Normal

Nordisk drama i håndball-VM

Danmark slo Island 42-41 etter ekstraomganger og er klare for semifinalen i håndball-VM i Tyskland. Danskene møter Polen i semifinale.

Dansk seier
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter 70 minutter ble det klart at Danmark gikk videre med ett mål. Island ga nemlig danskene kamp til døra i en meget tett kvartfinale i Hamburg.

Etter to omganger sto det 34-34 og dermed måtte oppgjøret avgjøres med ekstraomganger. Disse var like tette som resten av kampen. Etter de første fem minuttene sto det 38-38, og en kort periode lå islendingene an til å gå videre.

Men danskene slo tilbake. Lars Møller Madsen utlignet til 41-41 med et halvt minutt igjen. På det tidspunktet mistet islendingene ballen og med 15 sekunder igjen holdt danskene igjen angrepet. Igjen var det Madsen som satte inn kampens siste mål. Og det da det gjensto ett sekund igjen av kampen.

Danmark møter nå Polen i semifinalen som spilles i Hamburg torsdag. I den andre semifinalen i Koln møter vertene Tyskland Frankrike.

Siste nytt

 • Mjøndalen vant toppkampen

  Tony Brochmann og Quint Jansen scoret da Mjøndalen slo Aalesund 2-0 i toppkampen i 1. divisjon. Aalesund, Mjøndalen og Viking står dermed alle med 49 poeng i opprykkskampen. To lag rykker rett opp i eliteserien.

  Mjøndalen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jarstein skadet, Hertha tapte

  Hertha Berlin måtte tåle sitt første serietap for sesongen da Werder Bremen vant 3-1 i tirsdagens toppkamp i Bundesliga. Hertha-keeper Rune Almenning Jarstein måtte byttes ut i pausen etter at han fikk en støtskade i låret, melder NTB.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • RBK-stevning sendt til retten

  Rosenborg Ballklub skal nå offisielt være stevnet for retten, ifølge advokaten til Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun: – Begge stevningene er nå sendt til retten, bekrefter Andreas Messelt Ekker overfor NRK. Organisasjonssjef i RBK, Trond Alstad, sier de ikke har mottatt stevningen. Utover det vil verken han eller styreleder Ivar Koteng kommentere saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal