Nordhaug håper på egne sjanser i Liège-Bastogne-Liège

Lars Petter Nordhaug har blitt henvist til en hjelperytterrolle når vårens aller siste klassiker går av stabelen i Belgia søndag. Et ritt han hadde som et av sesongens store mål.

Bauke Mollema og Lars Petter Nordhaug

Slik må norske sykkelfans forvente å se eneste norske deltager i Liège-Bastogne-Liège søndag. Lars Petter Nordhaug skal ligge som et beskyttende skjold foran sin kaptein Bauke Mollema.

Foto: BAS CZERWINSKI / Afp

Liege-Bastogne-Liege

Det er et folkehav som venter Nordhaug og de andre når den 100. utgaven av rittet kjøres søndag.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

– Bauke (Mollema) er kapteinen vår, men vi har flere kort å spille på, sier Nordhaug til til det danske sykkelnettstedet Cyclingquotes.

Søndag går det siste av Ardennerklassikerne av stabelen når 263 kilometer i Liège-Bastogne-Liège skal sykles.

Det norske håpet er Lars Petter Nordhaug, men han har blitt henvist til en hjelperytterrolle for Bauke Mollema, men han kan få muligheten til å kjøre for egne sjanser.

– Det betyr at jeg selvsagt må hjelpe ham, men det kan også hende at jeg kan kjøre for et godt resultat for meg, litt avhengig av hvordan dette rittet utvikler seg, sier Lars Petter Nordhaug til NTB før søndagens ritt.

I det som betegnes som et av de tøffeste endagsrittene i året skal han beskytte lagkaptein og mannen som kom på fjerdeplass i La Flèche Wallonne onsdag, Bauke Mollema.

– Dette er den hardeste og tøffeste av alle vårklassikerne. Det er en virkelig manndomsprøve vi skal gjennom. I løpet av de siste 100 kilometerne skal vi forsere cirka 4300 høydemeter. Det koster, forklarer Nordhaug til NTB.

Et av sesongens store mål

Nordhaugs styrker som syklist kommer godt til syne i endagsritt som de tre Ardennerklassikerne er.

I fjorårets utgave kjørte 29-åringen offensivt underveis og endte til slutt på en respektabel 15. plass i Liège-Bastogne-Liège.

Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège er alle ritt som er krevende og lange. Det er mange små bakker og ofte høyt tempo fra start med brudd som må kontrolleres.

– Jeg satser mye på de tre klassikerne i Ardennene i april. Det er et stort mål, uttalte Nordhaug før årets sesong.

Men han har havnet i en posisjon i laget som Bauke Mollemas kanskje mest betrodde hjelperytter. Det var Nordhaug som skaffet Mollema en god posisjon i feltet da han kjørte inn til fjerdeplass i La Flèche Wallone tidligere i uken.

Tour de France fortsatt usikkert

Etter å ha vært en viktig hjelperytter for kaptein Mollema i vårklassikerne og i fjorårets Tour de France, er det fortsatt ikke avklart om han skal kjøre årets utgave.

– Foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelser med tanke på hvem som kjører der. Dersom jeg blir en av dem som får sjansen for laget mitt, blir jeg kjørende som ren hjelperytter, sier Lars Petter Nordhaug til NTB

Skulle det vise seg at han ikke blir en av de ni utvalgte Belkin-rytterne venter større vinnersjanser i mindre ritt for Nordhaug.

– Alternativet er at jeg kjører en del mindre ritt, der jeg vil få sjansen til å kjøre mer for min egen sjanse, men hva det blir til er ikke bestemt. Den avgjørelsen må jeg vente på, avslutter Nordhaug.

Liège-Bastogne-Liège

200 ryttere skal legge ut på 262,9 kilometer med kupert terreng i søndagens Liège-Bastogne-Liège.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Siste nytt

 • – Vil ikke ha utenlandsk publikum

  Den japanske regjeringen skal forsøke å hindre utenlandsk publikum fra å komme til OL i sommer. Det ønsket kommer frem som følge av koronapandemien. Det er Mainichi som melder dette, gjengitt av svenske SVT.

  Den endelige beslutningen kommer senere denne måneden etter samtaler med IOC.

  Japan Tokyo Olympics
  Foto: Koji Sasahara / AP
 • Håper å være tilbake om et halvt år

  Kajsa Vickhoff Lie falt stygt i super-G-rennet i Val di Fassa i Italia på søndag. Hun måtte operere etter et brudd i leggen.

  Onsdag møtte Vickhoff Lie pressen digitalt fra sykesengen på universitetssykehuset i Innsbruck. Der fortalte hun at hun håpet på å være tilbake på ski om kun seks måneder.

  – Jeg har fått beskjed om at det i hvert fall vil ta seks måneder før jeg er tilbake. Da håper jeg at jeg blir såpass stabil at jeg er tilbake på ski, sier alpinisten.

  Vickhoff Lie var ved bevissthet gjennom hele perioden og at hun har hatt store smerter.

  – Da jeg lå i nettet så jeg foten i en vinkel den absolutt ikke skulle være i. Da var det bare å spørre om hjelp. Det var ikke noe kult, det var noen lange minutter skal jeg innrømme, sier hun.

  Nå har alpinlandslaget som mål å få henne hjem til Norge så fort som mulig, før de begynner med en rehabiliteringsfase.

  Kajsa Vickhoff Lie
  Foto: Alessandro Trovati / AP
 • Reiser hjem fra VM

  Det italienske laget har bestemt seg for å reise hjem fra ski-VM i Oberstdorf etter at koronaviruset har begynt å spre i Oberstdorf. Flere i det italienske støtteapparatet har testet positivt.

  Det melder det italienske forbundet i en pressemelding.

  – Dessverre har flere i støtteapparatet testet positivt. Derfor har vi bestemt oss for at de til stede i VM skal reise hjem til Italia, står det i meldingen.

  Det største italienske håpet på den avsluttende femmila i VM Francesco De Fabiani bekrefter nyheten overfor VG.

  – Dessverre er det sant. Femmila var min største sjanse, så jeg er veldig skuffet, sier han.

  Italia skulle egentlig hatt fire løpere til start på dagens 15 kilometer fri. Isteden står det forlatte italienske smøreboder igjen på langrennsstadion.

  Forlatte italienske smøreboder VM.
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal