NRK Meny
Normal

Nervene ble for mye for Norendal: – Kroppen ble bare helt slapp

SOTSJI (NRK.no): Silje Norendal (20) var så nervøs at kroppen hennes føltes helt slapp. Derfor gikk det helt galt for X Games-vinneren i OL-finalen.

Silje Norendals nerver tar overhånd på mesterskap, det gjorde det på finalen i slopestyle og kan ha ført til at hun ikke fikk det helt til i Sotsji. Reporter: Ida Nysæther Rasch

SE VIDEO: Silje Norendal innrømmer at hun sliter veldig med å kontrollere nervene før et løp.

– Kroppen blir bare helt slapp. Jeg slår i beina før jeg starter og sier nesten «kom igjen, nå må dere sette i gang». Jeg vet ikke, ting bare rabler litt, sier Silje Norendal til NRK.no.

20-åringen var en av gullfavorittene i slopestyle etter seieren i X Games tidligere i vinter, men fikk store problemer med å holde hodet kaldt.

– Jeg var veldig, veldig nervøs, innrømmer en smilende Norendal.

– Ekstra kjipt at det skjer her

Silje Norendal

Silje Norendal har kapasitet til å være med helt i toppen, men greide ikke sette landingene på søndag.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Kongsberg-jenta mislyktes med flere landinger i det første forsøket.

På toppen av bakken før sin siste sjanse var det så ille at hun nesten mistet motet. Og derfra og inn var hun sjanseløs.

Norendal var ustabil allerede på andre rail i sitt siste forsøk, og på det andre hoppet måtte snowboardesset ned på rumpa. Og med fall blir det aldri noen pallplass i slopestyle.

– Det er alltid kjipt, og det er litt ekstra kjipt når det skjer her i OL. Men jeg har lært ekstremt mye av den siste uka.

Jobber med mental trener

Siden seieren i X Games har talentet fått mye omtale i riksmedia i Norge.

I pressesonen etter rennet ble hun spurt om forventningene fra det norske folk har preget henne, men det ville ikke Norendal gå med på.

– Nei, jeg legger nok press på meg selv. Jeg vet det er mulig. Men ting må klaffe, og det gjorde de ikke i dag, sier hun.

Siden i sommer har hun jobbet sammen med den mentale treneren Marcel Da Cruz. Sammen har de to funnet ut at 20-åringen har godt av å være nervøs - men kanskje ikke så nervøs som på søndag.

– Vi har funnet ut at jeg presterer veldig bra når jeg er nervøs, sånn som i X Games. Men det er jo veldig slitsomt å være så nervøs helt fra man kommer inn i bakken, sier Kongsberg-jenta.

Anbefaler Norendal å høre på Åge

Lagvenninne Kjersti Buaas, Norges superveteran, har fire OL under beltet. Hun sier at erfaring ikke nødvendigvis er den eneste løsningen.

– Problemet er at hun blir så nervøs at hun får sjelvne bein. Da er det ikke like lett å sparke fra på hoppene. Det skjer med meg også, sier Buaas til NRK.no.

Selv bruker hun musikk for å roe nervene. Det er et av hennes beste råd til Norendal.

– Kanskje vi skulle gitt henne litt Åge Aleksandersen, sier hun lattermildt.

Norendal

Silje Norendal var ved godt mot tross to mislykkede omganger.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Gull til favoritten

Jamie Anderson tok ledelsen i slopestylefinalen da to løpere gjensto, og hverken Isabel Derungs eller Anna Gasser klarte å true amerikaneren.

Anderson, som sanket hele 95,25 poeng, tok gull foran Enni Rukajarvi og Jenny Jones. Se alle resultatene her, eller i boksen under.

Silje Norendal mener hun har mye å lære av Jamie Anderson.

– Hun er veldig god under press. Det er veldig godt å ha med seg en sånn skalle inn i et mesterskap som dette, sier hun.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «aa» i nytt vindu

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale