NRK Meny
Normal

Nordhaug med maktdemonstrasjon

Lars Petter Nordhaug er en av de største favorittene i Arctic Race of Norway, og viste hvorfor da han vant første etappe i rittet.

Lars Petter Nordhaug

Lars Petter Nordhaug vant første etappe i Arctic Race of Norway.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Han måtte prøve to ganger, men da Lars Petter Nordhaug for andre gang rykket fra feltet, var det ingen som kunne hente ham. Han kunne dermed sykle alene over målstreken på den første etappen i Arctic Race of Norway.

– Jeg hadde veldig lyst til å vinne i dag, så jeg prøvde å være litt kynisk, for vanligvis går jeg litt for tidlig, sa Nordhaug til TV2 rett etter målgang

Vestfoldingen kommer til å forlate sitt nåværende lag Belkin etter sesongslutt, og seieren på Nordkapp kan vise seg å bli svært viktig i jakten på en ny arbeidsgiver.

Dobbeltrykk

Nordhaugs første rykk kom med sju kilometer igjen. Han fikk raskt selskap av Simon Spilak, og douen ble hentet av en større gruppe.

Nordhaug var imidlertid ikke ferdig, og med litt over to kilometer igjen reiste han seg nok en gang fra sykkelsetet, og denne gangen var det ingen som maktet å følge.

– Jeg rykka første gang for å bli kvitt noen av spurterne, og da de andre kom opp, tenkte jeg bare at jeg kunne hvile meg litt før jeg rykka igjen, sa Nordhaug etter etappen.

Femmannsbrudd

Et femmanssbrudd hadde lenge ledet etappen, men de siste restene av det bruddet ble hentet med 25 kilometer igjen.

Deretter var det flere som forsøkte å støte, og Matthias Brändle var til slutt mannen som klarte å komme løs. Det ble imidlertid for tøft for Brändle, og med syv kilometer igjen var det slutt også for ham, da Nordhaug suste forbi.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal