NRK Meny
Normal

Nok en OL-deltager tatt i doping

Et medlem av den jamaicanske OL-troppen er tatt i doping.

Sprøyte doping:
Foto: Lise Åserdud / Scanpix

Sjefen i Jamaicas Olympiske Komite, Mike Fennell, sier at dopingtesten ble tatt under det jamaicanske mesterskapet i friidrett (JM), som ble avholdt 27-29 juni i år.

Fennell vil ikke offentliggjøre utøverens navn enda, men understreker at det ikke dreier seg om noen av de mest kjente OL-kandidatene som skal til Beijing.

- Når det er sagt så skal det nevnes at det er et stort slag for oss, og vi tar dette svært alvorlig, og utøveren får ikke delta i OL, sier Fennell.

Sterk nasjon under oppsyn

Øya som ligger i det karibiske hav, har en lang og stolt tradisjon innenfor friidrett. De mest kjente utøverne er Usain Bolt, som har verdensrekorden på 100 meter foran landsmannen Asafa Powell.

Tidspunktet for dopingavsløringen passer imidlertid svært dårlig for landet som har vært i søkelyset for sitt slette antidoping-arbeid.

Til tross for gjentatte løfter i løpet av de siste fem årene har Jamaica fortsatt ikke et eget antidoping-byrå som fungerer.

Dette har ført til at landets myndigheter må stole på at Verdens Antidoping-byrå (WADA) ufører tester på utøverne fra Jamaica.

Siste nytt

 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

 • Nye pallplassar på lagsprinten

  Norge tok to andreplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. Canadas tid er verdsrekord.

  På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal