Hopp til innhold

Nordlie frykter formasjonen spillerne elsker

PRAHA (NRK): Treningene viser at Per-Mathias Høgmo velger 4-4-2 mot Tsjekkia. Spillerne liker det. NRKs fotballekspert er redd det blir for glissent på Norges midtbane.

Høgmo

VISER VEI: Per-Mathias Høgmo har forsøkt å peke ut en tydelig kurs for Mads Møller Dæhli og resten av landslaget denne uka.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er litt redd vi kan bli spilt igjennom sentralt i banen, sier Tom Nordlie.

Han snakker om formasjonsendringen landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter alt å dømme gjør til fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Tsjekkia.

Etter de to foregående landskampene – der Høgmo valgte 4-3-3/4-5-1 – ymtet enkelte spillere frampå om at de ville tilbake til 4-4-2. Nå har 4-4-2 blitt drillet hele uka.

– Vi må uansett formasjon ha frekvens i beina, det er derfor det overrasker meg at de spiller 4-4-2. Du må ha en helt annen vilje og to spisser som løper. Vi kan ikke ha en Joshua King som lunter rundt som han gjorde forrige gange, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

– Har øvd i to og et halvt år

Spillerne deler imidlertid ikke skepsisen. Alexander Tettey mener til og med formasjonsendringen kan være en fordel for den defensive tryggheten.

– De siste to kampene har vi spilt 4-3-3, og vi gjorde så godt vi kunne på det. Som du vet selv, det ser ut som det blir 4-4-2 nå. Det var det landslagssjefen kom med da han ble sjef, og det er det vi har øvd på i to og et halvt år, så det er en formasjon jeg tror alle i gruppa kan, sier Tettey.

Selv spiller han trolig fra start som en av de to sentrale på midtbanen. Tettey erkjenner at det blir mer løping med to sentrale midtbanespillere enn med tre, men påpeker at det fortsatt er hele laget som forsvarer seg.

– De to inne sentralt må jobbe mye mer, men det er fire i midtbaneleddet. Det ikke bare de to sentrale som skal løpe, sier han.

Landslaget

SAMLET FLOKK: Vegard Forren og lagkameratene er klare for 4-4-2 mot Tsjekkia.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Håper på 4-4-2

Midtstopper Vegard Forren mener 4-4-2 er et fornuftig valg.

– Jeg er veldig komfortabel med det, og det tror jeg alle er. Vi håper og tror vi skal gå ut med 4-4-2. Da skal vi være solide defensivt, men samtidig ha litt mer å fylle på offensivt, sier han til NRK.

– Har det vært et klart ønske fra spillerne?

– Det er vel sjefen sjøl som bestemmer det, men jeg tror vi er ei gruppe som trives med det. Uansett om det blir 4-4-2 eller 4-5-1 går vi for tre poeng, fastslår Forren.

Og tre poeng bør det helst bli. Selv med tap har Norge fortsatt en mulighet til å bli nummer to i gruppa. Men Norge i så fall uansett fort havne utenfor playoff som toerlaget med færrest poeng om ikke fangsten starter fredag kveld.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal