Norge berget uavgjort

Norsk utligning i siste sekund berget uavgjort 26-26 i de norske håndballguttas landskamp mot Spania tirsdag.

Kristian Kjelling

Dermed startet innspurten i oppkjøringen til VM i Kroatia med et sterkt resultat på bortebane mot bronsevinnerne fra OL i Beijing.

Og Robert Hedin har fortsatt til gode å tape på fem kamper som norsk landslagssjef hittil.

- Men tirsdag kveld var svensken mer opptatt av at Norge burde ha vunnet mot spanierne. De scoret på noen enkle returer, mens vi bommet på våre
avslutninger. Framover på banen ble vi litt fantasiløse i spillet i perioder. Dermed ledet de med tre mål til pause, sa Hedin.

Uten nøkkelspillere

Spania har mange nye og yngre spillere i troppen etter generasjonsskiftet i sommer. Men også Norge stilte uten nøkkelspillerne Steinar Ege, Kjetil Strand og Johnny Jensen.

Kristian Kjelling var imidlertid i aller høyeste grad med og ble toppscorer med åtte mål mot mange av spillerne han spiller mot i den spanske ligaen. Det siste målet kom da Hedin tok ut keeper i sluttsekundene og satset alt framover. Det betalte seg med mål tre sekunder før slutt.

- Vi var litt varierende i perioder, men alt i alt gjør vi det veldig bra mot en verdensnasjon som Spania, sa Kjelling til TV 2.

Tar ikke av

I det norske målet sto Svenn Erik Medhus en svært solid kamp. Han holdt Ole Erevik på benken i hele 60 minutter, bortsett fra ved et straffekast som Erevik like greit reddet. Hedin smilte etter uavgjortresultatet.

- Det var en meget god kamp. Dette gjorde godt for selvtilliten, sa han.

Fra før hadde Norge 16 tap og en seier på de siste 17 kampene mot Spania.
Til helgen skal Norge spille mot Kuwait og Sverige på Gjøvik i oppkjøring til håndball-VM, som starter 17. januar. Og Kjelling tar det hele med knusende ro selv etter 26-26 mot Spania.

- Vi har hatt fantastiske oppkjøringer før uten å ha gjort det bra i mesterskap, poengterte Spania-proffen.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».