NRK Meny
Normal

Nok et stortap for Norge

De norske hockeygutta fikk nok en gang så hatten passet i OL.

Pål Grotnes
Foto: Julie Jacobson / Scanpix/AP

USA - Norge 6-1

Norge fikk så hatten passet mot Canada i den første kampen i OL. Mot USA gjentok historien seg.

Nok en gang spilte Norge en solid kamp, men slurv i forsvar sørget for at det etter hvert ble et klart tap.

Norge har dermed tapt begge sine første kamper i OL, men får muligheten til revansje i den siste gruppespillkampen mot Sveits på lørdag kl 21.00.

Tidlig under

USA gikk ut i et forrykende tempo og ga full gass i alle dueller og allerede etter drøye to minutter ga Phil Kessel amerikanerne ledelsen.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen var Norges beste spiller.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Norge hang etter hele veien og ikke lenge etter målet hadde USA to skudd i tverrliggeren og ett i stolpen. Det var derfor ikke uventet at Phil Kessel økte ledelsen etter 13 minutter.

Norge var likevel ikke helt ute av det og Jonas Andersen hadde to gode muligheter. Ved begge anledninger ble han spilt frem av Mats Zuccarello Aasen som var Norges beste spiller.

Mesterskapets første mål

Norge hadde 2. periodes første store sjanse. I overtall spilte Norge ut amerikanerne og Jonas Holøs dunket pucken i tverrliggeren.

Men slurv i forsvar ga Patrick Kane muligheten like etter og han var ikke nådig. 3-0 til USA og da var kampen i realiteten avgjort.

Norge ga seg imidlertid ikke uten sverdslag.

Ikke lenge etterpå hadde Tore Vikingstad en mulighet alene mot Ryan Miller, men måvakten som til daglig spiller i Buffalo Sabres hadde god kontroll.

Men det var mer i vente.

Ishockey: Pål Grotnes

Pål Grotnes hadde mer enn nok å gjøre i kampen mot USA.

Foto: Cris Bouroncle / Scanpix/AFP

Norge var i undertall da det var spilt åtte minutter. USA mistet pucken til Marius Holtet som fikk æren av å sette inn Norges første mål i mesterskapet.

Rotet mot slutten

Norge viste friske takter i kampens siste periode. NHL-proffene fra USA fikk en håndfull med å holde Norge fra livet.

Mats Zuccarello Aasen fortsatte å skape sjanser for Norge, men en god Ryan Miller i det amerikanske målet ville ikke slippe inn flere mål.

Norge ga full trøkk i alle dueller og var etter amerikanerne over hele banen, men så skjedde det som så ofte skjer mot bedre motstandere.

I løpet av kampens seks siste minutter scoret Ryan Malone en gang og Brian Rafalski to ganger og luften gikk dermed ut av den norske ballongen.

Fortsatt håp

Roy Johansens mannskap møter Sveits i siste kamp i gruppespillet lørdag.

Den kampen kan bli avgjørende for Norges kvartfinalesjanser. De tre gruppevinnerne pluss den beste toeren går direkte til kvartfinalene, mens resten av lagene spiller kvalifisering til sluttspillet.

De blir seedet etter hvordan det har gått i gruppespillet.

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal