NRK Meny
Normal

Norendal skadet: – Sesongens første konkurranse ryker

Snowboardkjører Silje Norendal var en av de heteste medaljekandidatene før årets prestisjefulle Dew Tour. Nå må hun stå over sesongens første slopestylekonkurranse.

norendal kutt

VAR UHELDIG: Etter å ha kjørt kneet inn i en rail på trening på onsdag, måtte Norendal fraktes til sykehus for å sy. – Det er ingen alvorlig skade, men hun tar ikke sjansen på å få betennelse i såret eller revne stingene. Derfor blir det ingen Dew Tour på Norendal, forteller landslagssjef Thomas Harstad til NRK.

Foto: Javier Soriano-AFP / @norwegian_snowboarding

Norendal forteller i en pressemelding at hun kjørte kneet inn i en rail under onsdagens trening. Uhellet resulterte i kutt i kneet og fire sting.

– Smertene var dessverre for sterke til å klare å gjennomføre kvaliken. Det er utrolig kjedelig å gå glipp av Dew Tour. Jeg hadde håpet å kunne reise hjem til jul med et godt resultat, sier Norendal i pressemeldingen.

Landslagssjefen: – Silje har tatt et nytt skritt opp

Dew Tour er en av de viktigste freeski- og snowboardkonkurransene i løpet av sesongen. Årets tour er så vidt i gang i Breckenridge, Colorado, men Norges største kvinnelige medaljehåp er allerede ute av konkurransen.

Landslagssjef Thomas Harstad kan fortelle at Norendal vil være tilbake på brettet allerede neste uke, men syns det er synd at hun går glipp av en så viktig konkurranse.

– Silje har kjørt veldig bra om dagen. Hun har tatt et nytt skritt opp og ville helt sikkert gjort det bra i Touren. Likevel er jeg glad hun ikke tar sjansen på å kjøre nå.

– Tøffeste konkurransen på lenge

Kjersti Buaas, som avsluttet forrige sesong med svært gode resultater, klarte ikke å kvalifisere seg til semifinalen i Breckenbridge. Dermed er det opp til gutta å skaffe norske medaljer i Touren.

Norge har lenge vært regnet som verdens beste snowboardnasjon, men i år er konkurransen tøffere enn tidligere, mener landslagssjefen.

– Det er flere nasjoner som har tatt steget opp den siste tiden, som Canada, USA og Japan. Det er nok 20-25 kjørere som er gode nok for pallen denne sesongen.

– Vår store styrke er den brede troppen. Hvis halvparten "failer" og halvparten klarer seg bra, har vi flere kort å spille på. Vi er en stor gjeng som pusher og hjelper hverandre på trening, mens andre nasjoner spisser satsningen opp mot de to-tre beste, forteller Harstad.

Norge stiller med Ståle Sandbech, Torgeir Bergrem, Marcus Kleveland, Mons Røisland, Emil Ulsletten, Aleksander Østreng, Brage Richenberg og Gjermund Braathen i semifinalen i slopestyle i Dew Touren.

Nordmenn i «sinnsykt god form»

På tross av sterkere motstandere enn tidligere sesonger, mener Harstad at Norge har de beste snowboardkjørerne – også i år.

Mons Røisland

KAN OVERRASKE: – Hvis Mons Røisland setter de samme triksene i Touren som han har gjort på trening, kan han gjøre det veldig, veldig bra, mener Harstad.

Foto: @norwegian_snowboarding

– Vi har kjørere som Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem som viser sinnsykt bra form om dagen. Samtidig har vi Marcus Kleveland og Mons Røisland som har tatt steget opp fra rekruttnivå og kan komme til å overraske stort allerede i Touren. Men vi er ikke suverene, det er ingen i år.

Herrenes semifinale i slopestyle kjøres i kveld klokken 22.15 norsk tid, mens finalen settes i gang klokken 23.45 på søndag.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst