NRK Meny
Normal

Norge anker Northug-straffen

Den norske landslagsledelsen anker tidsstraffen som Petter Northug ble ilagt etter mandagens etappe av Tour de Ski.

Video Northug forstår ikke hvorfor han mister bonus

Northug ble fradømt 15 bonussekunder etter at han hindret konkurrentene før en innlagt spurt, og landslagsledelsen la umiddelbart inn en protest mot avgjørelsen. Etter det hadde de etter reglene 72 timer til å levere en anke.

Les:

Det har den norske landslagssledelsen nå gjort. De har imidlertid ikke anket den skriftlige advarselen som Northug fikk for sin oppførsel i rennet.

- Vi ser at det er grunnlag for å akspeptere en skriftlig advarsel, men mener at tidsstraffen er for streng, sier sportssjef Åge Skinstad.

Northugs kom med krasse uttalelser om juryavgjørelsen etter at mandagens renn var over.

- Slikt skjer i feltet hele tiden, men her har de tydeligvis bare bestemt seg for at Cologna skal vinne Tour de Ski, sa Petter Northug til NRK etter at han hadde fått beskjeden om at han ble fratatt bonussekundene.

Les: Meråker-rektor ber om ro for Petter

Både Marcus Hellner og sportssjef Åge Skinstad mener det er behov for klarere regler.

- Man bør gjennomgå reglementet, sier Hellner.

- Reglene er ikke klare nok på dette området, sier Skinstad til NRK.

- Jeg synes det var en for streng straff. Slikt skjer i et hvert fellesstartrenn. Her ble det bare ekstra synlig siden det var i front, sier han.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich