Hockeygutta: – Uvant med favorittstempel

STOCKHOLM (NRK): Det forventes at Norge vinner helgens VM-kamper mot Slovenia og Danmark. Mathis Olimb og Kristian Forsberg synes det er uvant med favorittstempelet.

Olimb og Forsberg

Mathis Olimb og Kristian Forsberg tar ikke lett på Norges VM-motstandere denne helgen. – Det blir to spennende matcher, sier de landslagspillerne.

Foto: Anders Engeland

– Folk forventer at dette skal gå ganske lett. Men vi er forberedt på at det blir tøft. Vi kommer ikke til å ta for lett på Slovenia og Danmark, sier Kristian Forsberg til NRK.no.

I fjor ventet de tre stornasjonene Sverige, Tsjekkia og Russland i starten av hockey-VM. Nå åpner Norge i Stockholm mot nyopprykkede Slovenia lørdag og erkerivalen Danmark søndag. Dét er relativt enklere motstand.

Og det forventes at Norge vinner begge kampene.

– Vi er favoritter

Olimb

Mathis Olimb har en god følelse i forkant av VM.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi er favoritter til å slå Slovenia – og kanskje Danmark til og med. Vi er ikke helt vant til det. Det er litt kult det og, smiler Olimb.

Norge bør vinne de to kampene for at håpet om kvartfinale skal leve.

– Det ultimate er seks poeng, konkluderer Olimb.

Vet ikke hva de kan forvente

Espen «Shampo» Knutsen sa til NRK tidligere denne uken at morgendagens motstander, Slovenia, er et lag som Norge bør slå. Men at det er et bra lag.

Olimb og Forsberg, som til daglig spiller i den svenske eliteserien, forteller at de vet ganske lite om det slovenske laget.

– Vi har ikke spilt så mye mot dem før. Men de har tidligere bevist at dem er gode, sier Forsberg.

– De tok seg til OL, så det sier jo litt om hva de har i seg, legger Olimb til.

27-åringen innrømmer at han er spent i forkant av mesterskapet.

– Man begynner å kjenne at det nærmer seg – at man gleder seg. Jeg har en god følelse og gleder meg til i morgen, sier Olimb.

Siste nytt

 • Thorsby sikra sigeren for Sampdoria

  Morten Thorsby styrte inn 3-1-målet då Sampdoria slot Hellas Verona på heimebane i Serie A laurdag.

  Jakub Jankto kvitterte for Sampdoria like etter kvilen, medan Manolo Gabbiadini gjorde 2–1 på straffespark i det 73. minutt.

  Sigeren gjere at Genova-laget er to poeng bak Hellas Verona i Serie A.

  Laga er nummer ni og ti på tabellen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Finalen glapp for Ruud

  Casper Ruud har imponert i den pågående ATP 1000-turneringen i Monte Carlo, men i semifinalen ble det stopp for det norske tennishåpet.

  Russiske Andrey Rublev ble for sterk og hadde god kontroll i det første settet. I det andre var Ruud bedre med, men Rublev stoppet nordmannens serve på stillingen 5-5, og servet så hjem kampen. Rublev vant 2-0 i sett (6-3 og 7-5).

  Casper Ruud
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Nyland og Tetteys klubb rykker opp

  Klubben til de to norske fotballspillerne Ørjan Nyland og Alexander Tettey rykker opp til Premier League i England. 90 poeng er nok for Norwich City til å rykke opp med fem kamper igjen å spille. Begge nordmennenes kontrakter går ut i sommer.

Sendeplan

Kl. Program Kanal