Lunde forbløffet i viktig Norge-seier: – Helt ekstremt

NANCY/OSLO (NRK): Katrine Lunde leverte en praktkamp da Norge utklasset Nederland 29-16 tirsdag kveld. Dermed lever semifinalehåpet for Norge.

Lunde

ENORM: Katrine Lunde var den store forskjellen mot Nederland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Hun står som en vegg. Det er helt ekstremt. Det var veldig gøy å se på, og hun hjelper oss veldig i dag, sier Henny Reistad til NRK.

Debutanten leverte også en god kamp mot Nederland, men samtlige spillere ble satt i skyggen av Norges sisteskanse.

Keeperen hadde 56 i redningsprosent i 1.-omgang, og stengte bokstavelig talt buret i de siste minuttene før pause (15-7).

– Det er en deilig kamp både for laget og meg, sier en nøktern keeperhelt til NRK.

Lunde er med i sitt 17. mesterskap og blir 39 år i mars.

– Går foran

Landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde følgende å si om veteranen:

– Det er høyt nivå, og det er viktig at kapteinene går foran. Det gjør de til gangs.

Norge

JUBEL: 29 scoringer og kun 16 baklengsmål ga mange grunner til å juble ved sidelinjen under kampen mot Nederland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stine Bredal Oftedal leverte også en solid kamp, og kapteinen sørget for at Norge fikk et tidlig overtak med to raske scoringer.

– Jeg er veldig imponert over hvordan vi har snudd dette inn i mellomspillet. Vi har styring fra start og Katrine står fantastisk, forsvaret er bra og vi får løpt, forteller Norges kaptein.

Norge var nemlig nødt til å slå Nederland for å ha en sjanse til å nå EM-semifinalen, og de norske jentene tok umiddelbart kommandoen.

Fra pause (15-7) var det nesten bare et spørsmål om hvor stor Norges seier skulle bli.

Hvilte spillere

I den andre omgangen gjorde begge lag derfor en rekke bytter, med tanke på å hvile spillere til de avgjørende kampene onsdag - og få enda flere i gang. Marit Røsberg Jacobsen var en av dem. Hun ble Norges toppscorer med fem mål.

– Det var veldig gøy å spille i dag, for vi får satt forsvaret og kan løpe inn noen enkle mål, beskriver kantspilleren.

– Vi har mye mer selvtillit nå enn vi hadde før denne kampen. Det har bare gått oppover for oss, og det er gøy å slå Nederland med så mange som 13 mål, sier EM-debutanten Henny Reistad.

Nederland hadde ikke tapt ennå i EM før det brutale møtet med Norge. Lagets danske trener, Helle Thomsen, hyller måten Norge spilte på.

– Kampen blir på Norges premisser og når de spiller som dette er de best i verden. Vi tenkte på å spare litt krefter til ny kamp i morgen i pausen, siden det er så tøft kampprogram for spillerne våre, innrømmer hun.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal