NRK Meny
Normal

- Jeg var helt ute i pølsbua

Målvakt Lars Kristian Haugen leverte en reaksjonsredning "fra pølsebua" da Norge fikk en perfekt VM-åpning med 3-1 over Slovenia.

Lars Kristian Haugen

Her slenger Lars Kristian Haugen ut beinet og redder med 'loffa'. - Jeg var helt ute i pølsebua, sa Norges målvakt

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / NTB scanpix

Artikkelen oppdateres!

To tidlige mål ga Norge 3–1 over Slovenia og en perfekt start på ishockey-VM. Men Norge var tidvis presset.

Norge scorer

Anders Bastiansen gir Norge ledelsen allerede etter ett minutts spill mot Slovenia

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Anders Bastiansen var sist på pucken ved begge de to første norske scoringene, som skulle vise seg å bli gull verdt. Men også målvakt Lars Kristian Haugen hadde sin rikelige del av æren for Norges fine VM-åpning.

Redning fra "pølsebua"

Spesielt i én av dem i andre periode var stor. Da slengte han ut beinet og reddet med leggskinnet. Den kommenterer han selv.

– Jeg var helt sikker på at nå blir det mål. Jeg slengte ut kølla, men der var han jo ikke. Jeg var helt ute i pløsebua, slengte bare av gårde "loffa". Der traff den jo. Men når jeg ser reprisen etterpå, ser det jo svært så stilig og kontrollert ut, sier Haugen om en av redningene som hindret 2–2.

– Det var en dårlig kamp med mye usikkerhet og mye nerver. Vi får en bra start, men vi møter også et bra lag som gjør det vanskelig for oss, sa Norges målvakt Lars Kristian Haugen til NRK.

- Slovenia bedre enn ventet

Selv stod han en meget god kamp med mange redninger som holdt Norge i føringen i kampen.

– Dette er en åpningskamp og en kamp vi må vinne. Det er en annen situasjon enn i åpningskampene i tidligere VM, sa Haugen.

Nå ser han framover. I morgen venter Danmark.

– Vi er fornøyde med tre poeng i dag. Nå må vi løfte oss et par hakk om vi skal vinne flere kamper, sier Norges solide målvakt.

– Slovenia var bedre enn ventet. Da vi fikk 2–0 så tidlig, trodde vi nok at det skulle gli lettere enn det gjorde, sa landslagssjef Roy Johansen til MAX.

– Vi gjorde ingen god kamp. Men jeg er glad vi vant, hadde vi ikke det, hadde vi snakket om nedrykk nå. Når vi starter så rufsete, er det også lettere å løfte seg, sa Johansen.

Norge møter Danmark i neste kamp søndag kveld.

Det norske laget spilte en stor første periode, en dårlig midtperiode, og en nokså ujevn sisteperiode. Mot slutten fikk Norge også straffeslag, men Mads Hansen klarte ikke å score.

Glapp i sluttsekundene

Norge hadde kontrollen i første periode, men det glapp likevel helt på slutten, da Slovenia reduserte 17 sekunder før periodens slutt.

– Det kom egentlig ikke som noen overraskelse. Vi slurvet litt for mye på slutten, jeg så at vi mistet pucken litt for ofte de siste minuttene, sa Max' ekspertkommentator og Stavanger-trener Petter Thoresen i første pausen.

slovenia scorer

Her reduserer Slovenia sekunder før første pause, og viser at de vil være med. Deretter var det helt uvisst hvem som ville ta poengene

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Han var likevel fornøyd med det norske spillet som ga en pangåpning med to mål av Anders Bastiansen – det første etter bare ett minutts spill. Norge vant skuddstatistikken 11–4 i den første perioden.

"Haugen i buret" storspilte

I den andre ble det verre. Spillet satt ikke, Norge fikk to unødvendige utvisninger, og Slovenia svermet rundt det norske målet. De hadde sjanser, men heldigvis for Norge fikk de ikke uttelling. Lars Kristian Haugen stengte det norske buret og reddet alle Slovenias 10 skudd.

– Dette var ikke bra. Nå hadde vi tur, sa ekspertkommentator Espen "Shampo" Knutsen i MAX mot slutten av andre periode. Da hadde Haugen levert en av sine største redninger. – Vi har mye å rette på nå i pausen, la han til.

Glisne tribuner

Mange jublende nordmenn på tribunene, men Globen var på ingen måte fullsatt i Norges første VM-kamp

Foto: Anders Engeland / NRK

Norge kom bare til to skudd i midtperioden.

Straffeslag uten mål

I den siste perioden traff Norge tverrliggeren i en power play-periode tidlig, og hadde i mye større grad grep om spillet. Men ved et par anledninger ga Norge pucken bort altfor lett, og det ga Slovenia utlikningsmuligheter.

Mot slutten av kampen satset Slovenia naturlig nok alt framover. Det gav slovenerne store sjanser, men også norske kontringer. Kontringene ga både tverrliggertreff og straffeslag – men ingen mål.

Ikke før i de aller siste sekundene. Mads Hansen scoret i åpent bur fire sekunder før slutt da Slovenia hadde tatt ut sin målvakt.

Da var åpningsseieren og poengene i boks.

- Dette var en aldri så liten vekker. Vi har gruet oss litt til denne kampen. Vi vet ikke så mye om Slovenia, og det var en vanskelig førstematch, sa Ole Kristian Tollefsen til NRK.

- Hva tar dere emd dere til Danmark-kampen søndag?

- Først må vi få denne kampen ut av beina, så må vi i større grad spile vår egen hockey. I dag ble det litt for fancy av og til. Vi kommer til å spille bedre mot Danmark, sier Tollefsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal