NRK Meny
Normal

Nordlie om Grindheim-vraking: – Helt uvanlig

NRKs fotballekspert Tom Nordlie forstår ikke hvorfor Kjetil Rekdal velger å vrake sin egen kaptein mens laget endelig er i flyt. Han mener tidspunktet tyder på at det ligger mer enn sportslige grunner bak.

Tom Nordlie

OVERRASKET: Tom Nordlie er overrasket over at Kjetil Rekdal setter sin egen kaptein helt ut av troppen.

Foto: Jan Kåre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Det er helt uvanlig at man vraker kapteinen på dette tidspunktet. Det tyder på at det er et eller annet som har skjært seg mellom Rekdal og Grindheim, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Torsdag kveld ble det kjent at Christian Grindheim er satt ut av troppen til kampen mot Strømsgodset. Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sier at årsaken utelukkende er sportslig.

– Burde gått ut med den egentlige grunnen

– Det er ikke noe mer dramatisk enn at en spiller er satt ut. Det skjer i alle klubber. At det blir satt ut en kaptein på benk eller tribune, skjer også i alle klubber og jeg har opplevd det selv. Benken er ikke det stedet man har lyst til å sitte som kaptein, så derfor fikk han heller fri i hele helgen, sier Rekdal til NRK.

Tom Nordlie mener tidspunktet vrakingen kommer på tyder på det motsatte. Vålerenga er i god flyt, skal spille en tøff bortekamp mot Strømsgodset i helga og har en lang skadeliste.

– Det mest overraskende er at det skjer mens laget er i flyt, det hadde vært mer naturlig om det hadde skjedd da Vålerenga hadde tapt tre-fire kamper i starten av sesongen. Nå er det er lett å mistenke at det ligger noe annet bak. Om spillere og trener hadde gått ut med den egentlige årsaken hadde vi sluppet spekulasjonar som nå.

Rekdal

MISNØYE: Alt virker ikke som det skal med Kjetil Rekdal og kaptein Christian Grindheim.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Helt ufarlig

Rekdal forteller at han hadde en lang prat med kaptein Grindheim før han satt han ut av troppen.

– Vi har verken sparket ham eller kappet hodet av ham, men på bakgrunn av diskusjonen vi hadde, ble det en enkel avgjørelse. Det er alltid diskusjoner i en fotballklubb og ikke alle vil være enige i avgjørelsene.

– Er det mye uro i klubben nå?

– Det er murring og misnøye i alle spillegrupper i et fotballmiljø. Det skjer aldri at 24 mann sitter med tommelen opp og er fornøyde alle sammen.

På vegne av spillerne har Kjetil Wæhler uttalt at de vil ha Grindheim tilbake på treningsfeltet.

Tom Nordlie har lang erfaring som trener blant annet i Vålerenga, han mener det er viktig at spillere kan være uenig med treneren.

– Jeg synest det er helt ufarlig at spillere er uenig med meg som trener, om de tørr å stå for det. Der er iallfall min lederfilosofi, sier Nordlie.

Siste nytt

 • Linnes sin trener fikk sparken

  Martin Linnes sin trener i tyrkiske Galatasaray, Igor Tudor, har fått sparken. Tudor var nordmannens 4. trener i Tyrkia. Linnes sa tidligere i år til Glåmdalen at han følte seg verdsatt av Tudor, og har regelmessig fått tillit på backen.

  Pressetreff før Norge - Nord Irland
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Vålerenga henter Malmö-midtstopper

  Uruguayaneren Felipe Carvalho har signert en ettårskontrakt med Vålerenga. 24-åringen kommer fra svenske Malmö. Det bekrefter Vålerenga på sitt nettsted mandag.

  Carvalho
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Diatta nominert til pris

  Sarpsborg 08-stjerneskuddet Krépin Diatta (18) er nominert til prisen som «Årets unge spiller fra Afrika» av Det afrikanske fotballforbundet (CAF), skriver NTB. I 2016 var det Arsenals nigerianske landslagsspiller Alex Iwobi (21) som vant prisen.

  NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Parallellstorslalåm, menn