NRK Meny
Normal

Nominert til årets mål etter scoring mot Norge

Rabona-perle, Messi, Ronaldo eller Neymar? Eller kanskje en scoring mot Norge? Her er de nominerte til årets mål i UEFA-sammenheng.

Muirhead

NORSK MOTSTANDER: Robbie Muirhead scoret et fantastisk mål mot Norges U19-lag.

Foto: Graham Stuart / Reuters

Det er en celeber liste med fotballspillere som nå er nominert til årets mål i UEFA-sammenheng.

Neymar, Ronaldo, Messi, Lamela, Ramsey er noen av navnene som er nominert.

Men på listen finner vi også en skotsk spiller, Robbie Muirhead, som scoret i en U19-kamp mot Norge. Her er de nominerte:

Aaron Ramsey, Arsenal

Skopuss

SKOPUSS: Lagkamerat Lukas Podolski pusser skoen til Aaron Ramsey etter hans drømmetreff.

Foto: OSMAN ORSAL / Reuters

Aaron Ramsey fikk drømmetreff mot Galatasaray i mesterligaen. Ballen blir klarert etter en corner og Ramsey drar til på volley. Waliseren har senere betegnet scoringen som en av de fineste målene han noen gang har scoret.

Se målet her.

Neymar, Barcelona

Det er kanskje Neymar som setter ballen i nettet, men Iniestas prestasjon i forkant er like impnerende. Spanjolen får ballen ca 20 meter fra eget mål og tar den med seg over neste hele banen. Spanjolen spiller så ballen til Neymar som runder keeper og setter ballen trygt inn mot PSG i mesterligaen.

Se målet her.

Ronaldo, Real Madrid

Lionel Messi (L) and Cristiano Ronaldo

NOMINERT: Denne duoen har vært nominert til samme pris et par ganger før. Nå er de det igjen.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

Ronaldos mål mot Liverpool i mesterligaen i oktober er en solid prestasjon. James Rodriguez vipper ballen elegant over Liverpool-forsvaret og Ronaldo avslutter på halvvolley i lengste hjørnet. Selv under hardt press klarer portugiseren å kontrollere ballen på mesterlig vis.

Se målet her.

Messi, Barcelona

Selv i en semifinale i mesterligaen klarer Messi å gjøre det umulige. Og det mot selveste Bayern Munchen. Messi mottar ballen og driller regelrett en bayernforsvarer på rattata. Deretter lobber han ballen elegant over Neuer i målet.

Se målet her.

Lamela, Tottenham

Lamelafeiring

RABONA: Erik Lamela feirer etter rabona-scoringen mot Asteras.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Rabona-målet til Erik Lamela gikk verden rundt. Det var i europaligakampen mot Asteras Tripolis FC i oktober at Lamela prøvde seg på den helfrekke avslutning. Fra utenfor sekstenmeteren skyter Lamela ballen i lengste kryss med en såkalt rabona.

Se målet her.

Vasyl Kobin, FC Metalist Kharkiv

Brassespark er alltid deilig å se på. Og når den målgivende pasningen kommer fra et hælspark blir det hele enda deiligere. Målet kom i europaligaoppgjøret mot Henning Bergs Legia Warszawa.

Se målet her.

Mariam Abdulai, Belgia U17

Mariam Abdulai er kanskje ikke et velkjent navn for norske fotballsupportere. Men hennes mål for det belgiske U17-landslaget var allikevel utrolig imponerende. Hun mottar ballen på kanten av sekstenmeteren, vipper den elegant over en Wales-forsvarer og setter den så kontant i motsatt kryss. Intet annet enn herlig.

Se målet her.

Robbie Muirhead, Skottland U19 (mot Norge U19)

Muirhead
Foto: Graham Stuart / Reuters

Selv om vi er norske må vi bare ta av oss hatten for denne. I U19-kvalifiseringen mot Norge i oktober scorer han drømmemålet. Robbie Muirhead Får ballen på rundt 35 meter og skotten er ikke snauere enn at han lader kanonen. Ballen dupper herlig ned i målet bak den norske keeperen.

Se målet her.

De Bruyne, Wolfsburg

Kevin de Bruyne vil ikke være noe dårligere enn Aaron Ramsey. På en corner i europaligakampen mot Lille blir ballen klarert og de Bruyne drar til på hel volley. Som på målet til Ramsey fyker ballen inn i lengste kryss. Det er sånne treff man drømmer om å få på løkka. Men som man selvsagt aldri får..

Se målet her.

Antunes, Dynamo Kiev

Det er mange som husker van Bronckhorst sitt mål mot Uruguay i VM i 2010. Og vi må nesten sammenligne dette målet med nederlenderen sitt. I en europaligakamp mot Everton lader Antunes slegga. Ballen stiger og stiger helt til den ligger klistret i krysset over 30 meter bortenfor. Knallhardt.

Se målet her.

Hvilket mål syns du er penest? Si din mening i kommentarfeltet.

Siste nytt

  • Pirrone vant junior-gull i VM

    Elena Pirrone fra Italia vant kvinnenes fellesstart for junior i sykkel-VM fredag. Danske Cecilie Norsgaard Jørgensen sikret VM-sølvet, mens Letizia Paternoster fra Italia tok bronsen. De norske jentene greide ikke å hevde seg i fellesstarten.

    Thale Bjerke var den som hang best med, men hun mistet kjedet med rundt 25 kilometer igjen. Hun endte på 31.-plass med 4.12 minutter opp til vinneren.

    Elena Pirrone
    Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld