Nok en knock-out-seier for Berger

ØSTERSUND (NRK.no) Tora Berger (31) var igjen i en klasse for seg på dagens jaktstart. Med 19 treff av 20 mulige var seieren aldri truet, og Lesja-jenta kunne tusle i mål i ensom majestet.

Tora Berger vant dagens jaktstart overlegent.

VIDEO: Her vinner Tora Berger suverent

 • Se hele resultatlista her!

– Det var litt irriterende med den ene bommen på siste skyting, men ellers var det bra, sier en smilende Tora Berger til NRK etter løpet.

Lesja-jenta har vært fullstendig overlegen så langt i sesongen, og dagens jaktstart-seier avsluttet en perfekt verdenscuphelg for Tora Berger.

– Det var ikke sånn kjempesprut i dag, men jeg klarte å gå jevnt og skytingen satt. Da gikk det jo fint, sier Berger.

Rekordsterk helg

Etter tre verdenscuprenn i Østersund står den norske jenta med tre strake seire. Torsdag vant hun normaldistansen i utklassingsstil, lørdag knuste hun all motstand selv med et fall på sprinten, og på dagens jaktstart var hun igjen utilnærmelig.

– Det er en fryd å se på Tora om dagen. Hun er rett og slett helt rå, roser NRKs skiskytingsekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée fra NRKs studio.

Bergers sesongstart er den råeste siden svenske Magdalena Forsberg i 2001/2002-sesongen. Hun tok fem strake seire i sesongstarten den gangen.

Aldri truet

Verdenscuplederen gikk ut med 17 sekunders ledelse etter gårsdagens maktdemonstrasjon på sprinten, og konkurrentene kom aldri nærmere i dag.

Til det skjøt Tora Berger for godt, og gikk for fort i sporet. Selv et lite fall i starten av løpet stoppet henne ikke fra å leke med konkurrentene - attpåtil på samme sted som i lørdagens sprint.

VIDEO: Her faller Tora Berger

(artikkelen fortsetter under videoen)

Tora var uheldig i dag og falt igjen. Fallet ble kun fanget opp av slow kameraet.

Her faller Tora Berger igjen

– Jeg prøvde å ta en yttersving denne gang, men det fungerte dårlig. Det var dårlig kjørt av meg. Jeg skulle lage litt «show», sier Berger med et glimt i øyet.

Etter tre feilfrie skytinger hadde Berger opparbeidet seg et forsprang på 42,9 sekunder til nærmeste utfordrer.

Bommet på siste skyting

Da gjorde det ingenting at dagens eneste bom kom på den aller siste skytinga. Det tredje skuddet i den siste serien gikk like over, men uansett var seieren aldri truet.

– Jeg er aldri fornøyd med å bomme, men totalt var det bra på skytebanen i dag. Det er mulig det skuddet kom litt for tidlig, sier Berger.

I mål var hun 29,8 sekunder foran Darja Domratsjeva fra Hviterussland. Tyske Andre Henkel ble nummer tre over 50 sekunder bak Tora.

Leder v-cupen suverent

Søndagens seier var Tora Bergers 19. verdenscupsseier i karrieren, og med tre seire på rappen har den norske jenta skaffet seg en stor luke i den sammenlagte verdenscupen.

Berger har tatt 180 verdenscup-poeng av 180 mulige, og leder med 36 poeng på hviterussiske Darja Domratsjeva.

Solemdal nærmer seg

Neste beste norske ble Synnøve Solemdal.

Romsdalsjenta gikk ut med startnummer 21, og gikk en glimrende jaktstart frem til siste skyting.Der pådro 23-åringen seg tre strafferunder, og til tross for god fart i sporet endte hun til slutt på 12.-plass.

Solemdal viser stor langrennsform for tiden, og hadde igjen nest beste langrennstid. Kun finske Kaisa Mäkäräinen var raskere.

Resultatliste, 10 km jaktstart i Østersund:

 1. Tora Berger, Norge 31,01,9 (1)
 2. Darja Domratsjeva, Hviterussland +29,8 (1)
 3. Andrea Henkel, Tyskland +51,5 (0)
 4. Olga Vilukhina, Russland +1,10,0 (2)
 5. Olena Pidhrushna, Ukraina +1,15,2 (3)
 6. Marie Laure Brunet, Frankrike +1,19,0 (1)
 7. Veronika Vitkova, Tsjekkia +1,24,2 (2)
 8. Anastasija Kuzmina, Slovakia +1,40,9 (4)
 9. Ekaterina Glazyrina, Russland +1,42,4 (1)
 10. Jana Gerekova, Slovakia +1,47,7 (2)

Øvrige norske:

12. Synnøve Solemdal, Norge +2,03,4 (5)
28. Hilde Fenne, Norge +3,09,0 (4)
29. Fanny Welle-Strand Horn +3,11,9 (6)
44. Elise Ringen +4,40,7 (5)
51. Tiril Eckhoff +5,36,9 (8)

NRK.no kommer tilbake med mer!

Siste nytt

 • Tande og Opseth vann NM

  Silje Opseth og Daniel André Tande vann NM i hopp i normalbakken i Midtstubakken. Sjølv om Maren Lundby ikkje deltok la ikkje det nokon dempar på sigersgleda.

  – Det var ingen garanti for at det skulle gå vegen for meg i dag. Det at eg står på toppen i dag smakar godt, sjølv om Maren ikkje var med, seier Opseth med eit stort glis.

  Tande sikra seg sin første kongepokal med sigeren i kveld.

  – Det er ingen Kongsberg-hoppar i historia som har tatt ein kongepokal, så det er godt å endeleg få plassert den pokalen i skihistoria på Kongsberg, seier Tande til NRK.

  Gleda over å få med seg ein kongepokal får derimot ikkje Opseth. For kvinnene får ikkje nokon kongepokal.

  – Eg synest det er litt kjedeleg, seier Opseth til NRK.

  Det er eit krav om at ein må vere over 15 deltakarar for å dele ut ein kongepokal. I årets renn for kvinnene var det 9 som stilte til start.

  – Eg veit ikkje om det er ny rekord i år, men me er vert fall mange fleire enn me har vore tidlegare, og det er positivt. Me tar med oss det, sjølv om me ikkje er mange nok til å få kongepokal, seier Opseth.

  Halvor Egner Granerud tok sylvet og Marius Lindvik tok bronse. Eirin Kvandal kom på plassen bak Opseth, og Anna Odine Strøm tok bronse.

  Arrangementet skulle eigentleg vore i mars, men blei utsett på grunn av koronapandemien.

  NM-hopp kvinner og menn
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Njåtun med ti strake NM-gull

  Ida Njåtun var nok ein gong sterkast på 1500 meter i skøyte-NM. For ho tok gullet på distansen for tiande gong på rad. Ho klokka inn på 1.58,06 i Vikingskipet i Hamar. Det er meisterskapsrekord, ifølge NM-arrangøren Asker skøyteklubb.

  Tidlegare på dagen vann Håvard Holmefjord Lorentzen gullet på 500 meter. Bergensaren gjorde årsbeste med 35,06.

  Hallgeir Engebråten kunne juble for siger på 5000 meter. Han tok sitt første seniorgull i NM, med tida 6.27,53.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ronaldo er koronafri

  Cristiano Ronaldo er ute av sjølvisolasjon etter å ha blitt testa negativt for korona, det opplyser Juventus. Den italienske storklubben skriv på sine nettsider at Ronaldo etter 19 dager er ute av karantene. Han fekk påvist koronasmitte under ein landslagssamling tidlegare i månaden.

  UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Portugal
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal