Norge fikk bank av OL-motstander: – Det er irriterende

(NORGE-SPANIA 26-28) Spania ble for sterke for Norges håndballjenter i Ulsteinvik lørdag kveld.

 Veronika Kristiansen, Nora Mørk og Heidi Løke

SKUFFET: Veronika Kristiansen, Nora Mørk og Heidi Løke viste tydelig at de ikke var fornøyd med Norges OL-oppkjøringskamp mot Spania.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Thorir Hergeirsson

BETENKT: Thorir Hergeirsson

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Dette var en god målestokk på hva som kreves for å vinne kamper i OL. Vi spiller 16 minutter godkjent forsvar i andre omgang. Er vi på det nivået i 55 minutter, så slår vi dem, oppsummerer landslagstrener Thorir Hergeirsson overfor NRK etter kampslutt.

– En del spillere hos oss i dag har mer å gå på. Det går an å gjøre noe med det før kampen mot Spania i OL. Norge må spille på sitt beste for å vinne kamper i OL, legger han til.

Håndballjentene spilte sin andre kamp i firenasjonersturneringen i Ulsteinvik i kveld, og etter en skuffende førsteomgang sto Spania med firemålsledelse til pause. Det gikk hele 45 minutter før Norge i det hele tatt klarte å ta ledelsen i kampen, – en ledelse spanjolene raskt tok tilbake.

– Vi bryter ut av spillet vi har. Det er irriterende. Vi vet hva vi møter, likevel klarer de å stresse oss. Jeg håper vi klarer å gjøre det bedre i OL, sier Nora Mørk til NRK.

Spania er i samme pulje som Norge under OL i Rio. Det lover dårlig når kveldens kamp endte slik den gjorde. Håndballjentene har vært Norges aller største gullfavoritt foran lekende.

I morgen møter håndballjentene Frankrike. Det blir siste kamp før det braker løs i Rio.

Siste nytt

 • Går frå Brann til Vålerenga

  Deyver Vega frå Costa Rica forlèt Bergen og har skreve under ein treårs kontrakt med Vålerenga. 26-åringen kom til Bergen i 2016 og har scora 13 mål på 56 kampar. Angrepsspelaren er alt på plass i Vålerenga, melder klubben på si heimeside.

  Deyver Vega
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Pallen glapp for Røiseland

  Det ble stang ut for de norske jentene under dagens 7,5 kilometer sprint i tyske Ruhpolding. Marte Olsbu Røiseland ble til slutt beste nordmann på fjerdeplass, kun ett fattig sekund bak pallplass. Ingrid Tandrevold ble nest beste norske på 26. plass. Tiril Eckhoff skuffet og endte til slutt utenfor topp 30.

  Marte Olsbu Røiseland ble nummer tre.
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Bjørnbak klar for Molde FK

  Martin Bjørnbak forlater Bodø/Glimt, og blir Molde-spiller de fire neste sesongene. Den 26 år gamle midtstopperen slutter seg til Molde-troppen denne uken, og reiser sammen med resten av laget på treningsleir i Spania. – Jeg ønsker å lære å vinne her, og så ønsker jeg å vinne store trofeer, sier Bjørnbak i en pressemelding fra Molde FK.

  Martin Bjørnbak
  Foto: Molde FK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball menn: Østerrike - Tunisia
Privatlandskamp: Skottland - Norge, kvinner
VM håndball menn: Danmark - Norge