Nordmann verdensmester i orientering

Eskil Kinneberg sikret seg gullet på mennenes mellomdistanse i O-VM tirsdag. Han vant med seks sekunder foran sveitseren Daniel Hubmann.

Norges Eskil Kinneberg under lördagens final i sprint under orienterings-VM i Strömstad.

GULL: Norges Eskil Kinneberg tok VM-gull på mellomdistansen tirsdag. Bildet er fra VM i 2016.

Foto: Björn Larsson Rosvall / Tt / NTB scanpix

Det var 26 år gamle Kinnebergs første individuelle medalje. Han har tidligere vært med å vinne VM- og EM-gull på stafett for Norge.

Han fikk til et nesten perfekt løp. Nordmannen åpnet kontrollert, men gikk på en liten bom på den sjette posten. Men derfra og inn var det ingen som klarte å matche nordmannens tempo.

– Jeg hadde en plan om å ta det rolig i starten. Jeg har vært litt ustabil de siste løpene, der det har gått litt for fort i starten. Så jeg tapte kanskje litt på det, og så gjorde jeg en liten feil på sjette posten, men etter det gikk det veldig bra, sier Kinneberg til NRK etter gullløpet.

Nervøs etter målgang

26-åringen hadde tatt seg opp til tredjeplass etter 4,0 kilometer og annenplassen etter 4,8. De neste 1,2 kilometer var han i tet med 4 sekunder på Hubmann, men økte avstanden med ytterligere to sekunder inn mot mål.

– Jeg visste jeg var i bra form, og at det var mulig, men jeg hadde absolutt ikke forventet gull. Så det er jeg veldig fornøyd med, sier Kinneberg.

26-åringen startet nest sist i feltet, med sveitsiske Haubmann jagende to minutter bak.

– Det ble et par nervøse minutter i målområdet. Det var egentlig verre det, enn da jeg var ute å løp. Men det gikk heldigvis bra, sier gullvinneren, som løper for svenske IFK Göteborg.

Han forteller at individuell medalje var målet i mesterskapet. Nå står han med gull allerede etter første løp.

– Det var ikke så mange sekunder ned til 2. plassen akkurat. Medalje eller gull, det er små marginer, sier han.

Lundanes på 6. plass

Bronsen gikk til sveitseren Florian Howald som ledet med 7 sekunder på Kinneberg etter 4,8 kilometers løping.

Olav Lundanes vant i dag prøve-VM i orientering i Latvia.

NEST BEST: Olav Lundanes var nest beste norske.

Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix

Olav Lundanes ble nest beste norske på sjetteplass. Han var 43 sekunder bak landsmannen i mål. Magne Dæhli som gikk til topps i O-ringen før VM endte på en noe skuffende 19.-plass, slått med 2.38 av Kinneberg.

Neste øvelse for Kinneberg og de øvrige norske er stafetten på torsdag, der Norge gikk til topps i fjor.

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal