NRK Meny
Normal

Her går det galt for Norendal: – Jeg er fryktelig lei meg

Snowboarder Silje Norendal (22) deiset i bakken og brakk håndleddet i natt. Nå ryker X Games i Oslo, og legene mistenker leverskade.

Silje Norendal

VIDEO: Se Silje Norendals fall i nattens slopestyle-konkurranse.

– Jeg er fryktelig skuffet og lei meg. Jeg hadde gledet meg til å kjøre X Games på hjemmebane, sier Silje Norendal i en pressemelding.

Snowboardforbundet bekrefter at Norendal har brukket håndleddet. Legene fant også for høye leververdier etter fallet, og nå mistenker de at hun har leverskader. 22-åringen blir derfor liggende til observasjon på sykehuset i Pyeongchang i en uke.

Silje Norendal

I SYKESENGA: Silje Norendal.

Foto: Snowboardforbundet

Landslagstrener Per Iver Grimsrud blir værende sammen med henne.

– Silje har det bra, men hun er selvfølgelig veldig skuffa og lei seg. Hun hadde gledet seg veldig til X Games i Oslo, og det føltes veldig unødvendig at dette skulle skje, sier trener Grimsrud til NRK på telefon fra Sør-Korea.

Ble tatt av vinden

Norendal ble tatt av vinden og hoppet for kort på et av de største hoppene i slopestyle-løypa i Pyeongchang. Hun veivet med armene, men greide ikke få kontrollen og deiset i bakken. 22-åringen og traff den harde hoppkanten med siden av ryggen.

Etter å ha sklidd nedover snøen ble hun liggende i flere minutter på ryggen. Norendal lå på ryggen og pustet tungt mens hun kommuniserte med hjelpemannskapet uten å røre seg.

Kjørt til sykehus

Etter flere minutter kom helsepersonell til med en pulk og kjørte Norendal ut av løypa.

Landslagstrener Thomas Harstad våknet opp til den dårlige nyheten fra Sør-Korea.

– Dette er selvfølgelig utrolig synd, det er fryktelig dårlig timing. Det er et brudd, og da er man vanligvis ikke tilbake på snowboard på seks uker - selv om det skulle være et veldig pent brudd, sier landslagstreneren.

Mister X Games

X Games i Oslo starter denne uka, og rett etterpå skulle Norendal kjøre US Open i Vale Mountain.

– X Games ryker, alt ryker, sier Harstad til NRK.

Nettopp tilbake fra skade

Før konkurransene i Sør-Korea var Norendal revansjesugen. På sin Instagram-konto omtaler hun løypa som utfordrende.

Laster Instagram-innhold

Den norske kjøreren har akkurat kommet tilbake fra en kneskade, og før konkurransen i Boston var hun nervøs for det store hoppet der.

– Det var kjedelig gå glipp av seks uker på snø, men jeg føler meg veldig bra på brettet. Det at jeg var ute i seks uker har jeg glemt nå, sa hun til NRK for ti dager siden.

Siste nytt

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Wæhler tilbake til Sogn

  Superveteranen Kjetil Wæhler er aktuell for comeback i Sogndal-trøya, melder Sogn Avis. – Han er den mest gjennomtrente mannen eg kjenner, og eg veit at lysta er der for å spela fotball, seier trenar Eirik Bakke til avisa.

  Wæhler
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix
 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag