NRK Meny

Nord-Irland klar for første mesterskap på 30 år

Det ble enorm fotballkveld på den irske øya da Nord-Irland sikret EM-plassen. Og stemningen var ikke dårligere da naboen Irland sensasjonelt senket Tyskland.

Nord Irland til EM

SIKRET EM-PLASSEN: Nord-Irland har ikke vært i fotballmesterskap på 30 år. Nå har de sikret EM-plassen i Frankrike.

Foto: John McVitty / Ap

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Laster innhold, vennligst vent..

Da Nord-Irland sist spilte i mesterskapet herjet spillere som Diego Maradona og Michel Platini. 30 år etter at de spilte i gruppe med Brasil, Spania og Algerie i Mexico-VM er landet igjen klar for et mesterskap. Det skjedde etter at de knuste EM-vinneren fra 2004, Hellas, med 3-0 i Belfast.

Davis helten

Det var Southamptons Steven Davis som ble helten da han scoret to av målene som sikret plass i EM-sluttspillet i Frankrike kommende sommer.

Davis scoret ledermålet før Josh Magennis doblet ledelsen. Deretter var det igjen Davis sin tur til å fastsette sluttresultatet til 3-0.

Irland senket Tyskland

SENSASJON: Irland slo Tyskland 1-0 og nå venter storkampen mot Polen i siste runde.

Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Og mesterskapet i Frankrike kan bli virkelig preget av de britiske øyene. England var det første laget som tok seg til EM. Wales er svært nær EM-plass og nå er også Irland en kamp unna EM-plass.

Senket Tyskland

For i kveld ble det vill jubel i Dublin da irene slo regjerende verdensmester Tyskland 1-0 etter scoring av Shane Long. Resultatet fører til at gruppen der Tyskland, Irland, Polen og Skottland kjemper blir drama til siste slutt.

Tyskland topper fortsatt gruppen med 19 poeng, men Irland er bare et poeng bak. Og etter at Polen og Skottland spilte 2-2 er også Polen på 18 poeng. Og i den siste runden venter kampen Polen-Irland som avgjør hvilket lag av de to som går direkte til EM.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Salah signerte for Liverpool

    Mohamed Salah signerte torsdag en langtidskontrakt med Liverpool, som henter ham fra Roma for 370 millioner kroner.

    Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal