NRK Meny
Normal

Norge fikk bank av OL-motstander: – Det er irriterende

(NORGE-SPANIA 26-28) Spania ble for sterke for Norges håndballjenter i Ulsteinvik lørdag kveld.

 Veronika Kristiansen, Nora Mørk og Heidi Løke

SKUFFET: Veronika Kristiansen, Nora Mørk og Heidi Løke viste tydelig at de ikke var fornøyd med Norges OL-oppkjøringskamp mot Spania.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Thorir Hergeirsson

BETENKT: Thorir Hergeirsson

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Dette var en god målestokk på hva som kreves for å vinne kamper i OL. Vi spiller 16 minutter godkjent forsvar i andre omgang. Er vi på det nivået i 55 minutter, så slår vi dem, oppsummerer landslagstrener Thorir Hergeirsson overfor NRK etter kampslutt.

– En del spillere hos oss i dag har mer å gå på. Det går an å gjøre noe med det før kampen mot Spania i OL. Norge må spille på sitt beste for å vinne kamper i OL, legger han til.

Håndballjentene spilte sin andre kamp i firenasjonersturneringen i Ulsteinvik i kveld, og etter en skuffende førsteomgang sto Spania med firemålsledelse til pause. Det gikk hele 45 minutter før Norge i det hele tatt klarte å ta ledelsen i kampen, – en ledelse spanjolene raskt tok tilbake.

– Vi bryter ut av spillet vi har. Det er irriterende. Vi vet hva vi møter, likevel klarer de å stresse oss. Jeg håper vi klarer å gjøre det bedre i OL, sier Nora Mørk til NRK.

Spania er i samme pulje som Norge under OL i Rio. Det lover dårlig når kveldens kamp endte slik den gjorde. Håndballjentene har vært Norges aller største gullfavoritt foran lekende.

I morgen møter håndballjentene Frankrike. Det blir siste kamp før det braker løs i Rio.

Siste nytt

 • Kamara hjem for å få behandling

  Ola Kamara reiste lørdag hjem til USA for å få behandling for en irritasjon i kneet. 28-åringen skal få en injeksjon. Det fortalte Lars Lagerbäck etter treningsøkta på Ullevaal dagen etter 4-1-seieren over Australia, der Kamara scoret tre mål.

  PRIVATLANDSKAMP NORGE-AUSTRALIA
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Hareide sendte nybakt far hjem

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide lover Henrik Dalsgaard VM-billett og sender Brentford-spilleren hjem for å være med sitt nyfødte barn. Dermed er han uaktuell i den kommende privatlandskampen mot Chile. Peter Ankersen er kalt inn som reserve.

  SOCCER-WORLDCUP/POT3
  Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters
 • Kristoffersen et stykke bak

  Fabian Wilkens Solheim leder NM-storslalåmet før andreomgang. Storfavoritt Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til å stemme og er 76 hundredeler bak etter førsteomgangen. Marcus Monsen er nummer to.

  henrik
  Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm menn
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
V-cupfinale kombinert: 10 km langrenn
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cupfinale hopp: Kvinner