NRK Meny
Normal

Nok en knock-out-seier for Berger

ØSTERSUND (NRK.no) Tora Berger (31) var igjen i en klasse for seg på dagens jaktstart. Med 19 treff av 20 mulige var seieren aldri truet, og Lesja-jenta kunne tusle i mål i ensom majestet.

Tora Berger vant dagens jaktstart overlegent.

VIDEO: Her vinner Tora Berger suverent

 • Se hele resultatlista her!

– Det var litt irriterende med den ene bommen på siste skyting, men ellers var det bra, sier en smilende Tora Berger til NRK etter løpet.

Lesja-jenta har vært fullstendig overlegen så langt i sesongen, og dagens jaktstart-seier avsluttet en perfekt verdenscuphelg for Tora Berger.

– Det var ikke sånn kjempesprut i dag, men jeg klarte å gå jevnt og skytingen satt. Da gikk det jo fint, sier Berger.

Rekordsterk helg

Etter tre verdenscuprenn i Østersund står den norske jenta med tre strake seire. Torsdag vant hun normaldistansen i utklassingsstil, lørdag knuste hun all motstand selv med et fall på sprinten, og på dagens jaktstart var hun igjen utilnærmelig.

– Det er en fryd å se på Tora om dagen. Hun er rett og slett helt rå, roser NRKs skiskytingsekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée fra NRKs studio.

Bergers sesongstart er den råeste siden svenske Magdalena Forsberg i 2001/2002-sesongen. Hun tok fem strake seire i sesongstarten den gangen.

Aldri truet

Verdenscuplederen gikk ut med 17 sekunders ledelse etter gårsdagens maktdemonstrasjon på sprinten, og konkurrentene kom aldri nærmere i dag.

Til det skjøt Tora Berger for godt, og gikk for fort i sporet. Selv et lite fall i starten av løpet stoppet henne ikke fra å leke med konkurrentene - attpåtil på samme sted som i lørdagens sprint.

VIDEO: Her faller Tora Berger

(artikkelen fortsetter under videoen)

Tora var uheldig i dag og falt igjen. Fallet ble kun fanget opp av slow kameraet.

Her faller Tora Berger igjen

– Jeg prøvde å ta en yttersving denne gang, men det fungerte dårlig. Det var dårlig kjørt av meg. Jeg skulle lage litt «show», sier Berger med et glimt i øyet.

Etter tre feilfrie skytinger hadde Berger opparbeidet seg et forsprang på 42,9 sekunder til nærmeste utfordrer.

Bommet på siste skyting

Da gjorde det ingenting at dagens eneste bom kom på den aller siste skytinga. Det tredje skuddet i den siste serien gikk like over, men uansett var seieren aldri truet.

– Jeg er aldri fornøyd med å bomme, men totalt var det bra på skytebanen i dag. Det er mulig det skuddet kom litt for tidlig, sier Berger.

I mål var hun 29,8 sekunder foran Darja Domratsjeva fra Hviterussland. Tyske Andre Henkel ble nummer tre over 50 sekunder bak Tora.

Leder v-cupen suverent

Søndagens seier var Tora Bergers 19. verdenscupsseier i karrieren, og med tre seire på rappen har den norske jenta skaffet seg en stor luke i den sammenlagte verdenscupen.

Berger har tatt 180 verdenscup-poeng av 180 mulige, og leder med 36 poeng på hviterussiske Darja Domratsjeva.

Solemdal nærmer seg

Neste beste norske ble Synnøve Solemdal.

Romsdalsjenta gikk ut med startnummer 21, og gikk en glimrende jaktstart frem til siste skyting.Der pådro 23-åringen seg tre strafferunder, og til tross for god fart i sporet endte hun til slutt på 12.-plass.

Solemdal viser stor langrennsform for tiden, og hadde igjen nest beste langrennstid. Kun finske Kaisa Mäkäräinen var raskere.

Resultatliste, 10 km jaktstart i Østersund:

 1. Tora Berger, Norge 31,01,9 (1)
 2. Darja Domratsjeva, Hviterussland +29,8 (1)
 3. Andrea Henkel, Tyskland +51,5 (0)
 4. Olga Vilukhina, Russland +1,10,0 (2)
 5. Olena Pidhrushna, Ukraina +1,15,2 (3)
 6. Marie Laure Brunet, Frankrike +1,19,0 (1)
 7. Veronika Vitkova, Tsjekkia +1,24,2 (2)
 8. Anastasija Kuzmina, Slovakia +1,40,9 (4)
 9. Ekaterina Glazyrina, Russland +1,42,4 (1)
 10. Jana Gerekova, Slovakia +1,47,7 (2)

Øvrige norske:

12. Synnøve Solemdal, Norge +2,03,4 (5)
28. Hilde Fenne, Norge +3,09,0 (4)
29. Fanny Welle-Strand Horn +3,11,9 (6)
44. Elise Ringen +4,40,7 (5)
51. Tiril Eckhoff +5,36,9 (8)

NRK.no kommer tilbake med mer!

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal