Vipers-treneren etter Mørk-skade: – Hun beklaget seg

I mesterligakampen mot Rostov-Don gikk landslagsstjerne og Vipers-spiller Nora Mørk gråtende av banen rett før slutt. Nå melder treneren at den første rapporten er positiv.

Nora Mørk i tårer

I TÅRER: Nora Mørk satt og strigråt på benken i sluttminuttene.

Foto: Viasat 4 / Viasat 4

Håndballstjernen kolliderte tilsynelatende med en motspiller og tok seg til kneet før hun haltet av banen i ettmålstapet mot Rostov-Don i Ungarn. TV-bildene viste en misfornøyd Mørk riste på hodet, puste tungt og gråte voldsomt på benken i sluttminuttene av kampen.

Flere personer prøvde å trøste landslagsprofilen, men hun var oppløst i tårer.

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad sier til NRK at den første rapporten virker positiv, men at hun skal på videre sjekk i løpet av morgendagen.

– Heldigvis virker kneet foreløpig stabilt. Vi skal sjekke det ut ordentlig og helt sikkert ta en MR i morgen, men forhåpentligvis går det bra. Men det skal vi sjekke veldig grundig, sier Gjekstad.

Beklaget seg

Gjekstad forteller at Mørk var tidlig ute med å beklage seg da hun måtte sette seg på benken.

Ole Gustav Gjekstad

VIPERS-TRENER: Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad forteller at kneet til Mørk foreløpig ser stabilt ut.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Det første hun sa til meg var «beklager for at jeg ikke fullførte de to siste minuttene». Det var selvfølgelig galgenhumor, sier Vipers-treneren.

– Hun var veldig lei seg da hun gikk av. Hun har hatt sånne skader før. Men vi er optimistiske til det motsatte er bevist, legger han til.

29-åringen har slitt med flere skader gjennom karrieren. I juni 2020 signerte hun for Vipers etter å ha holdt til i de utenlandske klubbene Györ og CSM Bucuresti. Da hadde hun vært svært skadeutsatt i flere sesonger, blant annet etter debuten for Bucuresti.

– Jeg hadde Nora i øyekroken og man får en veldig uggen følelse i magen. Vi kan tape håndballkamper og vi kan gjøre mye rart på banen, men alltid når det kommer skader som ser alvorlig ut så får man en støkk, sier treneren.

– Vi har nok is

Gjekstad forteller til NRK at Mørk ble med laget til hotellet etter kampen, og at de skal sjekke kneet først når de ankommer Ljubljana i morgen.

Nora Mørk skadet

SKADEUTSATT: I debuten for Bucuresti røk Nora Mørk korsbåndet.

Foto: Alex Nicodim / NTB scanpix

– Vi har nok is, så turen skal gå bra, forsikrer Vipers-treneren.

Han forteller videre at en korsbåndsskade ikke kan utelukkes, men at det per nå ikke ser ut til at skaden skal være så alvorlig.

– Frykten er jo at det skal være korsbåndet. Vi håper og tror at det ikke er det. De medisinske får uttale seg i morgen etter at vi har tatt de nødvendige sjekkene og bildene, avslutter han.

Siste nytt

 • Real leier etter Clasico-siger

  Real Madrid er på topp i La Liga etter 2-1 i gigantmøtet mot Barcelona i ruskeveret i Madrid laurdag kveld. Det var Barcelonas første tap sidan 5. desember, og sidan nyttår har dei 13 sigrar og ein uavgjort. Fram tiol i kveld.

  Karim Benzema og Toni Kroos gav Real 2-0 før det var gått ein halv time. Oscar Mingueza reduserte med ein halv time igjen.

  Barcelona pressa hardt og hadde store sjansar mot slutten, men makta aldri målet som hadde sendt dei til topps. Ilaix Moriba skaut i tverrliggaren med siste spark i kampen.

  Thibaut Courtois i Reals mål leverte fleire strålande redningar.

  Reals Casimiro blei utvist heilt på slutten etter to gule kort på eitt minutt.

  Real har dermed slått Barcelona i begge El Clasico-oppgjera denne sesongen. Dei leier på innbyrdes oppgjer mot Atletico og eitt poeng framfor Barcelona. Atletico skal møte Real Betis søndag.

  Real Madrid
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Sensasjonell norsk vektløftarbronse

  Solfrid Koanda (22) tok ein sensasjonell norsk bronse i vektløfting i EM i Moskva i 87 kg-klassen laurdag. Ho løfta 135 kilo i støt, det er norsk rekord. Ho har sjølv gjort det på trening tidlegare.

  – Det er det største eg har opplevd, seier Koanda til NRK. Ho har drive med vektløfting berre i eit drygt år. EM var det første internasjonale stemnet ho var med på.

  – Eg blei oppfordra til å delta på NM, og der såg dei at eg hadde talent. Det blei norsk rekord. Så har det gått betre og betre, det har vore ei fantastisk reise, seier Arendals-jenta.

  – Eg kjende meg veldig sterk då eg stod der, og var veldig stolt.

  Stolt er også trenar Stian Grimseth.

  – Ein ting er å ha talent. Men å greie å ta det ut slik ho gjorde i dag, er fantastisk, seier han.

  – Dette er ikkje noko blaff. Ho har mykje å gå på teknisk, og kan utvikle seg mykje. Ho er eit unikt talent.

  OL i Tokyo kjem kanskje litt tidleg, men OL i Paris om tre år er eit naturleg mål, seier han.

  – Dette er veldig stort, seier generalsekretær Arne Grostad i vektløftarforbundet til NRK.

  I rykk løfta ho 100 kilo og blei nummer fem. Smanlagt er det 26 kilo over den tidlegare norske rekorden.

  – Med så kort fartstid som vektløftar gir dette håp om endå betre prestasjonar framover, skriv forbundet på si nettside.

  Solfrid Koanda
  Foto: YURI KOCHETKOV / EPA
 • Zlatan «svært nær» ny kontrakt

  – Berre detaljar står att før Zlatan Ibrahimovic signerer ny kontrakt med Milan, seier klubbdirektør Paolo Maldini.

  Svensken, som fyller 40 i oktober, har kontrakt ut sesongen, men med opsjon på forlenging til sommaren 2022. Det er denne opsjonen som no treuleg blir ein realitet.

  Han får hovudæra for å ha gjort Milan til ein tittelkandidat sidan han kom tilbake til klubben i januar i fjor. Han er toppscorar med 15 mål på dei 16 kampane han har spela denne sesongen.

  Men i kveldens kamp mot Parma fekk han raudt kort etter ein times spel, for kommentarar mot dommaren.

  Milan har ikkje vunne Serie A sidan 2011, då også med Ibrahimovic på laget.

  Milan er nummer to på tabellen, 11 poeng bak byrival Inter før dagens runde.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal