Nordhaug håper på egne sjanser i Liège-Bastogne-Liège

Lars Petter Nordhaug har blitt henvist til en hjelperytterrolle når vårens aller siste klassiker går av stabelen i Belgia søndag. Et ritt han hadde som et av sesongens store mål.

Bauke Mollema og Lars Petter Nordhaug

Slik må norske sykkelfans forvente å se eneste norske deltager i Liège-Bastogne-Liège søndag. Lars Petter Nordhaug skal ligge som et beskyttende skjold foran sin kaptein Bauke Mollema.

Foto: BAS CZERWINSKI / Afp

Liege-Bastogne-Liege

Det er et folkehav som venter Nordhaug og de andre når den 100. utgaven av rittet kjøres søndag.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

– Bauke (Mollema) er kapteinen vår, men vi har flere kort å spille på, sier Nordhaug til til det danske sykkelnettstedet Cyclingquotes.

Søndag går det siste av Ardennerklassikerne av stabelen når 263 kilometer i Liège-Bastogne-Liège skal sykles.

Det norske håpet er Lars Petter Nordhaug, men han har blitt henvist til en hjelperytterrolle for Bauke Mollema, men han kan få muligheten til å kjøre for egne sjanser.

– Det betyr at jeg selvsagt må hjelpe ham, men det kan også hende at jeg kan kjøre for et godt resultat for meg, litt avhengig av hvordan dette rittet utvikler seg, sier Lars Petter Nordhaug til NTB før søndagens ritt.

I det som betegnes som et av de tøffeste endagsrittene i året skal han beskytte lagkaptein og mannen som kom på fjerdeplass i La Flèche Wallonne onsdag, Bauke Mollema.

– Dette er den hardeste og tøffeste av alle vårklassikerne. Det er en virkelig manndomsprøve vi skal gjennom. I løpet av de siste 100 kilometerne skal vi forsere cirka 4300 høydemeter. Det koster, forklarer Nordhaug til NTB.

Et av sesongens store mål

Nordhaugs styrker som syklist kommer godt til syne i endagsritt som de tre Ardennerklassikerne er.

I fjorårets utgave kjørte 29-åringen offensivt underveis og endte til slutt på en respektabel 15. plass i Liège-Bastogne-Liège.

Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège er alle ritt som er krevende og lange. Det er mange små bakker og ofte høyt tempo fra start med brudd som må kontrolleres.

– Jeg satser mye på de tre klassikerne i Ardennene i april. Det er et stort mål, uttalte Nordhaug før årets sesong.

Men han har havnet i en posisjon i laget som Bauke Mollemas kanskje mest betrodde hjelperytter. Det var Nordhaug som skaffet Mollema en god posisjon i feltet da han kjørte inn til fjerdeplass i La Flèche Wallone tidligere i uken.

Tour de France fortsatt usikkert

Etter å ha vært en viktig hjelperytter for kaptein Mollema i vårklassikerne og i fjorårets Tour de France, er det fortsatt ikke avklart om han skal kjøre årets utgave.

– Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelser med tanke på hvem som kjører der. Dersom jeg blir en av dem som får sjansen for laget mitt, blir jeg kjørende som ren hjelperytter, sier Lars Petter Nordhaug til NTB

Skulle det vise seg at han ikke blir en av de ni utvalgte Belkin-rytterne venter større vinnersjanser i mindre ritt for Nordhaug.

– Alternativet er at jeg kjører en del mindre ritt, der jeg vil få sjansen til å kjøre mer for min egen sjanse, men hva det blir til er ikke bestemt. Den avgjørelsen må jeg vente på, avslutter Nordhaug.

Liège-Bastogne-Liège

200 ryttere skal legge ut på 262,9 kilometer med kupert terreng i søndagens Liège-Bastogne-Liège.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Siste nytt

 • Toppidrettsutøvere får unntak

  Det bekrefter kulturminister Abid Raja og Norges Fotballforbund overfor NTB. VG meldte nyheten først.

  – Regjeringen har besluttet at vi gjør unntak når det gjelder organisert trening for toppidrettsutøvere i de kommunene som har vært underlagt 5a-forskriften. De har ikke kunnet trene. Det gjør vi et unntak for fra klokken 16.00 i dag, sier Raja.

  Lørdag ble perioden med ekstra strenge smitteverntiltak forlenget for en rekke kommuner i Viken. Dette rammet Stabæk. Strømsgodset, Mjøndalen, Sarpsborg og Lillestrøm.

  Nå får imidlertid toppfotballen unntak.

  En avklaring om når treningskamper blir tillatt, er ventet fredag.

  Stabæk trener fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • 8000 på ligacupfinalen

  8000 tilskodarar skal få plass på Wembleys tribuner under ligacupfinalen mellom Manchester City og Tottenham 25. april. Men dei må ha totalt tre negative koronatestar for å sleppe inn – to før og ein etter kampen.

  Kvar av klubbane får 2000 billettar. Resten går til det britiske helsevesenet, og til folk i bydelen Brent.

  Også FA-cupsemifinalen mellom Leicester og Southampton sønda skal ha publikum på tribunene. Her skal 4000 få plass.

  Wembley
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Brøndby-fansen krev boikott

  Fansen til den danske fotballklubben Brøndby krev boikott av VM-sluttspelet i Qatar, det skriv klubben på sine heimesider. Klubben oppfordrar det danske fotballforbundet (DBU) til å samle fleire nasjonale forbund for å boikotte meisterskapet til neste år.

  Brøndby-fans
  Foto: Thibault Savary / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal