NRK Meny
Normal

Fire OL-plasser

Hushovd og Arvesen kan få med seg to lagkamerater.

Kurt Asle Arvesen, Mads Kaggestad og Thor Hushovd.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Norges Cykleforbund har fått beskjed fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at Norge får fire plasser i fellesstarten for menn i neste års OL.

Det er Norges plassering i nasjonsrankingen samt de norske rytternes plasseringer i både Protouren og Europatouren som ligger til grunn for de fire norske kvoteplassene i Beijing-OL.

Selv om Norge har fire plasser, er det ikke dermed sagt at Norge kommer til å stille med fire ryttere i OL.

De som skal til Beijing må gjennom den tøffe norske kvalifiseringen, men med ryttere som Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og Gabriel Rasch på plass på de store profflagene, tyder alt på at norske ryttere vil klare å kvalifisere seg.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal