Hopp til innhold

De norske kombinertgutta raser: – Det er fiasko

FALUN/OSLO (NRK): Jørgen Graabak hadde et drømmeutgangspunkt etter hopprennet, men løypene satte en effektiv stopper for gullsjansene.

Graabak skuffet

Håvard Klemetsen kjempet og kjempet, men klarte ikke å ta medlaje i vanskelige forhold i VM.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Arrangørene burde klare å lage bedre løyper enn det her. Det er tross alt VM. Føret er en fiasko, sier en irritert Håvard Klemetsen til NRK etter rennet.

– Forholdene var like for alle, kontrer arrangøren.

– Badeland

For det var ekstremt vanskelige forhold i Falun. Jørgen Graabak lå på 11.plass etter hoppdelen, og hadde 1.01 opp til ledende Eric Frenzel. Det burde være mulig for en langrennssterk Graabak å hente inn. De norske løperne prøvde så godt de kunne å ikke skylde på omstendighetene, men greide ikke dy seg.

– Jeg er ikke god nok på ski når det er badeland i løypene sånn som dette. Det er litt skuffende, sier Graabak.

Se intervjuet med en nådeløs Graabak her:

Jørgen Graabak var ikke fornøyd etter dagens åttendeplass.

Løypene ble løsere og løsere etterhvert, og til slutt var det nærmest umulig å gå fort rundt i Faluns skoger. Det ga utslag i noen merkelige langrennstider. Håvard Klemetsen er normalt ikke den beste i langrennssporet, men hadde åttende beste tid i dag.

På tross av en imponerende langrennstid, og en femteplass i VM, var også Klemetsen irriterert på forholdene.

– Det her er det verste føret jeg kan ha. Jeg leverer et godt skirenn, men føret er rett og slett for dårlig, sier Klemetsen.

Se intervju med en like nådeløs Klemetsen her: (artikkelen fortsetter under videoen)

Håvard Klemetsen var fornøyd med egen innsats, men ikke med arrangørenes.

Arrangørene visste om problemet

Arrangørene er enige i at forholdene ikke var optimale, men at det tok et bevisst valg om å ikke gjøre noe mer med løypene.

– Vi bestemte oss for ikke å gjøre noe mer med løypa. Det var også en avtale med langrennsarrangørene at vi ikke skulle gjøre noe mer, sier Marco Zarucchi, assisterende rennleder for kombinert under VM.

Alternativet var nemlig å legge salt i løypene for at de skulle bli bedre. Å gjøre det på VMs andre dag kunne gjort forholdene verre resten av VM. Derfor lot de det være som det var.

Var det rett avgjørelse å ikke gjøre noe med løypa?

– Ja, sier Zarucchi.

Johannes Rydzek vant løpet, foran Alessondro Pittin og Jason Lamy Chapuis. Håvard Klemetsen ble beste nordmann på femteplass.

Se oppløpet i videovinduet under:

Rydzek tok VM-gull i kombinert. Klemetsen ble beste nordmann på femteplass.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Målløs Botheim debuterte mot Roma

  Erik Botheim fikk sin serie A-debut for Salernitana. Han eller lagkameratene klarte ikke å hindre Romas stjernegalleri som vant 1-0.

  Botheim startet på topp sammen med Federico Bonazzoli. 22-åringen var relativt usynlig gjennom kampen, men han klarte å tvinge fram et gult kort til Chris Smalling, som gikk gjennom hele sesongen i fjor uten å få en eneste advarsel.

  Botheim ble tatt av etter en drøy time.

  Bryan Cristante scoret kampens eneste mål. Hans avslutning fra kanten av 16-meteren tok innom et bein før den seilte i mål bak Salernitana-keeper Luigi Sepe.

  Julian Kristoffersen ble byttet inn med 17 minutter igjen av kampen. Emil Bohinen er det tredje norske innslaget på Salernitana, men midtbanespilleren har en kneskade som setter ham ut i spill trolig til september. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hovland avslutta med minus 2

  Viktor Hovland gjekk siste runde av PGA-turneringa i Nashville tre slag under par, og enda på minus ni samanlagt.

  Han fekk birdie på første hol, og fekk det også på hol 10, 11 og 15. Men bogeyar på hol 12 og det aller siste øydela ei god avslutning.

  Han innleia turneringa med ein runde på minus 3 torsdag, var litt meir rufsete og enda på par fredag, og fekk ein ny fin runde på minus 3 i går.

  Då han var ferdig, låg han på 22.-plass, men ikkje alle andre var ferdige med runden.

  Viktor Hovland
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste