Sportsnyheter

Russland disket etter «slåssing» på oppløpet: – Føltes som en hockeykamp utpå der

LAHTI/OSLO (NRK): Norge vant, men det var spurten mellom Russland og Finland som skapte reaksjoner søndag. Norges trener mener Bolsjunovs oppførsel burde få konsekvenser.

Siste nytt

 • Røa imponerte i Kitzbühel

  Henrik Røa overrasket som beste nordmann på 16.-plass i søndagens klassiske utforrenn i Kitzbühel. For lagkamerat Kjetil Jansrud ble det en ny nedtur.

  Det ble en spesiell dag for Røa. I debuten i den ikoniske «Die Streif»-løypa endte han mange plasser foran rutinerte Jansrud, som kun ble nummer 26.

  Hele 72 hundredels sekund skilte nordmennene.

  Røa hadde problemer i den fryktinngytende bakken, men 25-åringen holdt seg på skiene, brukte musklene godt og satte karrierebeste i verdenscupen med solid margin.

  Austria Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Norge vant med «feil» ankermann

  Søndagens stafett for herrene ble en seiersparade for Norge.

  Det skjedde til tross for at Norge ikke brukte løperne på sine beste etapper, da Emil Iversen ikke gikk sisteetappen.

  – Jeg er egentlig klassiskløper, så det kan vel ha noe med det å gjøre, sa Emil Iversen før start.

  Det kunne trener Nossum bekrefte.

  – Tankene mine er først og fremst på VM-stafetten. Der skal han gå klassisketappen. Hadde jeg kun hatt tankene på dagen i dag hadde Emil vært på siste, men jeg prøver å tenke lenger enn min egen nesetipp.

  Pål Golberg sprengte feltet på første etappe og fikk kun med seg russernes andrelag. På andre etappe holdt Emil Iversen resten av feltet på avstand, men til veksling hang fortsatt Russlands reservelag på, med førstelaget ti sekunder bak.

  Men en Sjur Røthe i storform satte alle spørsmål om hvor seieren skulle ende til side. Han gikk rett ifra hele verdenseliten, og Simen Hegstad Krüger kunne gå ut til slutt med 40 sekunder ned til Finland og de russiske lagene.

  Han holdt lett unna, og vant med 40 sekunder til Finland, som gikk inn like foran Russland i spurten.

  Simen Hegstad Krüger
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nilsson mesterskapsdebuterer

  Stina Nilsson er tatt ut i den svenske troppen til skiskytter-EM i Polen. Den tidligere langrennsstjernen føler hun gjør framgang i hvert renn hun går.

  27-åringen er blant de sju kvinnelige løperne Sverige sender til polske Duszniki-Zdroj. Mesterskapet starter med normaldistanse kommende onsdag.

  Nilsson har den siste tiden gått renn i IBU-cupen. Det er konkurranser på nivå to i skiskyting. (NTB).

  Skiskyting Sverige
  Foto: Nisse Schmidt/tt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal