– Det er en stor, stor dommerskandale

Sverige ble for sterke og slo Norge 3-2 i gruppespillskampen i VM i ishockey lørdag. Norge hadde pucken i nettet sekunder før slutt, men dommeren nektet å godta scoringen.

Video fra den spesielle situasjonen der Norge mister en scoring i de siste avgjørende minuttene mot Sverige i ishockey-vm.

Den situasjonen vil nok bli diskutert i ettertid. Mats Trygg satte pucken i mål etter en dramatisk innspurt av Norge i sluttminuttene.

– Det var jo blåst, men jeg så jo pucken helt tydelig, og det var ingen blokkering da Kenna fikk dyttet pucken over til meg, sier Trygg til norsk presse.

Andreas Martinsen reduserte til 2-3 kun to minutter før slutt og skapte dermed ny spenning i kampen. Kun sekunder før slutt kom Tryggs skudd i nettet.

– Helt uforståelig

Dommeren hadde imidlertid blåst for blokkering på Jacob Markström, men TV-bildene viste at dette ikke stemte og at Sveriges målvakt aldri hadde kontroll på pucken.

– Sånn som det ser ut for meg, er det backen deres som ligger på pucken og ikke keeperen. Jeg synes dommeren blåser litt for fort, han ser det sikkert ikke og tror det er blokkering siden det er kaos foran, sier Ken Andre Olimb.

– Det er selvfølgelig surt, sier han.

– Det er helt uforståelig at han på det nivået her klarer å gjøre en så stor feil, sier landslagssjef Roy Johansen.

– Dommerskandale

Alexander Bonsaksen, som var gjest i Eurosports VM-studio, mente avgjørelsen var en skandale.

– Jeg mener det er en stor dommerskandale. Keeperen har aldri pucken. Det er en stor, stor dommerskandale, sa han under sendingen.

Eurosport-ekspert Espen «Shampo» Knutsen er enig med Bonsaksen.

– Målvakten har ikke kontroll på den pucken, og svenskene har turen på sin side, påpeker han.

Laster Twitter-innhold

Sveriges trener: – Så ikke situasjonen

De norske ekspertene får også støtte fra svenske kolleger.

– Det er en feil dommeravgjørelse, sier blant andre TV4s ekspert Sanny Lindström. Også de store svenske avisene konkluderer med at det var en scoring.

«Sverige reddet av dommermiss», skriver Aftonbladet.

Sveriges trener, Pär Mårts, sier han ikke så situasjonen.

– Det var så mange spillere i veien. Jeg håper dommeren tok en riktig avgjørelse. Nå står det 3-2 og det kan man egentlig ikke gråte over, sier Mårts til NRK.

– Jeg tror alle kamper vi har spilt mot Norge i VM-sammenheng alltid har vært jevne. Det er et hat-elsk forhold mellom landene.

Zucca: – Marginer

Norges sjanser til en plass i kvartfinalen er fortsatt til stede, men krever trolig seks poeng fra kampene mot Russland (16/5) og Latvia (17/5).

Mats Zuccarello var fornøyd med spillet til Norge, men sier det er tøft å tape på denne måten.

– Vi er nære. Du ser ikke klasseforskjell på disse to lagene. Det er marginer og det er nære på, sier han.

Målscorer Mats Roselli Olsen mener likevel kampen var et steg opp fra Tsjekkia-kampen. Han og Andreas Martinsen scoret de norske målene i siste periode.

– Det var et steg opp fra forrige match, men det er surt at det ikke ble poeng. Men det er ikke alltid vi er så nære ved å slå Sverige, legger han til.

Klipp fra alle scoringene i matchen mellom Norge og Sverige i ishockey-vm.