NRK Meny
Normal

Nordisk mesterskap i boksing avlyst

Det er krise i norsk boksing. Onsdag ble Norges Bokseforbund suspendert fra alle internasjonale turneringer og nå får de heller ikke lov til å arrangere turneringer. Det betyr at helgens Nordiske mesterskap på Jordal avlyses - noe forbundet taper omlag 300 000 kroner på.

NORWAY BOX OPEN

Slik må amatørboksere i seniorklassen bokse i Norge - med hjelm. Det er stikk i strid med lovverket til Det internasjonale Bokseforbundet (AIBA). Bildet er fra Norway Box Open i 2006.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Torsdag kveld mottok presidenten i Norges bokseforbund, Odd Haktor Slåke, en nådeløs mail fra Det internasjonale bokseforbundet (AIBA).

– Der står det at Norge nektes å arrangere noe som helst mesterskap. Alle nasjoner som skulle deltatt har fått beskjed om at de vil få sanksjoner dersom de gjør det, sier Slåke til NRK.no.

Presidenten mener Norge nå i praksis er svartelistet av AIBA.

– Denne mailen er sendt ut til alle de 196 medlemslandene i AIBA og sier i klartekst at ingen nasjoner får ha noen form for sportslig kontakt med Norge.

– Nå er vi ute i kulda og vi føler oss veldig tomme, sier presidenten.

Odd Haktor Slåke

President i Norges Bokseforbund, Odd Haktor Slåke, sier at forbundet kommer til å tape 300 000 kroner på avlysningen av Nordisk mesterskap.

Foto: NRK

Brudd på hjelm-reglementet

Tidligere onsdag ble det klart at Norges bokseforbund er suspendert fra alle internasjonale turneringer og samarbeid. Årsaken at forbundet ikke har fulgt regelverket til AIBA.

I det internasjonale regelverket heter det at det skal bokses uten hjelm på seniornivå for herrer, men i henhold til det norske regelverket må bokserne bruke hjelm og det ble også gjort under senior-NM i Tønsberg.

Håpet på ja

Tidligere onsdag sa bokseforbundet at de - tross suspensjonen - kunne arrangere Nordisk mesterskap på Jordal kommende helg, så lenge det ble gjort uten seniorklassen på herresiden.

Noen timer senere kom altså kontrabeskjeden.

– Vi hadde håpet at AIBA ikke skulle la suspensjonen gå utover utøvere og trenere fra både Norge og andre land, men det gjorde de, sier Håke.

Det var da Det svenske bokseforbundet ba om en skriftlig bekreftelse fra AIBA på at deres deltakelse i Nordisk mesterskap ikke ville få noen konsekvenser den brutale mailen ble sendt ut til AIBAs medlemsland.

– Det er veldig synd. Jeg synes at AIBA har håndtert dette veldig dårlig. De har visst om dette lenge, og så kommer denne avgjørelsen dagen før vi reiser.

Vi er likevel den nasjonen som unngår den største økonomiske smellen på grunn av dette. Vi skulle kjøre med minibusser fremfor å fly, sier den svenske landslagstreneren Santiago Nieva til NRK.no.

300 000 kroner

Avlysningen koster imidlertid Norges Bokseforbund dyrt.

– Vi brenner nå inne med 120 hotellrom, haugevis av flybilletter og transportkostnader. Dette vil koste oss 300 000 kroner, sier boksepresidenten.

Se tv-saken om suspensjonen av Norges Bokseforbund:

Nordisk mesterskap avlyst. Det internasjonale bokseforbundet nekter norske boksere å bokse i internasjonale stevner. Reporter: Thomas Lerdahl. Foto: Inger Kristine Lee. Redigering: Jørgen Figenschou

SE VIDEO: Norges Bokseforbund fortviler over knock out-loven.

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk