NRK Meny
Normal

Norendal om OL-løypa: – Blir veldig utfordrende

Snøbrettkjører Silje Norendal (20) tror slopestyle-løypa i Sotsji kan bli den tøffeste hun har kjørt i karrieren.

Silje Norendal er optimist foran OL-debuten. Snowboardlandslaget er allerede langt i analysene av vinterens kommende slopestyleløype, og ser at den regjerende X Gamesmesteren kan vente seg en løype som kler hennes kjøring. Reporter: Thomas Lerdahl

VIDEO: Silje Norendal ser på OL-løypene.

Denne uken fikk Norendal studere de første tegningene av slopestyleanlegget i OL-byen. Førsteinntrykket var at det ikke blir noen søndagstur i Sotsji.

– Etter det jeg har sett av tegningene, blir det en veldig utfordrende løype. Det blir helt klart en av de tøffeste løypene jeg noen gang har kjørt, men jeg regner med at det blir knallbra, sier hun til NRK.

Silje Norendal

Silje Norendal er skeptisk til OL-løypa som venter i Sotsji.

Foto: JEAN PIERRE CLATOT / Afp

– Jeg gleder meg veldig til å dra. Jeg tror det blir kjempekult, og tar det som en erfaring, forteller snøbrettkjøreren.

– Konkurrert siden jeg var 13 år

Det er første gang slopestyle står på OL-programmet når Sotsji tar imot deltagere fra hele verden i februar.

Til tross for at Norendal er OL-debutant, mangler ikke 20-åringen internasjonal konkurranseerfaring.

– Jeg har jo konkurrert ute siden jeg var 13 år, så jeg har helt klart konkurranseerfaring, påpeker Norendal, som stakk av med gullet i X Games i Frankrike tidligere i år.

Fikk selvtillit i X Games

Den russiske slopestylebakken har mange fellestrekk med X Games-løypa i Frankriek, der hun slo ut den internasjonale snøbretteliten i mars.

– Det mest positive jeg tar med, er selvtilliten fra X Games. Jeg har stanget så mye imot de siste årene, så det å vite at jeg faktisk kan (vinne) er det viktigste jeg tar med meg til Sotsji, forteller hun.

– Jeg har alltid vært ganske allsidig, så det bør være en fordel.

Silje Norendal vil ikke snakke om medaljer, men har klare målsettinger for hva hun ønsker å oppnå i OL.

– Jeg har begynt å tenke på runnet mitt og hva jeg vil oppnå. Når jeg har bestemt meg for det så satser jeg hundre prosent på det. Hvis jeg lander det jeg har planlagt, så må jeg være fornøyd, forteller hun.

– Passer Silje godt

Landslagssjef Thomas Harstad tror løypen i Sotsji vil passe Norendal godt.

– For Silje sin del vil jeg tro at dette er en veldig passende løype. Det er ingen nye elementer som kommer til å være uvant fra andre løyper, sier han til NRK.

– Det som kan bli en utfordring er at det er tre hopp istedet for fire. Vi skulle gjerne hatt fire hopp, siden våre deltagere holder såpass høy standard og fint kan håndtere fire hopp, kommenterer han.

Se reaksjonen og intervjuet til Silje Norendal. Kommentator: Thomas Lerdahl

Her vinner Silje Norendal X Games

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
Avslutningsseremoni Paralympics
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cupfinale alpint: Slalåm 2. omgang, menn