NRK Meny
Normal

Nordlie etter cupbombene: – Virker som om de synes det er flaut å spille

Syv eliteserielag er ute av cupen etter tredje runde. Tom Nordlie mener grunnen er at flere av de beste lagene tar for lett på antatt sterkere motstandere.

Tom Nordlie

KRITISK: Tom Nordlie mener det skjer noe med spillernes innstilling når de møter antatt dårligere mostand.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg ser det på noen lag som ikke jubler når de scorer en gang. Det er liksom litt flaut å tape mot et lag i lavere divisjoner. Dermed kommer de i forsvarsposisjon i stedet for å angripe dem, sier NRKs fotballekspert Tom Nordlie etter onsdagens cuprunde.

Molde ute av cupen

JUBEL: Stjørdals/Blink feiret etter å ha sendt Molde ut av cupen.

Foto: Erling Skjervold / NTB scanpix

Der ble det klart at syv cuplag har gått ut så langt. Molde, Viking, Lillestrøm, Sogndal Ålesund, Brann og Start er de eliteserielagene som har røket ut så langt.

– Spørsmålet er om de har lyst til å gjøre nok for å vinne

– Det virker som om de synes det er flaut å spille. Når et eliteserielag møter et lag fra førstedivisjon eller andredivisjon så skal det liksom bare mangle at de vinner fordi man skal være bedre, sier Nordlie.

Han tror ikke det har så mye å gjøre med at eliteserielagene ikke tar cupen seriøst nok, men heller innstillingen de har når de går inn i kampene.

– Jeg tror folk går på banen for å vinne, jeg tror heller det handler om å regulere spenningsnivået så man får ut maks. Jeg tror alle har lyst til å vinne, men spørsmålet er om de har lyst til å gjøre nok for å vinne, sier Nordlie.

viktig ute av cupen

UTE: Viking er ute av cupen etter å ha møtt Vidar.

Foto: Sander Selsvik Jacobsen / NTB scanpix

Tror det er mye mentalt

Som trener mener han selv at spillerne er automatisk tent og snakker taktikk seg imellom når de skal gå inn i kamper mot antatt sterkere motstand. Da er det blant annet trenerens ansvar å sørge for at spillerne er på tå hev og tør å angripe i kamper mot antatt dårligere motstand.

– Når man møter et lag der folk forventer at man skal tape, er spillerne mer avslappet og friere. De kan gå ut på banen som om de ikke har noe å tape. Så jeg tror det er mye mentalt, avslutter han.

Siste nytt

 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i semifinalen og samtidig en plass i OL ved å bli blant de fire beste.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal