City har et samarbeid med et sykehus i Barcelona. Han har vært der for ytterligere sjekker og behandling. Nå har han vært her (Marbella) et par dager sammen med fysio fra klubben. Så han får god oppfølging, forteller Alfie Haaland.

  Haaland kjemper mot klokken for å bli klar til storkampen mot Liverpool i ligaen 1. april. Jærbuen har scoret 28 mål i Premier League denne sesongen.

  (©NTB)

  mfkcpex_XCs
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Bø og Røiseland står over NM

  Tarjei Bø og Marte Olsbu Røiseland er rammet av sykdom og står over helgens NM i Alta.

  – Det er selvsagt veldig kjedelig, og jeg hadde gledet meg til å oppleve NM i Alta, sier Tarjei Bø i en pressemelding fra Norges Skiskytterforbund.

  Bø har pådratt seg en forkjølelse og er ikke i form til å reise skriver forbundet.

  Marte Olsbu Røiseland er imidlertid på plass i Alta, selv om hun ikke skal delta i konkurransene.

  – Kroppen er sliten og har gitt signaler om at jeg trenger hvile. Jeg gleder meg til å få med meg stemningen fra sidelinja, det er jo noe jeg må bli vant til fremover. Det blir fint å få avsluttet sesongen med laget selv om jeg dessverre ikke får med meg konkurransene, smiler den nylig pensjonerte skiskytteren.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Transkvinner nektes deltakelse i friidretten

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) har avgjort at transkvinner som gikk gjennom puberteten som mann, ikke får delta i framtidige konkurranser.

  Det var forbundspresident Sebastian Coe som opplyste om endringene torsdag. Forbudet vil gjelde fra 31. mars.

  – Avgjørelsen ble tatt sammen med 40 medlemsland, våre utøvere, trenere og sammen med utøverkomiteen, sa Coe, ifølge Sky Sports.

  Det nye regelverket rammet transkvinner som gikk gjennom puberteten som mann.

  Transpersoner i idretten har vært et hett tema de siste årene. Blant annet skaper de strenge testosteronreglene problemer for transpersoner.

  I fjor bestemte både Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) og Det internasjonale rugbyforbundet at transpersoner ikke får delta i kvinneklassen.

  Etter at transkvinnen Lia Thomas vant collegemesterskapet i svømming for kvinner i mars i fjor, etter å ha tidligere deltatt som mann, har debatten om transkvinner i idretten skutt fart. (NTB)

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste