Hopp til innhold

Svensk mesterskap: To nordmenn på pallen!

Det svenske mesterskapet i innendørs-trial ble dominert av nordmenn.

Ib Andersen

Norske Ib Andersen jubler for seier i det svenske mesterskapet. Med seg på pallen har han svenske Eddie Karlsson og norske Kristoffer Leirvaag.

Foto: Polly

– Jeg er kjempeglad, og vil gjerne takke publikum for all støtten, sier 20 år gamle Ib Andersen fra Norge til SVT.

Fredag kveld ble han svensk mester i innendørstrial (X-Trial) etter å ha slått blant annet fjorårsvinner Eddie Karlsson i finalen.

Men den norske dominansen stoppet ikke der.

Foran drøyt 1300 tilskuere i den svenske byen Östersund tok Kristoffer Leirvaag tredjeplass.

– Svensken ble ikke fornøyd

Vinneren selv er ikke så sikker på om svenskene likte akkurat det.

– Jeg så på svensken som ble nummer to at han ikke ble fornøyd, sier han til NRK.no.

Torsdag gikk britiske Andrew Musgrave inn til andreplass på 15 kilometeren i NM på ski. Men resultatet blir ikke gjeldende siden han ikke er norsk, og dermed rykket konkurrentene bak ham opp en plass.

Slik er det ikke ti svensk motorsport, skal vi tro den ferske SM-vinneren.

– Jeg fikk medalje, sjekk og full pakke. I Sverige er de ganske åpne på slikt, mens vi er mer lukket her. Jeg har faktisk også et svensk ungdomsmesterskap fra 2007, sier Andersen.

Gullet var imidlertid det første i et seniormesterskap for nordmannen. Fra før har han flere sølv fra NM, og også en andreplass fra det nordiske mesterskapet i 2011.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Svak avslutning sendte Hovland ut av tetstriden

  Golfprofilen Viktor Hovland kjempet i teten på den siste runden av PGA-turneringen i Fort Worth i Texas, men en svak avslutning sendte ham nedover på listene.

  Hovland spilte de seks siste hullene fem slag over par og var på delt 16.-plass da han hadde spilt ferdig, seks slag bak lederne. (NTB)

  PGA Championship Golf
  Foto: Eric Gay / AP
 • Newgarden vant dramatisk Indy 500

  Josef Newgarden passerte tittelforsvarer Marcus Ericsson på siste runde og tok sin første seier i billøpsklassikeren Indianapolis 500.

  Foran 300.000 tilskuere så svenske Ericsson ut til å vinne løpet for annen gang på rad, men med tre runder igjen kom det røde flagget ut for tredje gang på de 16 siste rundene, og dermed måtte det omstart til.

  Det banet for et kort og vilt race til mållinjen over én runde da løpet ble startet om igjen. Ericsson fikk en god start og så ut til å skulle holde unna, men så kom Newgarden som en rakett forbi ham, og svensken rakk aldri å komme tilbake. (NTB)

  IndyCar Indy 500 Auto Racing
  Foto: Michael Conroy / AP
 • Milan sikret mesterligaplassen – slo Juventus

  Milan vant 1-0 over Juventus og er sikret å bli topp fire i Serie A denne sesongen. Det betyr mesterligaspill kommende sesong.

  Olivier Giroud scoret kampens eneste mål på bortebane søndag. Med triumfen er Milan seks poeng foran femteplasserte Atalanta med én serierunde igjen.

  Dermed er det seriemester Napoli, Lazio, Inter og Milan som tok de italienske plassene i kommende sesongs puljespill i mesterligaen.

  Juventus var lenge med i kampen om mesterligaplass etter at en poengstraff ble trukket tilbake, men for en uke siden ble klubben likevel straffet med ti poengs trekk. Det gjorde at de falt utenfor topp-fire-kampen.

  Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

  Lazio slo nedrykksklare Cremonese 3-2 søndag etter en måldobbel av Sergej Milinkovic-Savic. Han ble dessuten matchvinner i det siste ordinære spilleminutt.

  Kristoffer Askildsen spilte fra start da Lecce sikret plassen i Serie A med 1-0-seier over Monza. Askildsen er på lån fra nedrykksklare Sampdoria.

  Seriemester Napoli spilte 2-2 borte mot Bologna. Leo Skiri Østigård satt hele kampen på benken for gjestene. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste