Nordisk drama i håndball-VM

Danmark slo Island 42-41 etter ekstraomganger og er klare for semifinalen i håndball-VM i Tyskland. Danskene møter Polen i semifinale.

Dansk seier
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Etter 70 minutter ble det klart at Danmark gikk videre med ett mål. Island ga nemlig danskene kamp til døra i en meget tett kvartfinale i Hamburg.

Etter to omganger sto det 34-34 og dermed måtte oppgjøret avgjøres med ekstraomganger. Disse var like tette som resten av kampen. Etter de første fem minuttene sto det 38-38, og en kort periode lå islendingene an til å gå videre.

Men danskene slo tilbake. Lars Møller Madsen utlignet til 41-41 med et halvt minutt igjen. På det tidspunktet mistet islendingene ballen og med 15 sekunder igjen holdt danskene igjen angrepet. Igjen var det Madsen som satte inn kampens siste mål. Og det da det gjensto ett sekund igjen av kampen.

Danmark møter nå Polen i semifinalen som spilles i Hamburg torsdag. I den andre semifinalen i Koln møter vertene Tyskland Frankrike.

Siste nytt

 • Ruud sikret 900.000 før semifinalen

  Casper Ruud spiller for finaleplass i Monte-Carlo Masters i tennis lørdag. Det skjer mot mannen som stoppet Grand Slam-drømmen hans i januar, russeren Andrej Rublev.

  Ruud er allerede sikret cirka 900.000 kroner i pengepremier fra Monte-Carlo Masters, skriver NTB. Vinneren av søndagens finale får med seg cirka 2,6 millioner.

  Gruskampen i Monaco lørdag starter trolig ikke før tidligst 15.30. Tidspunktet avhenger av lengden på to kamper i forkant av nordmannens oppgjør.

  Casper Ruud
  Foto: Jean-Francois Badias / AP
 • Zuccarello scoret igjen

  Mats Zuccarello fikk drøyt 16 minutter på isen og scoret målet som sendte Minnesota Wild i ledelsen da laget slo San Jose Sharks 3-2 i NHL.

  Nordmannen har dermed notert seg for tre mål på de to siste kampene.

  Mats Zuccarello
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kane berga poeng for Tottenham

  Harry Kane og Gylfi Sigurdsson scora to mål kvar og sørga for at det vart uavgjort mellom Tottenham og Everton fredag kveld. Begge lag trengde sårt poeng i kampen om å sikre seg meisterligaspel, men Spurs måtte sjå at dei mista leiinga to gonger i kampen.

  Joshua King kom inn på bana for Everton i sluttminutta og fekk ein kjempesjanse.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Powell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal