NRK Meny
Normal

Nordmenn hindret av kjempevelt i Polen

Kun ni ryttere kom seg noenlunde uhemmet til mål, da de resterende 140 ble stoppet av massevelt i Polen rundt mandag.

Kun et fåtall ryttere kom seg helskinnet gjennom etter at Oricas Claeb Ewan og Lampres Sacha Modolo startet et velt på oppløpet. Etappen ble vunnet av Matteo Pelucchi.

Både Sven Erik Bystrøm (Katjusja) og Vegard Breen (Lotto-Belisol) ble hindret av en kjempevelt rett før mål på Polen rundts andre etappe.

Det var bare 200 meter før mål at Oricas Claeb Ewan og Lampres Sacha Modolo skumpet borti hverandre, noe som utløste den utrolige massevelten. Og ettersom rytterne som kom bakfra veltet over dem ble det straks dannet en «kork» på det smale oppløpet i byen Dąbrowa Górnicza.

Kristoffer Skjerping (Cannondale-Garmin) var heldig, og fikk skvist seg forbi blokaden av ryttere. Han kunne trille inn til en ellevteplass på etappen.

Italiensk vinner

Italienske Matteo Pelucchi (IAM Cycling) var én av bare ni ryttere som så vidt kom seg unna velten. Han greide å smette forbi Lampres Sacha Modolo og knipe seieren foran blant andre Marcel Kittel på de siste meterne.

Kittel ble kraftig hindret av velten, og fikk dermed startet spurten sin for sent. Tyskeren vant imidlertid søndagens første etappe av Polen rundt, og med dagens andreplass leder han rittet sammenlagt.

Alle de gjenværende 149 rytterne i Polen rundt ble registrert inn med samme tid i dag, da feltet var samlet og krasjen skjedde rett før mål.

Etter to etapper er Sven Erik Bystrøm best av de norske rytterne, på en 20.-plass (16 sekund bak Kittel). Samtidig er Skjerping er nummer 41, mens Breen er på 107. plass.

Ifølge NTB vil trolig alle de tre norske rytterne fortsette rittet i morgen. Polen rundt avsluttes i Krakow på søndag.

Siste nytt

 • Svenskene ønsker ny Danmarkskamp

  Spillere fra det svenske kvinnelandslaget i fotball har tatt til sosiale medier for å be UEFA gi Danmark en ny sjanse til å spille kvalifiseringskamp mot Sverige.

  Kampen skulle gått i forrige uke, men en konflikt om likelønn førte til at spillerne uteble fra kampen.

  Konflikten skal opp for UEFAs disiplinærorgan i november, og Danmark risikerer utestengelse fra hele VM.

  SOCCER-EURO-WOMEN-NLD-DEN/PREVIEW
  Foto: YVES HERMAN / Reuters
 • Hamilton nærmer seg ny VM-tittel

  Lewis Hamilton vant USA Grand Prix foran nærmeste utfordrer Sebastian Vettel.

  Nå skiller det 66 poeng de to imellom i VM-sammendraget. Alt tyder på at det er bare et tidsspørsmål før Hamilton har avgjort duellen.

  FOR-F1-GRAND-PRIX-OF-USA
  Foto: CLIVE MASON / AFP
 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm