NRK Meny
Normal

Nordtveit om fremtiden: – England er et slags Hollywood

Rogalendingen ble hentet til England som et 16 år gammelt stortalent. Ni år etter vender han nå tilbake til «balløya» for å få oppfyllt Premier League-drømmen.

Nordtveit

DRAR TIL ENGLAND: Håvard Nordtveit (i midten) skifter klubb,men vil ikke si hvilken.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– England er et slags Hollywood. Alle følger med. Bare se på hvor mange land som følger med på den ligaen. Det er veldig spennende.

Håvard Nordtveit er på plass i Estland hvor landslaget denne uken er samlet.

– Trist å dra

Fremtiden hans har lenge vært et aktuelt tema i media, og han har allerede bekreftet at han neste år kommer til å spille i England.

FBL-GER-BUNDESLIGA-BERLIN-MOENCHENGLADBACH 119687931

GOD SESONG: Håvard Nordtveit har hatt en svært god sesong for Borussia Mönchengladbach.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

– Engelsk fotball er jo stort for alle oss fra Skandinavia. Jeg kan få en ny mulighet, med tanke på tiden jeg var i Arsenal. Nå kan jeg prøve å få noen Premier League-kamper i beina. Det er jo en drøm som alltid har væt der, sier han.

Rogalendingen ble hentet til Arsenal som 16-åring, men endte til slutt opp i Bundesliga hvor han de siste sesongene har spilt en sentral rolle for Borussia Mönchengladbach.

– Det er trist å ta farvel med en klubb som jeg har vært i i fem år, og som har hjulpet meg mye med karrieren. Jeg har fått et «boost» der, sier han.

Linket til West Ham

25-åringen har vært sterkt lenket til West Ham de siste ukene, og London-klubbens manager Slaven Bilic bekreftet også i forrige uke at de ønsket seg den norske landslagsspillerens tjenester.

– Det er mange som er interessert i, og som følger situasjonen til Nordtveit. Vi er også interessert i ham, sa Bilic.

Selv vill ikke Nordtveit si noe om hvilken klubb som er aktuell.

– Det får heller vente. og så kan jeg ha litt ro og fred på den posisjonen jeg har i Borussia nå, slik at vi klarer å ta de siste sju kampene med hundre prosent fokus, sier han.

Nordtveit

VIL INN PÅ MIDTBANEN: Håvard nordtveit ankommer Estland sammen med resten av landslaget. Her sammen med fysioterapaut Leif Arne Lystad (t.v).

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ønsker seg sentral midtbaneplass

Han har spilt i midten bakerst i en treerrekke på klubblaget, mens han på landslaget måtte sitte en del på benken da Norge kjempet om EM-plass forrige høst.

Det ønsker han å få gjort noe med.

– Jeg har hatt en veldig god sesong nå, og håper jo å dra det med meg inn i kampene her, slik at jeg også har med meg en godfølelse inn til neste samling, og frem mot VM-kvaliken.

Når han har spilt er han blitt brukt både på stopperplass og på sentral midtbane, men håper at situasjonen kan bli mer forutsigbar i fremtiden.

– Man føler seg mye tryggere når man spiller på en og samme plass hver eneste helg. Det håper jeg jo også at jeg skal få på landslaget en gang i fremtiden. En plass som er min.

– Hvilken plass er det?

– Nå er det nok en sentral midtbaneplass som er mest attraktivt, sier han.

Siste nytt

 • Tap for Mol og Sørum

  Det ble tap for sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum i den siste gruppespillskampen. De tapte 1-2 i sett mot Nederland. Det er duoens første tap på 23 kamper. Tap til tross, det blir semifinale, der venter Tyskland.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • BBC: Inter rapportert til FIFA

  Ifølge BBC har Real Madrid rapportert inn Inter Milan til FIFA for en angivelig ulovlig tilnærmelse mot deres kroatiske midtbanejuvel, Luka Modric. Reals president Florentino Pérez har tidligere sagt at Modric kun går hvis utkjøpsklausulen møtes.

  Luka Modric
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
NM-veka: Kveldsmagasin