Nordisk drama i håndball-VM

Danmark slo Island 42-41 etter ekstraomganger og er klare for semifinalen i håndball-VM i Tyskland. Danskene møter Polen i semifinale.

Dansk seier
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter 70 minutter ble det klart at Danmark gikk videre med ett mål. Island ga nemlig danskene kamp til døra i en meget tett kvartfinale i Hamburg.

Etter to omganger sto det 34-34 og dermed måtte oppgjøret avgjøres med ekstraomganger. Disse var like tette som resten av kampen. Etter de første fem minuttene sto det 38-38, og en kort periode lå islendingene an til å gå videre.

Men danskene slo tilbake. Lars Møller Madsen utlignet til 41-41 med et halvt minutt igjen. På det tidspunktet mistet islendingene ballen og med 15 sekunder igjen holdt danskene igjen angrepet. Igjen var det Madsen som satte inn kampens siste mål. Og det da det gjensto ett sekund igjen av kampen.

Danmark møter nå Polen i semifinalen som spilles i Hamburg torsdag. I den andre semifinalen i Koln møter vertene Tyskland Frankrike.

Siste nytt

 • Spansk motstand for Molde

  Molde tok seg videre på imponerende vis i 16-delsfinalen mot Hoffenheim torsdag kveld.

  Derfor var de i potten sammen med flere store lag da trekningen til 8-delsfinalene ble trukket fredag.

  Manchester United var også med i trekningen, og mange hadde nok håpet at Ole Gunnar Solskjær skulle få et gjensyn med gamleklubben.

  Slik ble det ikke. Molde fikk spansk motstand i Granada. Manchester United fikk en enda tøffere trekning og skal møte Zlatan Ibrahimovic og Milan.

  Disse møtes:

  Ajax – Young Boys

  Dynamo Kiev – Villarreal

  Roma – Sjakhtar Donetsk

  Olympiakos – Arsenal

  Dinamo Zagreb – Tottenham

  Manchester United – Milan

  Slavia Praha – Rangers

  Granada – Molde

  Molde
  Foto: Ralph Orlowski / AFP
 • Sterk prestasjon av Vickhoff Lie

  Lara Gut-Behrami vant fredagens utforrenn i Val di Fassa i Italia, to hundredeler foran Ramona Siebenhofer og 26 hundredeler foran Corinne Suter. Det var første gang verdenscupen ble kjørt i denne bakken.

  Kajsa Vickhoff Lie, som vant onsdagens utfortrening, gjorde en god prestasjon og tok en sterk 6.-plass, 82 hundredeler bak. Ragnhild Mowinckel slet imidlertid gjennom hele løypa, og var over to sekunder bak vinneren i mål.

  Lørdag skal det kjøre utfor for kvinnene igjen i samme bakke, før det er super-G på søndag.

  Kajsa Vickhoff Lie på utfortrening i Val di Fassa
  Foto: Alessandro Trovati / AP
 • To Molde-spillere på ukas lag

  To Molde-spillere har fått plass på ukas lag i europaligaen etter sensasjonseieren over Hoffenheim i 16-delsfinalen.

  Molde tok seg videre til åttedelsfinalen med en sterk prestasjon og 2-0-seier borte mot Hoffenheim torsdag. Det ga avansement etter 3-3 i første kamp, som ble spilt i Spania på grunn av norske koronaregler.

  Keeper Andreas Linde og tomålsscorer Eirik Ulland Andersen får plass på rundens lag i europaligaen, som offentliggjøres av Uefa.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - TSG 1899 Hoffenheim v Molde
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal