NRK Meny
Normal

Nordhaug til NRK: – Glad sjefen fikk sparken

Lars Petter Nordhaugs sportsdirektør, Jeroen Blijlevens, har innrømmet bruk av EPO i sin tid som proffsyklist, og fikk torsdag sparken i Belkin. Nordmannen er glad for at sjefen måtte slutte.

Nordhaug

Lars Petter Nordhaug forteller at han ikke kjente Belkin-sjefen Jeroen Blijlevens spesielt godt, men at han er glad for at han fikk sparken.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

CYCLISME-BILJLEVENS

Jeroen Blijlevens har innrømmet bruk av EPO i sin tid som aktiv. Nå har han fått sparken. Bildet er tatt i 2009 mens han syklet for TVM.

Foto: DENIS CHARLET / Afp

– Jeg har lite å si. Jeg hadde ingenting med han å gjøre, og kjenner han ikke. Men kjedelig at han har løyet om det. Det er bra at han fikk sparken, skriver Lars Petter Nordhaug i en SMS til NRK.no.

Jeroen Blijlevens' navn var blant de 18 som onsdag ble nevnt i en fransk dopingrapport. Listen navngir 18 syklister som skal ha brukt EPO under Tour de France i 1998.

Blijlevens erkjente dagen etter overfor Belkin-ledelsen at han hadde brukt EPO.

– Ingen fremtid for Blijlevens

Sykkellaget valgte å sparke sportssjefen etter innrømmelsene.

– Belkin og Jeroen Blijlevens skiller lag med øyeblikkelig virkning. Laget verdsetter åpenhet og tillit, og vi ser derfor ingen framtid for Blijlevens i laget, skriver de i en uttalelse.

Blijlevens var blant Nederlands ledene spurtere på 90-tallet, og vant blant annet fire etapper i Tour de France mellom 1995 og 1998.

Innrømmet i åpent brev

Innrømmelsene kommer kort tid etter nederlenderen undertegnet et dokument der han benektet all bruk av dopingmidler.

I et åpent brev torsdag opplyste Blijlevens at han bestemte seg for å bruke EPO under Touren i 1997.

Lars Petter Nordhaug deltok for Belkin under årets Tour de France. Det nederlandske laget overrasket positivt i Frankrike.

Belkin-kapteinen Bauke Mollema endte på en solid sjetteplass i sammendraget – 11.42 bak vinneren Chris Froome.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset