NRK Meny
Normal

Nordmann signerer for NHL-klubb: – Et steg mot drømmen

Andreas Martinsen går rett fra VM-spill med Norge til å signere for Colorado Avalanche.

Martinsen

NHL-klar: Andreas Martinsen signerer for drømmeklubben.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det skriver den amerikanske NHL-klubben på sine hjemmesider.

– Det er stort. Det er mer enn jeg hadde håpet på før sesongen, og jeg er veldig fornøyd, sier Anders Martinsen til NRK.

Peter Forsberg

FAVORITT: Peter Forsberg var favorittspilleren og Colorado Avalanche laget for Andreas Martinsen.

Foto: MATT SULLIVAN / Reuters

24-åringen har signert en ettårskontrakt, og er klar over at han ikke kommer til å spasere inn på laget, og er forberedt en tøff sommer.

– Jeg forventer at jeg må dra over og kjempe knallhardt for en plass, og hvis jeg er god nok så kommer jeg til å få muligheten, og det er det som har gjort at jeg har valgt å signere for dem, forteller han.

Knallhard treningssommer

Klubben er Martinsen gamle favorittklubb, og en klubb han har fulgt helt siden Peter Forsbergs glansdager.

24-åringen har spilt for Düsseldorf i den tyske toppserien de tre siste sesongene, og kommer nylig fra VM-spill for Norge, der han leverte en assist på de sju kampene.

– Nå skal jeg jobbe knallhardt i sommer og til jeg skal på camp der, og da er det opp til meg om jeg kan spille meg til en plass på laget.

– Hvor stor er sjansen for at du får en NHL-kamp?

– Det spørs sikkert hvem du spør, men jeg har tro på at den er ganske stor. Det kommer til å være opp til meg selv. Er jeg god nok og leverer så kommer jeg til å få spille en kamp, om ikke flere. Det er det som er grunnen til at jeg har valgt å signere med dem, sier han.

Andreas Martinsen har skrevet under en kontrakt med NHL-klubben Colorado Avalanche. Reporter: Anders Engeland

Se Andreas Martinsen selv snakke om overgangen.

– Et steg mot drømmen

Colorado Avalanche er klubben Jonas Holøs var i i 2010/11, og Martinsen har forhørt seg med den norske backen.

– Han har bare sagt positive ting, og at det selvsagt var tøft og sånn, men at det er noe man må være forberedt på. Det er sånn det er, sier Martinsen.

For selv om kontrakten er underskrevet, så er ikke drømmen innfridd. Kontrakten er en toveis-kontrakt som gjør at han fort kan bli sendt ned for å spille for AHL-klubben Lake Erie Monsters.

– Det er et steg mot drømmen, men jeg er ikke fornøyd med bare å skrive under en NHL-kontrakt. Det er mange som har skrevet under kontrakter og aldri har vært i nærheten av å spille i NHL, men jeg har aldri vært så nær drømmen som nå, sier han.

Martinsen forteller at han gleder seg til utfordringen,samme hvordan den skulle komme til å bli.

– Uansett hvordan det går, om jeg må spille i AHl en hel sesong, så er ikke det noe jeg kommer til å ligge og gråte for. Er det det som er veien å gå, så er det den veien jeg går, sier han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal