NRK Meny
Normal

Holøs etter norsk tap: – Vet ikke hvorfor vi ikke scorer

Norge fikk et mål imot etter førti sekunder og klarte aldri komme tilbake i søndagens kamp mot Tsjekkia.

Mathis Olimb
Foto: Sergei Grits / Ap

Det tok ikke mer enn 40 sekunder før Norge havnet bakpå i søndagens kamp mot Tsjekkia.

Søberg

Steffen Søberg stod en ny kjempekamp for Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Steffen Søberg hadde fått tillit i mål, og trodde nok et tidlig tsjekkisk skudd hadde satt seg mellom skinnene. Pucken forsvant dessverre ut på isen igjen, og der kom Vladimir Sobotka og tok med seg pucken inn bak en forvirret Søberg.

– Jeg så ikke pucken, den gikk under meg og jeg trodde den havnet i mål og så blir det en retur. Jeg aner ikke hvor pucken havner og det blir åpent mål for han, forteller Søberg om situasjonen til NRK etter kampslutt.

Flere mål ble det ikke, og Norge tapte kampen 1-0.

– Vi er for lite effektive, men jeg vet ikke hvorfor vi ikke scorer, sier Jonas Holøs til NRK, og det sier litt om hvor mye dette norske laget har fått til, at man er misfornøyd etter et knepent tap mot Tsjekkia.

I andre periode fikk Norge tildelt et straffeslag, men Ken Andre Olimb klarte ikke å sette den i mål.

– Jeg prøver å gjøre noe litt annerledes enn jeg gjorde i går, men jeg får den ikke med meg ordentlig tilbake, og da blir det sånn, forteller han til NRK.

Glimrende keeper

Men om Søberg var forvirret der, lot han ikke det prege resten av kampen. Godt hjulpet av vennlige stenger holdt han Norge inne i kampen i de tre neste periodene. Han radet opp den ene glimrende redningen etter det andre, og stengte målet fullstendig.

I tredje periode fikk vi også en dose dramatikk da Morten Ask fikk pucken i fjeset direkte fra et slagskudd. Veteranen måtte hjelpes av isen og etter kampen ble det påvist brudd i kjeven.

Det betyr at Ask har spilt sin siste kamp i VM for denne gang.

Neppe kvartfinale

Med tapet er håpet om kvartfinale så og si ute, og Norge spiller nå mest for æren i sin siste kamp i mesterskapet. Den går tirsdag formiddag klokka 11.45 mot Canada. Allikevel har ikke Anders Bastiansen og de andre gitt opp.

– Det er klart at nå blir det tøft å gå videre, men vi skal gjøre et forsøk mot Canada og så får vi se om det rekker eller ikke rekker, det vet vi ikke ennå, sier Bastiansen til NRK.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning