NRK Meny
Normal

– Dårlig at dommerne skal avgjøre på tvilsomme avgjørelser

Morten Ask mener at Norge ble dømt for strengt da laget gikk på sitt tredje strake tap i VM mandag. Kampen endte med 0-5-tap.

Norge ishockey-VM

NYTT TAP: Aleksander Bonsaksen og Norge gikk på tap for Finland.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Norge hang til tider godt med i 1. periode, men ble hardt straffet av gode finner de gangene laget var i undertall. Både 1-0, 2-0 og 3-0 kom da Norge hadde færre folk på isen.

– Det er det som blir vår bane i dag. Da blir det vanskelig. Det er undertallsspillet som ikke er bra, sier landslagssjef Roy Johansen til MAX.

Norge står med flest utvisninger i mesterskapet så langt.

– Det går mye fortere, da er det lett at det blir noen utvisninger ekstra, sier Johansen.

– Lønner seg å være stor nasjon

Finland fikk spille 5-3 to ganger midtveis i 2. periode. I over fem sammenhengende minutter var Norge i undertall på det tidspunktet.

Morten Ask mente at Norge ble for hardt straffet av dommerne.

– Det lønner seg å være stor nasjon.

– Det er dårlig at dommerne skal avgjøre på tvilsomme avgjørelser. Vi er bra med, men det blir vanskelig når vi har så mange utvisninger, sa han til MAX.

Intervju etter kampen mot Finland. Reporter: Anders Engeland.

Travelt for Volden

Finland vant skuddstatistikken hele 13-4 i den 2. perioden, og tidvis gikk det hett for seg foran målet til Lars Volden i CEZ Arena.

Rogle-keeper Volden var igjen tilbake i det norske buret etter at Lars Haugen spilte og ble kåret til Norges beste i lørdagens kamp mot USA.

Med 3-0-ledelse etter 2. periode gikk tempoet naturlig nok noe ned i sisteperioden. Finland var ikke lenger like ivrig på å dundre løs framover i starten på perioden, men likevel pyntet de på til både 4-0 og 5-0.

Norge forsøkte seg et par ganger, men de store sjansene uteble og de måtte gå målløse av isen for første gang hittil i mesterskapet.

Viktig kamp onsdag

Dermed står Norge med tre tap i ishockey-VM. Laget har møtt henholdsvis Russland, USA og Finland.

Norges neste kamp er mot Slovakia onsdag, som i likhet med Norge står med null poeng etter de første tre kampene. Det blir antagelig en ny tøff utfordring for det norske hockeylaget.

Norge tapte 0-5 for Finland.
Finland leder 3-0 over Norge etter andre periode.
Finland leder 1-0 over Norge etter første periode.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal