Hopp til innhold

Nordstad Moen sjanseløs: – Han løpte rett inn i den berømte veggen

Sondre Nordstad Moen fikk det tøft under maratonen i VM søndag morgen. Han hang lenge med, men på de siste 6–7 kilometerne stoppet det nesten helt opp for nordmannen.

– Det er en bråstopp for Nordstad Moen, kommenterte Jann Post og fikk støtte fra ekspertkollegaen i NRK:

– Han løpte rett inn i den berømte veggen, sa Vebjørn Rodal.

Til slutt ble det en 23. plass for Nordstad Moen, over fire minutter bak gullet.

– Jeg ble litt stinn og kjente det litt på pusten. Jeg går litt varm og blir muskulært litt for seig siste fem kilometerne. Da klarer jeg ikke holde trøkket som skal til for å klare en 15. plass, sier Nordstad Moen til NRK.

Han brukte nesten en time i legeteltet etter målgang.

– Det var litt kortslutning i det jeg gikk i mål. Jeg måtte legge meg ned og få i meg litt sukker. De målte blodsukkeret mitt og det var greit. Jeg tror det var mest mentalt slitsomt på slutten, fortsetter Nordstad Moen.

Victor Kiplangat fra Uganda tok gullet etter en sterk avslutning. Maru Teferi fra Israel tok sølvet etter å ha slått Leul Gebresilase på oppløpet på Heltenes Plass i Budapest.

23.-plassen til Nordstad Moen er den beste norske plasseringen i en VM-maraton på 20 år, ifølge friidrettsbloggen Friidrett1.

Moen måtte gjennom flere operasjoner i fjor.

– Dette er et signal om at Sondre Nordstad Moen er tilbake, sa NRK-kommentator Jann Post. (NRK/NTB)

World Athletics Championship
Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

Siste nytt

 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Casper Ruud slått ut av verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen i Beijing

  Casper Ruud rystet Carlos Alcaraz i starten, men ble etter hvert spilt i stykker og tapte 4-6, 2-6 i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Beijing.

  Det skjedde i en kamp der spanjolen hentet fram tennis fra ypperste nivå etter å ha slitt litt i åpningen. Ruud ledet 3-0 i første sett, blant annet etter å ha avverget fem bruddballer i første game, men derfra ble det vanskelig mot den seiersvante verdenstoeren.

  Alcaraz brøt Ruuds serve to ganger på rad og fikk kampen inn i sitt spor. Han fulgte opp med å serve inn to blanke game og tok åpningssettet med 6-4.

  I annet sett ble Ruud brutt til 1-2 i et langt game, og selv om han presset Alcaraz flere ganger, var den 1.-seedede motstanderen jevnt over et hakk foran.

  Alcaraz imponerte tidvis med stor mobilitet og publikumsvennlig tennis, og han viste at han har alle typer slag i sin verktøykasse. Samtidig hang Ruud godt med, og han ga spanjolen kamp om poengene hele veien inn.

  Nordmannen sto med tap i alle tre tidligere møter med Alcaraz, og det skulle ikke lykkes denne gangen heller. Ruud ble brutt igjen til 2-5, og verdenstoeren kunne deretter serve inn seieren med 6-2. (NTB)

  ATP 500 - China Open
  Foto: FLORENCE LO / Reuters
 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste