NRK Meny
Normal

Nordtveit om fremtiden: – England er et slags Hollywood

Rogalendingen ble hentet til England som et 16 år gammelt stortalent. Ni år etter vender han nå tilbake til «balløya» for å få oppfyllt Premier League-drømmen.

Nordtveit

DRAR TIL ENGLAND: Håvard Nordtveit (i midten) skifter klubb,men vil ikke si hvilken.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– England er et slags Hollywood. Alle følger med. Bare se på hvor mange land som følger med på den ligaen. Det er veldig spennende.

Håvard Nordtveit er på plass i Estland hvor landslaget denne uken er samlet.

– Trist å dra

Fremtiden hans har lenge vært et aktuelt tema i media, og han har allerede bekreftet at han neste år kommer til å spille i England.

FBL-GER-BUNDESLIGA-BERLIN-MOENCHENGLADBACH 119687931

GOD SESONG: Håvard Nordtveit har hatt en svært god sesong for Borussia Mönchengladbach.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Engelsk fotball er jo stort for alle oss fra Skandinavia. Jeg kan få en ny mulighet, med tanke på tiden jeg var i Arsenal. Nå kan jeg prøve å få noen Premier League-kamper i beina. Det er jo en drøm som alltid har væt der, sier han.

Rogalendingen ble hentet til Arsenal som 16-åring, men endte til slutt opp i Bundesliga hvor han de siste sesongene har spilt en sentral rolle for Borussia Mönchengladbach.

– Det er trist å ta farvel med en klubb som jeg har vært i i fem år, og som har hjulpet meg mye med karrieren. Jeg har fått et «boost» der, sier han.

Linket til West Ham

25-åringen har vært sterkt lenket til West Ham de siste ukene, og London-klubbens manager Slaven Bilic bekreftet også i forrige uke at de ønsket seg den norske landslagsspillerens tjenester.

– Det er mange som er interessert i, og som følger situasjonen til Nordtveit. Vi er også interessert i ham, sa Bilic.

Selv vill ikke Nordtveit si noe om hvilken klubb som er aktuell.

– Det får heller vente. og så kan jeg ha litt ro og fred på den posisjonen jeg har i Borussia nå, slik at vi klarer å ta de siste sju kampene med hundre prosent fokus, sier han.

Nordtveit

VIL INN PÅ MIDTBANEN: Håvard nordtveit ankommer Estland sammen med resten av landslaget. Her sammen med fysioterapaut Leif Arne Lystad (t.v).

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ønsker seg sentral midtbaneplass

Han har spilt i midten bakerst i en treerrekke på klubblaget, mens han på landslaget måtte sitte en del på benken da Norge kjempet om EM-plass forrige høst.

Det ønsker han å få gjort noe med.

– Jeg har hatt en veldig god sesong nå, og håper jo å dra det med meg inn i kampene her, slik at jeg også har med meg en godfølelse inn til neste samling, og frem mot VM-kvaliken.

Når han har spilt er han blitt brukt både på stopperplass og på sentral midtbane, men håper at situasjonen kan bli mer forutsigbar i fremtiden.

– Man føler seg mye tryggere når man spiller på en og samme plass hver eneste helg. Det håper jeg jo også at jeg skal få på landslaget en gang i fremtiden. En plass som er min.

– Hvilken plass er det?

– Nå er det nok en sentral midtbaneplass som er mest attraktivt, sier han.

Siste nytt

 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Rullestolcurling Norge - Kina, finale
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cup kombinert: Hopp
Sportslørdag: V-cup alpint og langrenn
V-cupfinale alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cupfinale alpint: Slalåm, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner