NRK Meny
Normal

Nordlie reagerer på at landslaget stenger treninger: – Må være litt ydmyke

Lars Lagerbäck stenger Norges treninger før oppgjøret mot miniputten San Marino.

Lars Lagerbäck

STENGT: Dette vil ikke pressen få se på mandagens trening i San Marino.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg skjønner ikke hemmelighetskremmeriet rundt dette. Jeg synes det må være litt mer brød og sirkus for at landslaget skal bli folkets lag, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Mandagens første trening er helt stengt for all presse. Tirsdag får pressen kun se en halvtime med oppvarming, før onsdagens siste økt er åpen for pressen.

– Mange spillere var i aksjon for klubblagene søndag. Derfor kjører vi dødballøkta i dag og ikke senere i uka. Vi trener på faste situasjoner før San Marino og Nord-Irland på samme måte som på alle andre samlinger, forteller direktør for kommunikasjon og samfunn i Norges Fotballforbund, Svein Graff til NTB.

Tom Nordlie

REAGERER: Tom Nordlie.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kjøper ikke forklaringen

Tom Nordlie mener landslaget har et ansvar for å skape mer entusiasme rundt Norges utvalgte.

– Nå som det er litt flatt med interesse rundt landslaget synes jeg de bør åpne treningene. De må skape mest mulig entusiasme og interesse rundt landslaget. Argumentet med at spillerne skal få unngå stress og press, det kjøper jeg ikke, sier Nordlie.

Han mener landslaget tar sin posisjon for gitt.

– Man må være litt ydmyke. Det er ikke noen automatikk i at fotball er den mest populære idretten i fremtiden. Hadde det vært en svømmer eller friidrettsutøver, så hadde de vært glade for hver eneste spaltemillimeter. Jeg tror man skal by på seg selv.

– Ser ikke den røde tråden

Nordlie mener Lars Lagerbäck har tatt noen grep som har bedre landslagets åpenhet, men mener denne avgjørelsen er et skritt i feil retning.

Svein Graff

FORKLARING: Svein Graff forteller at treningen en stengt fordi landslaget flyttet dødballøkta til starten av uka.

– Jeg synes pressekonferansene er mye mer åpne, og har mye mer informasjon enn tidligere. Da står det ikke helt i samsvar med å stenge treningen. Jeg ser ikke den røde tråden. Man lager mer støy og problemer rundt ved å stenge, enn ved å åpne.

San Marino har kun vunnet ett av sine 145 oppgjør. Tom Nordlie påpeker at noe er veldig galt om det er dødballer som skal vippe seieren i vårt favør.

– Hvis vi er avhengige av dødballtrekkene mot San Marino, så er vi for dårlige.

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag