NRK Meny
Normal

Schlierenzauer: – Skuffet over de norske

VIKERSUND (NRK.no) De norske hopperne var aldri i nærheten av å kjempe om seieren i søndagens skiflygingsrenn i Vikersund. Selv konkurrentene var overrasket over den svake norske innsatsen.

Gregor Schlierenzauer og Anders Jacobsen

Gregor Schlierenzauer fulgte opp gårsdagens seier med 3.-plass i søndagens renn. Etterpå rettet han en verbal finger til Anders Jacobsen og resten av de norske hopperne.

Foto: NRK/NTB Scanpix

Anders Jacobsen

Anders Jacobsen var misfornøyd etter 21.-plassen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Søndagens skiflygingsrenn i Vikersund ble dessverre ingen norsk fest.

Verken Anders Jacobsen (21.-plass), Anders Bardal (17.-plass), Tom Hilde (22.-plass) eller Rune Velta (13.-plass) maktet å leve opp til forhåpningene om norsk seier på hjemmebane.

Østerrikske Gregor Schlierenzauer var overrasket over hvor svakt de norske hopperne leverte.

– Jeg er skuffet over det de norske har fått til her i Vikersund. Andreas Stjernen var god, men ellers var det skuffende, sier Schlierenzauer til NRK.no.

Kun Andreas Stjernen, som har vært Vikersund-helgens store lyspunkt, klarte å hoppe seg inn blant de ti beste, med sin 8.-plass.

Stjernens andrehopp på 228,5 meter var dagens eneste høydepunkt sett med norske øyne (se hoppet nederst i saken).

Se hele resultatlista her!

Verdensrekorden på 246,5 meter var aldri truet.

Misfornøyde nordmenn

Én etter én kom de skuffede norske hopperne gjennom pressesonen. De holdt hodet hevet, men det var langt mellom smilene.

– Det var en dårlig helg. Jeg er ikke særlig fornøyd akkurat nå, sier Anders Bardal til NRK.

Bardal endte til slutt på 17.-plass med et bestehopp på 202,5 meter. Til sammenligning hoppet vinneren, slovenske Robert Kranjec, over 230 meter i begge omgangene.

– Synd det bare ble 197 meter og ikke 267 meter, sa Anders Jacobsen spøkefullt etter sin 21.-plass.

Utlendingene hoppet bakken ned

Slovenske Robert Kranjec hoppet 231,5 meter i første omgang, og fulgte opp med 230 meter i den andre. Dermed vant han foran tyske Michael Neumayer (231 meter) og Gregor Schlierenzauer fra Østerrike (225 meter).

Alle tre hoppet over 230 meter i løpet av konkurransen.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er stort å vinne her, sa Kranjec kort til NRK etter vinnerhoppet. Kranjec vant også skiflygings-VM i Vikersund i fjor.

VIDEO: Se Robert Kranjec' vinnerhopp

(artikkelen fortsetter under videoen)

Slovenske Robert Kranjec (31) vant skiflygingskonkurransen i Vikersund søndag. Her kan du se hans finalehopp.

Robert Kranjec vant søndagens renn

– Frustrerende

Men mens de beste utlendingene taklet de varierende vindforholdene og hoppet bakken ned, stod de norske gutta på sletta og klødde seg i hodet.

Ingen av dem hadde noen god forklaring på hva som sviktet. Foruten Andreas Stjernen klarte ingen av de norske hopperne å nå 210 meter.

– Jeg har ikke helt den spenningen jeg skal ha, så jeg får ikke ut alt. Jeg kontrollerer litt for mye, sa Anders Bardal da han forsøkte å sette ord på hva som gikk galt i Vikersund.

– Jeg gjør et ordentlig møkkahopp. Jeg føler jeg har gjort mange gode hopp her, men det er frustrerende å ikke fly ordentlig, sier Tom Hilde, som endte på 22.-plass.

Nest beste nordmann ble Rune Velta på 13.-plass. Anders Fannemel ble nummer 19.

Heller ikke alltid-positive Alexander Stöckl klarte å legge skjul på skuffelsen.

– Det var en «ok» helg. Noen av gutta er nok litt for ivrige, sier landslagssjefen til NRK.

VIDEO: Andreas Stjernen hoppet 228,5 meter - ble beste nordmann

Andreas Stjernen hoppet ned til ledelse i Vikersund søndag. Det holdt til åttendeplass, best av de norske. Se Stjernens finalehopp her.

Stjernen ble beste norske i Vikersund

Siste nytt

 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix
 • Gull til Windingstad

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp fra 6.-plass til seier under superkombinasjonen i NM torsdag. Han sikret seg NM-gullet med 0,46 sekunders margin til Joachim Jagge Lindstøl på sølvplass, mens Sebastian Foss Solevåg tok bronsen.

  Rasmus Windingstad
  Foto: Joe Klamar / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par