NRK Meny
Normal

Nervene ble for mye for Norendal: – Kroppen ble bare helt slapp

SOTSJI (NRK.no): Silje Norendal (20) var så nervøs at kroppen hennes føltes helt slapp. Derfor gikk det helt galt for X Games-vinneren i OL-finalen.

Silje Norendals nerver tar overhånd på mesterskap, det gjorde det på finalen i slopestyle og kan ha ført til at hun ikke fikk det helt til i Sotsji. Reporter: Ida Nysæther Rasch

SE VIDEO: Silje Norendal innrømmer at hun sliter veldig med å kontrollere nervene før et løp.

– Kroppen blir bare helt slapp. Jeg slår i beina før jeg starter og sier nesten «kom igjen, nå må dere sette i gang». Jeg vet ikke, ting bare rabler litt, sier Silje Norendal til NRK.no.

20-åringen var en av gullfavorittene i slopestyle etter seieren i X Games tidligere i vinter, men fikk store problemer med å holde hodet kaldt.

– Jeg var veldig, veldig nervøs, innrømmer en smilende Norendal.

– Ekstra kjipt at det skjer her

Silje Norendal

Silje Norendal har kapasitet til å være med helt i toppen, men greide ikke sette landingene på søndag.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Kongsberg-jenta mislyktes med flere landinger i det første forsøket.

På toppen av bakken før sin siste sjanse var det så ille at hun nesten mistet motet. Og derfra og inn var hun sjanseløs.

Norendal var ustabil allerede på andre rail i sitt siste forsøk, og på det andre hoppet måtte snowboardesset ned på rumpa. Og med fall blir det aldri noen pallplass i slopestyle.

– Det er alltid kjipt, og det er litt ekstra kjipt når det skjer her i OL. Men jeg har lært ekstremt mye av den siste uka.

Jobber med mental trener

Siden seieren i X Games har talentet fått mye omtale i riksmedia i Norge.

I pressesonen etter rennet ble hun spurt om forventningene fra det norske folk har preget henne, men det ville ikke Norendal gå med på.

– Nei, jeg legger nok press på meg selv. Jeg vet det er mulig. Men ting må klaffe, og det gjorde de ikke i dag, sier hun.

Siden i sommer har hun jobbet sammen med den mentale treneren Marcel Da Cruz. Sammen har de to funnet ut at 20-åringen har godt av å være nervøs - men kanskje ikke så nervøs som på søndag.

– Vi har funnet ut at jeg presterer veldig bra når jeg er nervøs, sånn som i X Games. Men det er jo veldig slitsomt å være så nervøs helt fra man kommer inn i bakken, sier Kongsberg-jenta.

Anbefaler Norendal å høre på Åge

Lagvenninne Kjersti Buaas, Norges superveteran, har fire OL under beltet. Hun sier at erfaring ikke nødvendigvis er den eneste løsningen.

– Problemet er at hun blir så nervøs at hun får sjelvne bein. Da er det ikke like lett å sparke fra på hoppene. Det skjer med meg også, sier Buaas til NRK.no.

Selv bruker hun musikk for å roe nervene. Det er et av hennes beste råd til Norendal.

– Kanskje vi skulle gitt henne litt Åge Aleksandersen, sier hun lattermildt.

Norendal

Silje Norendal var ved godt mot tross to mislykkede omganger.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Gull til favoritten

Jamie Anderson tok ledelsen i slopestylefinalen da to løpere gjensto, og hverken Isabel Derungs eller Anna Gasser klarte å true amerikaneren.

Anderson, som sanket hele 95,25 poeng, tok gull foran Enni Rukajarvi og Jenny Jones. Se alle resultatene her, eller i boksen under.

Silje Norendal mener hun har mye å lære av Jamie Anderson.

– Hun er veldig god under press. Det er veldig godt å ha med seg en sånn skalle inn i et mesterskap som dette, sier hun.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «aa» i nytt vindu

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang