Nominer din kandidat til Årets ildsjel

Kjenner du noen som har gjort en ekstraordinær innsats for idrettslaget? Da bør du nominere personen til Årets ildsjel.

Marius Langberg

Marius Langberg vant Ildsjelprisen i 2013. Her har fotballtreneren akkurat blitt overrakt beviset fra daværende statsminister Jens Stoltenberg (t.h.).

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Idrettsgallaen handler ikke bare om å hedre våre aller dyktigste utøvere, det er også en anledning til å vise takknemlighet til alle de i små og store idrettslag som legger ned utallige dugnadstimer.

Aamodt

Tidligere toppalpinist Kjetil André Aamodt sitter i ildsjelsjuryen. Han mener Årets ildsjel er den viktigste prisen på gallaen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Prisen tildeles en person som har gjort en solid innsats for sitt idrettslag over flere år.

 • Personen er enten trener, tillitsvalgt eller har andre verv.
 • Han/hun kan ikke være ansatt i eller lønnet av klubben.
 • Han/hun skal ha gjort seg bemerket gjennom uegennyttig innsats for klubben og/eller medlemmene i klubben.

Sverre Øfstaas fra Moelven Idrettslag var den første personen som fikk prisen Årets ildsjel. Dette skjedde i 2006, og siden har den vært et fast innslag på den årlige Idrettsgallaen.

For å nominere ildsjeler, bruker du skjemaet nederst i denne artikkelen. Du kan nominere kandidater helt frem til 17. november.

Prisen deles ut under den NRK-sendte gallaen fra Oslo Spektrum lørdag 4. januar.

– Den viktigste prisen

Jurymedlem Kjetil André Aamodt mener det er nettopp ildsjelene som driver norsk idrett.

– Det er den viktigste prisen som deles ut på Idrettsgallaen. Det vesentligste med idretten er aktiviteten i seg selv – at ungdommen har en sunn og aktiv oppvekst som gir mestringsglede. Det er ting man tar med seg videre i livet uansett hvilken arena man havner på. Ildsjelene er sentral del av dette, sier Aamodt.

Når folket har nominert ildsjeler, skal en jury plukke ut fem finalister fra henholdsvis Øst-Norge, Sør-Norge, Vest-Norge, Midt-Norge og Nord-Norge.

Anne Rimmen

Anne Rimmen skal lede den NRK-sendte Idrettsgallaen i Oslo Spektrum 4. januar.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Disse kandidatene vil senere bli presentert på NRK – så er det igjen folket som skal være med å stemme frem en vinner.

En kombinasjon av de innsendte stemmene og juryens stemmer er avgjørende for hvem som vinner, og som dermed vinner prisen under festkvelden i Oslo Spektrum.

Uforglemmelige øyeblikk

I 2013 ble det nominert over 1.500 ildsjeler, og det var til slutt 78 år gamle Marius Langberg fra Stange Sportsklubb i Hedmark som vant prisen. Langeberg hadde vært fotballtrener i hele 60 år da han gikk opp på scenen og løftet glasskulen stolt foran hele Idretts-Norge.

Nå kan dere altså være med på skape et uforglemmelig øyeblikk for en person som virkelig fortjener det.

– Det å sette pris på ildsjelene er på sin plass. Det er forhåpentligvis med på å fokusere på frivilligheten i idretten slik at vi kan bevare den, sier Aamodt.

I Ildsjeljuryen sitter idrettspresident Børre Rognlien (leder), Kjetil André Aamodt, Ingvill Maakestad Bovim, Frank Hansen, Lotte Bråthen, Stig Inge Bjørnebye og Anette Sagen.

Prisen for Årets ildsjel deles ut av Norges idrettsforbund og Norsk Tipping.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Stem på årets ildsjel» i nytt vindu

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal